Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lepkie plamki i osad po kliku dniach parkingu pod drzewami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Może doradzicie dobry środek, dostępny w sklepach, którym można usunąć osad z drzew. Parkowałem niedaleko lipy i teraz mimo umycia samochodu da sie wyczuć małe krostki na lakierze...tak jakby tarka...

Pozdrawiam

Opublikowano

u mnie jest to samo, znajomy stwierdził, że to żywica i że trzeba to systematycznie usuwać (mycie, polerka), bo powoduje wżery w lakierze....

Opublikowano

Tar&glue remover lub co podobnego

Opublikowano

dobrze zakonserwowac mequaierem i po sprawie:decayed:

Opublikowano

teraz umyc auto i jazda z glinka polerska bedzie :git: pozniej wosk koloryzujacy i po sprawie :decayed:

Opublikowano

umyć zawoskować i nie parkować pod lipa bo wychodzi lipa a tak na poważnie unikać drzew bo jak ta cholerna żywica wyschnie to nawet wosk nie pomaga i trzeba trzeć

Opublikowano

Warto też często woskować lakier - ale nie woskować na myjni lancą, bo to żadne woskowanie. W dłoń szmatka, TurtleWax i jazda. Lakier staje się wtedy mniej podatny na wszelkie tego typu świństwa.

Opublikowano

Też zawsze po kilku dniach mam te kropki , cholernie twarde to ale u mnie schodzi po dokładnym myciu , oczywiscie auto czasami przepoleruje żeby milsze w dotyku było więc może dlatego:whistling: Umyj dobrym szamponem , przepoleruj , mozesz dac jakiś wosk i powinno to ładnie schodzić:wink:

Opublikowano

ja posiadam bardzo dobry środek do takich zabiegów tylko nie znam nazwy muszę się dowiedzieć , ja usuwam nic wszystkie niemile widziane prezenty tz ( muszki, żywice , ptasie gówna )

nie jest to tani środek ale skuteczny i na długo starczy rozrobić w spryskiwaczu i popsikać a wszystko spływa płukanie i nie ma śladu :naughty:

---------- Post dopisany at 15:09 ---------- Poprzedni post napisany at 15:09 ----------

ja posiadam bardzo dobry środek do takich zabiegów tylko nie znam nazwy muszę się dowiedzieć , ja usuwam nic wszystkie niemile widziane prezenty tz ( muszki, żywice , ptasie gówna )

nie jest to tani środek ale skuteczny i na długo starczy rozrobić w spryskiwaczu i popsikać a wszystko spływa płukanie i nie ma śladu :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje wszystkim za podpowiedzi. Dziś więcej czasu w weekend to będę próbował dokładniejszego mycia.

Mateusz, jak znajdziesz nazwę tego środka to napisz.