ŁYSY44 Opublikowano 21 Maja 2012 Opublikowano 21 Maja 2012 w 2,5 tdi AKN opóźniony jest wzrost obrotów nie ma różnicy czy to na biegu jałowym czy w czasie jazdy silnik wkręca się na obroty po 1-2 sekund po wciśnięciu pedału przyspieszenia czas ten skrócony jest tylko podczas jazdy z przeciąganiem na wysokich obrotach błędów nie ma jakiś pomysł gdzie szukać przyczyny?
Arturoo Opublikowano 27 Maja 2012 Opublikowano 27 Maja 2012 pompa paliwa do sprawdzenia ,miałem to samo dawka paliwa była zmieniana na nastawniku edit: bo podczas regeneracji ,ktoś ustawił jej pracę na minimum :facepalm:od tego czasu nie dało się samochodem jeździć normalnie bez kręcenia na obrotach
ŁYSY44 Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Opublikowano 28 Maja 2012 U mnie za późno otwiera turbine tzn sztanga schodzi w dół po 1-2 sek od wciśnięcia gazu wężyki, gruszka wszystko szczelne co może być przyczyną? ---------- Post dopisany at 01:21 ---------- Poprzedni post napisany at 01:21 ---------- U mnie za późno otwiera turbine tzn sztanga schodzi w dół po 1-2 sek od wciśnięcia gazu wężyki, gruszka wszystko szczelne co może być przyczyną?
kaju Opublikowano 28 Maja 2012 Opublikowano 28 Maja 2012 w 2,5 tdi AKN opóźniony jest wzrost obrotów nie ma różnicy czy to na biegu jałowym czy w czasie jazdy silnik wkręca się na obroty po 1-2 sekund po wciśnięciu pedału przyspieszenia czas ten skrócony jest tylko podczas jazdy z przeciąganiem na wysokich obrotach błędów nie ma jakiś pomysł gdzie szukać przyczyny? Pompa umiera, dziękuje dobranoc
Tommy Gun Opublikowano 29 Maja 2012 Opublikowano 29 Maja 2012 Też miałem coś takiego tyle że w AFB. Po wymianie silnika z pompą i turbo problem zniknął , to tak na pocieszenie
kaju Opublikowano 29 Maja 2012 Opublikowano 29 Maja 2012 To te same silniki praktycznie, nie pamiętam dokładnie czym się różniły, ale były to raczej sprawy związane z mapami silnika bodajże... Łysy nie chcę Cie straszyć, ale tutaj ewidentnie VP44 kończy swój żywot, ma dosyć. Znam z autopsji
Arturoo Opublikowano 29 Maja 2012 Opublikowano 29 Maja 2012 Kompletne logi(statyczne ,dynamiczne i bs ) do działu diagnostyka proponuję wrzucić dla potwierdzenia bądź rozwiania wątpliwości
Rekomendowane odpowiedzi