tomtyczka Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 Narazie to bardzo bym chciał wiedzieć jak zrobic to wspomaganie
wrclaguna Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 Narazie to bardzo bym chciał wiedzieć jak zrobic to wspomaganie Daj preen screen z kodwania MCE 09 (tam gdzie masz napis servotronic ) Na pewno nie masz aktywnego zawieszenia co by tłumaczyło ciezko chodzaca kiere
tomtyczka Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 Jak tylko wstane wyrzucę screen Night shift ciężko co kolwiek zrobic Dzięki za pomoc
darecy Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 wejdź w MCE09 Byte 7 ---> bit 4 (odhaczony musi być) sprawdź też bit 5 (drive select, również odhaczony)
tomtyczka Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 Bit 4 i bit 5 jest odhaczony i dalej nic nie mogę znaleść tego servitronica ---------- Post dopisany at 19:13 ---------- Poprzedni post napisany at 18:55 ---------- Panowie zrobiłem :banan: Ku...... Nareszcie Jeszcze raz przepisałem long coding z MCE no i działa Wydaje mi sie ze nowy moduł ponieważ był przystosowany do kierownicy z lewej strony to było przyczyna ze nie działało u mnie wspomaganie Nie ważne zrobiłem, pewnie sie mylę bardzo ale to bardzo dziękuje za wszystkie cenne uwagi i wsparcie techniczne Po bojach jestem strasznie zadowolony z efektu końcowego Auto na bixasach wyglada super Pozdrawiam
wrclaguna Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 Czyli pomogło przekodowanie LHD/RHD
darecy Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 Gratulacje, ale jedz na ten CP removal prędzej czy pózniej bo może wiecej funkcji nie działać poprawnie...
frog125 Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Witam chciałem się zapytać jaki jest orientacyjny koszt zrobienie bixa z ledem +spryskiwacz i czujnik na wahaczach tak jak by to miało miejsce w oryginale może ktoś z was to robił bardzo bym prosił o poradę
tomtyczka Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Panowie chciałem sie jeszcze raz poradzić . Pewnie cos źle zakodowalem ale co zauwazulem nie świecą mi ledy na przkreconym auto Na zwykłych lampach świeciły tzw światła do jazdy dziennej Ledy świeca jak przekręce na postojowki ale wtedy i tył sie tez Z góry dzięki za podpowiedzi
cool506 Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting ---------- Post dopisany at 11:25 ---------- Poprzedni post napisany at 11:24 ---------- Panowie chciałem sie jeszcze raz poradzić .Pewnie cos źle zakodowalem ale co zauwazulem nie świecą mi ledy na przkreconym auto Na zwykłych lampach świeciły tzw światła do jazdy dziennej Ledy świeca jak przekręce na postojowki ale wtedy i tył sie tez Z góry dzięki za podpowiedzi Może to to?
tomtyczka Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Mam tak zakodowane i nie świeca na auto A z tego co pamietam na starym module normalnie działało Co tu zrobic ? Może to CP
cool506 Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Sam sobie chyba odpowiedziałeś, Cp moze byc przyczyna..
tomtyczka Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Nie sprawdzałem w opcji CAR bede musiał sprawdzić Nie wiedziałem ze tam sie mogła cos pozmieniać Sprawdzę i dam znac
darecy Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Mogłeś poprostu wyłączyć day light -off, lub component protection. Lecz w to watpię bo CP nie blokuje funkcji, które odpowiadają za bezpieczeństwo na drodze, a jednak DRL w wielu krajach Europy są obowiązkowe...
tomtyczka Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Tak było przelaczone na off Dzięki Jeszcze jedno chciałem sie dowiedzieć czy jest możliwość Ustawienia zeby diody mocniej świeciły na opcji daylight Czytałem ze jest możliwość na światłach mijania
Gibons Opublikowano 2 Października 2013 Opublikowano 2 Października 2013 Mam takie pytanko znajomy ma ksenon z ledami samopoziomowanie jednak nie jest to skretny ksenon. Co jest potrzebne aby to zmienić ?
PASSATB5 Opublikowano 5 Października 2013 Opublikowano 5 Października 2013 Propos przeróbki lamp na bixenon, chciałbym Państwu pokazać jak to się robi w POlsce;D ,, Profesjonalne " przetwornice:D takie czarne, nikt takich nie ma Pięknie ,, wstawiona" kostka 10 pinowa Żarniki w postaci żarówki H7 chyba;p, z pieknym zabezpieczeniem w postaci przewodu od prodiża. Lampa była również profesjonalnie rozklejana;) A to wszystko w aucie kupionym niby z bixenonami, aczkolwiek właściciel nie dał rady jeździć nocą..
tomtyczka Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 Witam Udałem się dzisiaj do salony Audi w Bristolu w celu usunięcia błędu CP Co się okazało audi nie może mi pomóc tłumacząc że wymiana MCE jest za dużą ingerencją w podzespoły auta Tłumaczyli się tym że auto musi zostać wyposażone tak jak wyjechało z fabryki i nie mogą mi pomóc Nie wiem co mam robić zostaje mi tak jeździć mam nadzieje że w Polsce mi pomogą Może ktoś ma namiary na serwis w Polsce gdzie usuwają ten błąd bez problemu Dziekuje
Rekomendowane odpowiedzi