mocwiatru Opublikowano 22 Maja 2012 Opublikowano 22 Maja 2012 Dziś usłyszałem dziwny stukot silnika w okolicach kolektora. http://www.youtube.com/watch?v=7L90Cf-Timk&feature=youtu.be Co to może być?
bialy986 Opublikowano 22 Maja 2012 Opublikowano 22 Maja 2012 Trochę cyka jak disel.Trzeba było go troszkę przygazować.Czuć spaliny przy kolektorze i przy silniku.Może masz jakiś przedmuch powietrza-uszczelka pokrywy,albo kolektor dziurawy?
tzc Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 ciężko ocenić tak na filmiku ale ja stawiałbym na popychacze zaworów tzw szklanki sprawdź stan oleju to w pierwszej kolejności bym zrobił
lapsik Opublikowano 26 Maja 2012 Opublikowano 26 Maja 2012 przy takim dzwieku u mnie pomogla plukanka i wymiana oleju
pme Opublikowano 26 Maja 2012 Opublikowano 26 Maja 2012 tak klepie hydraulika zrób jak koledzy piszą najpierw wymiana oleju jak stary zużyty olej to popychacze też zaczynają klepać albo jak za żadki olej jak to niepomoże to pokrywa do zdjęcia i kontrola popychaczy
Rafas Opublikowano 30 Maja 2012 Opublikowano 30 Maja 2012 Witam. Stawiałbym na szklanki lub łańcuszek rozrządu.
Rekomendowane odpowiedzi