Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie działa pilot, nie moge dostać się do samochodu. Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepraszam jeżeli temat nie jest w dziale w którym być powinien

Pomocy.

Wypadła mi bateria z pilota po włożeniu jej z powrotem nie mogę wejść do samochodu. Nie działa pilot. Nie mogę otworzyć drzwi kluczykiem.

Co mam zrobić Audi A4 B7 rocznik 2005 Jest jakiś sposób aby bez wybijania szyby wejść do środka. Dodam że drugi kluczyk też nie działa lecz nie działał już wcześniej.

Opublikowano

a dlaczego nie można otworzyć kluczem? Próbowałeś w klapie bagażnika?

Opublikowano

W klapie nie mam zamka.

Wszystko już opanowane niestety bez włamu się nie obeszło. Tak więc najpierw wejście do samochodu później adaptacja kluczyka ze stacyjki i wszystko działa

Podziękowania dla naszej Policji za szybka reakcję. Kolega próbował w jakiś sposób otworzyć drzwi, chyba wyglądalo to bardzo podejrzanie gdyż po 5 min zjawiły się trzy radiowozy. Na szczęście byłem już w drodze i dojechałem kilka minut po tym jak przyjechała policja tak więc udało mi się wytłumaczyć że to jednak mój samochód.

Podsumowując.

Nie polecam wyciągać baterii z pilota i grzebać przy drzwiach kolo godz 23:00 bo może się to skończyć spisaniem przez policję :)

Opublikowano

ale dlaczego nie mogłeś otworzyć z klucza?

Opublikowano

Pewnie był nigdy nie używany..... i się zaciął :)

Opublikowano

Na 100% coś jest z zamkiem nie tak gdyż nawet teraz nie da się otworzyć kluczem. Samochód mam od miesiąca i jakoś wcześniej nie potrzebowałem otwierać kluczykiem tak więc nawet nie sprawdziłem. Mam nauczkę na przyszłość

Opublikowano

bez rozkręcania boczka się nie obejdzie-lepiej teraz, bo w przyszłości, np w zimie, będzie ciężej:wink:

Opublikowano

może ktos grzebał przy stacyjce i jest inna niż orginał w drzwiach? Jeżeli faktycznie tak jest to jedz do jakiegoś gościa od dorabiania kluczy wyciagnie wkładki i Ci przystosuje je pod kluczyk.

p.s. Albo był pukniety w drzwi od kierowcy i zamienili drzwi i olali wkładki :)

Opublikowano

Mi niemiec zrobił zabezpieczenie antykradzizowe i wyjął ciegno z zamka. Na szczęście bateria padła mi pod domem i auto otworzyłem drugim pilotem a w trasie to masakra by była. Następnego dnia założyłem ciegno.

Opublikowano

Ja nie mam żadnego zamka i zrobiłem awaryjne otwieranie auta ukrytym kablem, dodatkowo wyprowadziłem w przedni zderzak kable od akumulatora na wypadek gdyby padł.

Po 3 latach pierwszy raz użyłem mojego systemu :) Auto zostawiłem na 3 dni z włączonym oświetleniem kabiny, akumulator tak się rozładował, że nic nie dało się zrobić.

Podpiąłem prostownik pod kable aku, po kilku minutach otworzyłem auto pilotem ;)

Opublikowano
Ja nie mam żadnego zamka i zrobiłem awaryjne otwieranie auta ukrytym kablem, dodatkowo wyprowadziłem w przedni zderzak kable od akumulatora na wypadek gdyby padł.

takie rozwiązanie jest już dawno , ale tylko Serwisy, lub przeszkoleni przez Serwisy ludzie umieją otwierać auta bez kluczy w takich przypadkach-niewielu o tym wie, bo szkolenie jest drogie, więc używa się drutów i innych domowych "przyrządów"...

samo otworzenie zamka w drzwiach, nie uszkadzając go-jest bardzo proste :wink4:

co do kabli-od aku- wystarczy wejśc pod auto i zlokalizować kabel od rozrusznika-masa gdziekolwiek... :wink4: