Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ledy (okrągłe) zamiast halogenów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć i czołem,

Drodzy koledzy powiedźcie mi czy jest możliwa zamiana halogenów na ledy (okrągłe)?

Czy te halogeny, które dostępne są w sklepach internetowych pasują w to miejsce?

Prosiłbym również o jakieś linki do produktów, bo nie ukrywam że chciałbym "odmłodzić" moje auto, a ledy długie mi się w ogóle nie podobają.

Auto A4 B5 po lifcie.

Opublikowano

zmierz średnice halogena, sprawdzaj na aukcji alledrogo żeby miały podobna i zmieniaj

Opublikowano
  • Autor

OK, dzięki a które byście polecili? :)

Opublikowano

http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dziennej-vertex-drl-510-hp-rl-e4-i2314446571.html

ja mam z tej firmy płaskie super świeca i od roku żadnych problemów

---------- Post dopisany at 18:50 ---------- Poprzedni post napisany at 18:50 ----------

http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dziennej-vertex-drl-510-hp-rl-e4-i2314446571.html

ja mam z tej firmy płaskie super świeca i od roku żadnych problemów

Opublikowano

powiem tak jakość = cena ale może sie myle nie widziałem jak świeca za dobre drl led trzeba dać koło 200zł

Opublikowano

Widziałem takie ledy w polo .. kupiasto to wygląda

Opublikowano
  • Autor

Ufff, dzięki za przestrogę... a miałem je zamawiać.

Wezmę coś droższego i mam nadzieję - lepszego.

---------- Post dopisany at 10:01 ---------- Poprzedni post napisany at 10:01 ----------

Ufff, dzięki za przestrogę... a miałem je zamawiać.

Wezmę coś droższego i mam nadzieję - lepszego.

Opublikowano

Kolega ma tak zamienione halo na ledy i całkiem fajnie to wygląda :thumbup1: Tylko te ledy chyba właśnie lepszej jakości - te jakoś do mnie nie przemawiają...:facepalm:

Opublikowano

Niedawno widziałem a4 z tym ustrojstwem... zalatywało remizą :thumbdown: nie mój klimat...wole żółte halo :whistling:

Opublikowano
Niedawno widziałem a4 z tym ustrojstwem... zalatywało remizą :thumbdown: nie mój klimat...wole żółte halo :whistling:

Moze LED w miejscu hallo nie jest idealnym rozwiązaniem ale żółte halo? :shock3: Fajnie wygląda białe z HIDem :decayed:

Opublikowano

Moze LED w miejscu hallo nie jest idealnym rozwiązaniem ale żółte halo? :shock3: Fajnie wygląda białe z HIDem :decayed:

Błądzisz...albo nie czujesz klimatu :whistling::naughty:

Najlepszym przykładem jest furmanka Szafy :decayed: mam nadzieję że się nie pogniewa że wrzucam jego foto :hi::wink:

23da5d0488b0d458m.jpg

Żółte halo jest wyjebi@!e :slina:

Żeby nie było OT... Nie zakładaj tych ledów :whistling:

Opublikowano

kolego te żółte halo to można sobie samemu zrobić, są specjalne folie do takich rzeczy... a ledowe dzienne widziałem już te lepszej jakości z 4 diodami o średnicy identycznej jak halogeny w B5 , świecą bardzo ładną barwą , nie mówimy tutaj o tych które mają kilka diodek albo zrobione ze słabszych materiałów

Opublikowano

Każde dokładane ledy to gówno... halo to halo a nie świecidełka nie wiadomego pochodzenia... Chcąc obwieszać auto diodkami lepiej zmienić auto na calibre, tylko ona znosi taki zabiegi :whistling::polew:

Opublikowano

Mnie sie podobaja takie swiatla do jazdy dziennej w miejscu halo... :naughty:

Praktyczne rozwiazanie,nie musisz uzywac zwyklych swiatel do jazdy,a policja nie moze ci sie przysadzic ze jezdzisz na halo, bo to swiatla do jazdy dziennej z homologacja.:naughty: Ja obecnie szukam takiego czegos i moze wlansie kupie ten co kolega spknet polecil. Szukam czegos co daje bardzo mocne swiatlo widoczne z daleka. Lepiej wygladaja takie okragle, a na pewno sa mniej "oklepane" jak podluzne i nie trzeba nic "rezac" w zderzaku :wink:

Opublikowano

O gustach się nie dyskutuje, mi te żółte lampy się nie podobają, jeśli chodzi o okrągłe ledy to poproś SebolA4 aby Ci wstawił fotkę, ma tak zrobione i wygląda zejebiście, jedyna różnica że ma zderzak od S4 ale zagadaj do niego to Ci podpowie co tam wsadził, świeci też bardzo dobrze.

Opublikowano

Całkiem spoko te ledy w halogeny, jak dla mnie jedyna opcja na sensowne dołożenie DRL. Przynajmniej spełnia swoje zadanie ,kup jakies porządne a wiochy nie bedzie.

Żólte halogeny.. no cóż w dobrze zmodzonej w tym klimacie furze wygląda to spoko, w innym wypadku trąca francuzami z minionej epoki..

Opublikowano

Ja mam zderzak S-Line wiec tez powinno to calkiem niezle wygladac ;) dzieki wielkie za info, na pewno napisze do kolegi i zapytam co i jak ;) moze w najblizszym czasie sam sie bede cieszyl z "DRL-ów" ;)

Opublikowano

Rozmawiałem z nim telefonicznie i powiedział że udzieli wszytkich informacji a za ledy dał około 250zł :decayed:

Opublikowano

super, dzieki wielkie :decayed: jutro do niego napisze bo dzis juz trzeba isc spac. rano do pracy :kwasny:

wole dac wiecej za dobrej jakosci swiatla, niz dac srednia cene, a pozniej ma to swiecic jak lapki na choince i tak na prawde bedzie widoczne tylko po zmroku, a nie w dzien ;)