marico Opublikowano 14 Maja 2012 Opublikowano 14 Maja 2012 witam mam mały problem, jak auto jest zimne i pierwszy rozruch po odpaleniu słychać wyraźne piszczenie jak dadam gazu to jeszcze mocniej,. ale jak już trochę pochodzi to przestaje. co może byćprzyczyna tego???? w sumie zbliża mi się już60tyś rozrządu...czy to może być to???? pozdrawiam.a jeszcze jedno wymiana rozrządu co60tyś tak????
Hipo Opublikowano 14 Maja 2012 Opublikowano 14 Maja 2012 rozrząd raczej nie piszczy - moim zdaniem to układ pasowy i najprawdopodobniej pasek wielorowkowy
marico Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Opublikowano 14 Maja 2012 a samemu dam rade wymienić ten pasek????bez wielkiego warsztatu???? czy trzeba go jakoś specjalnie ustawić??. ---------- Post dopisany at 20:02 ---------- Poprzedni post napisany at 19:48 ---------- a jest jakiś schemat wymiany???i czy tylko pasek wymienić czy jeszcze jakieś napinacze??? ---------- Post dopisany at 20:03 ---------- Poprzedni post napisany at 20:02 ---------- a jest jakiś schemat wymiany???i czy tylko pasek wymienić czy jeszcze jakieś napinacze???
xbladyx Opublikowano 14 Maja 2012 Opublikowano 14 Maja 2012 kanał lub podnośnik i idzie wymienić :] i nie trzeba go ustawiać, zwalniasz napinacz, ściagasz stary pasek,zakładasz nowy naciagasz i gotowe ale za zmiane u mechanika zapłacisz grosze i nie wiem czy jest sens samemu no chyba ze masz chęci to jak najbardziej zachecam powodzonka
SotoM Opublikowano 14 Maja 2012 Opublikowano 14 Maja 2012 a to tez zalezy czy ma 1 pasek czy ma 2 paski...z tego co pamietam to AWX ma 2 bo w AVF jest napewno 1. najprawdopodobnie pasek piszczy przez blokujaca sie sprezarke klimatyzacji - w momencie uruchomienia silnika przy właczonej AC słychac lub widzisz aby wentylator chłodnicy pracował?? jesli nie to problem moze byc własnie tu - rosnie cisnienie i temperatura czynnika co podoje blokowanie sie sprezarki klimy co powoduje blokowanie sie koła pasowego sprezarki co podojue piszczenie paska... ale to tylko moja tak sugestia to po to sie zazwyczaj dzieje. kolesiowi wentylatory schodzą jak bułki w piekarni...
marico Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Opublikowano 15 Maja 2012 oki dzięki jak wymienię dam znac czy wszystko ok narka
TomekTdi Opublikowano 15 Maja 2012 Opublikowano 15 Maja 2012 Sprzęgiełko jednokierunkowe na alternatorze do sprawdzenia
Rekomendowane odpowiedzi