kasius Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 Witam! Od dwóch miesięcy mam problem z kontrolką sensor. Na początku pojawiała się co jakiś czas, teraz za każdym razem. Czujnik poziomu oleju wymieniłam i nic nie pomogło. Wyskakuje błąd 00562 czujnik poziomu oleju 30-00 przerwa lub zwarcie do plusa. Może ktoś z was wie o co chodzi i jak mam se z tym poradzić. Z góry dziękuje za pomoc.
bin85 Opublikowano 13 Maja 2012 Opublikowano 13 Maja 2012 Witam, przy takim błędzie to szukałbym idąc po kablu od czujnika jakiś przerw na przewodach może gdzieś przewód się przetarł
krzysztofquattro Opublikowano 13 Maja 2012 Opublikowano 13 Maja 2012 Ja miałem ten problem z powodu odłączającej (zsuwającej się) wtyczki. Jednak jeśli miałeś zmieniany czujnik myślę , że to nie powinno być problemem.
krejzik Opublikowano 27 Maja 2012 Opublikowano 27 Maja 2012 U mnie dodatkowo paliło bezpiecznik,ale po wizycie u elektryka okazało się,że przetarł się kabel w peszlu w odległości około 20-40 cm od czujnika.Proponuje rozciąć koszulkę i sprawdzić.Mnie było szkoda ciąć i po wielu pomiarach oddałem do elektryka i kosztowało mnie to 100 zeta.
krzysztofquattro Opublikowano 27 Maja 2012 Opublikowano 27 Maja 2012 Ktoś wie , który bezpiecznik odpowiada za to w A4 B5?
Rekomendowane odpowiedzi