Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szarpanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem od niedawna z szarpaniem samochodu. Włożyłem niedawno instalacje gazową, po tygodniu jeżdżenia samochód zaczął szarpać kiedy się przyśpiesza na LPG oraz na benzynie. Kiedy stoi na luzie i doda się gazu silnik się "dławi". Wymieniłem świece, wszystkie działają sprawnie. Co dalej?

Opublikowano
:vaglogi:, sprawdz sondy lambda.
Opublikowano

Męcz gazownika, nowa instalacja, to jest gwarancja. Niech robi do skutku. Wina gazu.

Opublikowano

jak by sie dławiła na gazie to kwestia regulacji / kalibracji, ale skoro na PB też sie dusi to może być sonda, przepływka, zapchany kat...:eusathink: ostawiałbym sondę :naughty:

Opublikowano

Zapnij VAGA.

Na benzynie może się dławić, jak gaz rozjedzie benzynę.

Opublikowano

najpierw sprawdza sie poprawnosc działania silnika i jego wszystkich układów

potem zajmujemy sie junkersem

Opublikowano
Zapnij VAGA.

Na benzynie może się dławić, jak gaz rozjedzie benzynę.

czekaj, czekaj...jak to gaz rozjedzie benzynę??? :co: masz na mysli ze leje i to i to na raz?

Opublikowano

Mam na mysli to, ze jak gaz jest zle wyregulowany, to komp benzynowy zmienia nastawy i nie pracuje poprawnie na benzynie

Opublikowano

Vag-com, a jak nie masz spróbuj odłaczyć akumulator na 10min i podłacz i jazda na PB, zobacz czy wtedy szarpie

Masz pewnie mapę rozjechaną PB po złym ustawieniu LPG

Opublikowano
  • Autor

Autko było u gazownika. Okazało się, że padnięty jest kabel wysokiego napięcia dlatego 1 świeca nie działała prawidłowo. Wymieniono i Emmy znowu śmiga jak kiedyś :)

dzięki za pomoc

---------- Post dopisany at 14:34 ---------- Poprzedni post napisany at 14:34 ----------

Autko było u gazownika. Okazało się, że padnięty jest kabel wysokiego napięcia dlatego 1 świeca nie działała prawidłowo. Wymieniono i Emmy znowu śmiga jak kiedyś :)

dzięki za pomoc

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ja też mam taki problem i dzisiaj zostawiłem u gazownika samochód bo samego rana jak mi mrugały światełka od gazu i dałem wiecej obrotów to go dławiło :( , a od czego ten kabel był , od masy komputera gazu ?? czy jak , czekam na pomoc ?? kto zrobił i wie co się dzieje :facepalm: