mateusio88 Opublikowano 21 Maja 2012 Opublikowano 21 Maja 2012 Witam. Mam błąd w klimie 716 siłownik do klapy recyrkulacji V113 - zablokowany lub brak napięcia. Przy włączeniu klimatyzacji nie załącza się nawet kompresor. Klimatyzacja była nabijana, bo myślałem, że może była jakaś nieszczelność. Pomoże ktoś?
wielki1980 Opublikowano 21 Maja 2012 Opublikowano 21 Maja 2012 A skąd wiesz że nie działa kompresor? W B6 kompresor pracuje cały czas tylko ze zmienną sprawnością. Może sprzęgło zrywalne kompresora zerwane. Poczytaj na forum a apropo siłownika to on nie ma wpływu na działanie kompresora.
mateusio88 Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Opublikowano 21 Maja 2012 A skąd wiesz że nie działa kompresor? W B6 kompresor pracuje cały czas tylko ze zmienną sprawnością. Może sprzęgło zrywalne kompresora zerwane. Poczytaj na forum a apropo siłownika to on nie ma wpływu na działanie kompresora. Bo nie słychać tam żadnej chłodniczki jak włączam klimatyzację, a wcześniej przy włączeniu klimy załączała się chłodniczka.
wielki1980 Opublikowano 21 Maja 2012 Opublikowano 21 Maja 2012 Jaka chłodniczka? Jedź do serwisu klimatyzacji i niech podłączą kombajn i powiedzą jakie ciśnienia są w układzie i wtedy będziesz wiedział czy kompresor działa.
mateusio88 Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Opublikowano 21 Maja 2012 Okey. A wracając do błędu który mi pokazało, co on może oznaczać ? Może to być powodem niedziałającej klimatyzacji ?
wielki1980 Opublikowano 22 Maja 2012 Opublikowano 22 Maja 2012 Okey.A wracając do błędu który mi pokazało, co on może oznaczać ? Może to być powodem niedziałającej klimatyzacji ? Błąd nie ma wpływu na działanie klimy - to jest błąd silniczka sterującego kierunkiem nawiewu. Jak kompresor działa to ma chłodzić. ---------- Post dopisany at 07:24 ---------- Poprzedni post napisany at 07:24 ---------- Okey.A wracając do błędu który mi pokazało, co on może oznaczać ? Może to być powodem niedziałającej klimatyzacji ? Błąd nie ma wpływu na działanie klimy - to jest błąd silniczka sterującego kierunkiem nawiewu. Jak kompresor działa to ma chłodzić.
wrclaguna Opublikowano 22 Maja 2012 Opublikowano 22 Maja 2012 http://postimage.org/image/16fjyhc10/ 2 - silnik nastawczy klapy dławienia powietrza - jasnoniebieski [V71] - F (M) 3 - silnik nastawczy możliwości zamkniętego obiegu powietrza - niebieski [V113] - D (L) 4 - silnik nastawczy klapy rozmrażania - zielony [V107] - B (J) 5 - silnik nastawczy klapy regulacji temperatury lewy - czerwony [V158] - G 6 - silnik nastawczy klapy w przestrzeni na nogi - biały [V70] - K 7 - silnik nastawczy klapy regulacji temperatury prawy - fioletowy [V159] - H
Kosmos881104 Opublikowano 6 Lutego 2020 Opublikowano 6 Lutego 2020 Podobno padają potencjometry w tych silniczkach, na allegro to koszt ok. 7 zł za szt.
Rekomendowane odpowiedzi