tomcio1600 Opublikowano 10 Maja 2008 Opublikowano 10 Maja 2008 Przy jeżdzie po kostce brukowej oraz czsami przy zmianie biegów lub przyhamowaniu auta dochodzą dosyc głośne stuki z prawego tyłu auta... (gdzies tak jakby kolo koła) Hmm dzwiek metaliczny, taki jakbyscie jechali po kostce z kołpakami ktore maja zaraz odpasc z auta... (kołpaki nie dzwonią) nie wiem jak lepiej ten dzwiek opisac :/ Nie bardzo mam gdzie pojechac na kanał... coś sugerujecie ?? Co to może byc ?? (w koło juz kopałem na różne sposoby trzasłem autem zeby cos usłyszec no ale z zewnatrz nie moge zlokalizowac nic)
.Pablo. Opublikowano 10 Maja 2008 Opublikowano 10 Maja 2008 to może zrób tak wsiądź do auta z tyłu niech ktoś inny jedzie a ty nasłuc**j może to tłumik wali o podwozie
M.Audi Opublikowano 11 Maja 2008 Opublikowano 11 Maja 2008 ja wczoraj wyciaglem kawalek sprezyny z tylnego prawego koła jakies 3-4 cm, na dziurach ciagle cos dzwoniło na prostej drodze nic nie bylo slychac
tomcio1600 Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Opublikowano 12 Maja 2008 Byłem na podnośniku i szarpakach... diagnoza - łożysko w tylnym prawym kole - ma spory luz. Kupie, wymienie, mam nadzieje ze bedzie po sprawie :]
Eljot Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Czy poradziłeś sobie z tym problemem. Jeżeli jeszcze walczysz, to przyczyną na pewno są sprężynki w klockach hamulcowych. Wyjmij klocki, podlej pod sprężynki WD40 dokładnie je "rozruszaj", i trochę rozegnij i powinno być OK. Miałem to u siebie, przy jeździe po bruku lub nierównościach było słychać metaliczne klekotanie. Po powyższym zabiegu cisza aż miło.
andrekk25 Opublikowano 11 Września 2008 Opublikowano 11 Września 2008 U mnie też stuka ale z przodu. Szybko zlokalizowałem przyczyne- wyrobily się gumowe tuleje zacisku hamulcowego. Czy można gdzieś kupić same gumy?
b3rs Opublikowano 12 Września 2008 Opublikowano 12 Września 2008 U mnie też stuka ale z przodu. Szybko zlokalizowałem przyczyne- wyrobily się gumowe tuleje zacisku hamulcowego. Czy można gdzieś kupić same gumy? W każdej hurtowni kupisz zestaw naprawczy zacisku (ok 10-15 pln) masz tam też gumy prowadnic, bo chyba o te chodzi.
andrekk25 Opublikowano 12 Września 2008 Opublikowano 12 Września 2008 No właśnie poszedłem do sklepu zapytać le koleś stwierdził że nie ma takiego czegoś i mogą sprowadzić cały zacisk, to samo mam z pierścieniem zabezpieczającym przegub z półosią- nie mają samych pierścieni tylko cale komplety a pytalem w niejednym sklepie no ale ok poszukam.
b3rs Opublikowano 12 Września 2008 Opublikowano 12 Września 2008 No właśnie poszedłem do sklepu zapytać le koleś stwierdził że nie ma takiego czegoś i mogą sprowadzić cały zacisk, to samo mam z pierścieniem zabezpieczającym przegub z półosią- nie mają samych pierścieni tylko cale komplety a pytalem w niejednym sklepie no ale ok poszukam. Sprawdź w dużej hurtowni jak inter-cars, fota, auto-partner itp, mają na 100%.
Rekomendowane odpowiedzi