pawelkwiatek Opublikowano 21 Maja 2012 Opublikowano 21 Maja 2012 Czy ktoś miał okazję wkładać turbinkę z saab'a Aero (ew. volvo -> inne mocowanie kolektora)? Cenowo dość korzystnie, wytrzymałość zdecydowanie lepsza od k03/k04 (nie pękają ), potencjał spokojnie 260+ Ponoć łatwe do wpasowania, z saab'a aero mocowanie na 3 śróby, wystarczy jedną nową nagwintować + przeróbka wydechu + co dalej? Zasłyszana opinia, temat mnie zaciekawił - ktoś miał okazję to sprawdzić?
Dev Opublikowano 21 Maja 2012 Opublikowano 21 Maja 2012 saab ma poprzeczke a a4 wzdłużnie ustawiony silnik bedzie problem
pawelkwiatek Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Opublikowano 22 Maja 2012 no tak, ale: * wyjście spalin prawie pasuje (delikatna modyfikacja DP) * wyjście powietrza pasuje * mocowanie do kolektora prawie pasuje (flansza lub rozwiercanie) nie wiem jak przewody olejowe i WG, całą sprężarkę w pewnym zakresie można obracać stronę ciepłą względem zimnej.
adrian998998 Opublikowano 26 Maja 2012 Opublikowano 26 Maja 2012 Widzialem w B6 1,8t z turbina od volvo i moc ok 300 wtedy miala.
szczuraz Opublikowano 3 Czerwca 2012 Opublikowano 3 Czerwca 2012 wytrzymałość zdecydowanie lepsza od k03/k04 (nie pękają ) przy silniku w serii ciężko jest zajechać to turbo bo pompuje 0.3 bara nic dziwnego że tam jakość wydaje być lepsza. Mam takiego 2.3Turbo w garażu jakbyś chciał dokładniejsze foty turbo to mogę Ci udostępnić.
Rekomendowane odpowiedzi