adadur Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 Mam głośniki komputerowe Logitecha w których mam wejścia cyfrowe: - cyfrowe optyczne Toslink - cyfrowe elektryczne S/PDIF Coaxial Potrzebuję tuner "n"ki z wyjściem optycznym i odtwarzacz multimedialny z wyjściem optycznym podpiąć pod głośniki, zatem jedno z urządzeń chciałbym podpiąć pod wejście Coaxial w głośnikach. Słyszał ktoś o takiej przejściówce/konwerterze lub miał z tym do czynienia?
M@rcus Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 Hmm... Wydaje mi się, że jaka by nie była ta "przejściówka", to raczej z samego światła nie wytworzy prądu (TOSLINK <=> COAX). Raczej musiałboby to być urządzenie aktywne... Ze swojej strony proponowałbym splitter TOSLINK np. Rozdzielacz optyczny (splitter) - toslink - pozłacany EX (YOPT-EX) :: Sklep.RMS.pl (hi-fi, kino domowe, akcesoria audio-video) ale nie daję głowy, że działa to jak należy.
adadur Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Opublikowano 24 Maja 2012 Dzięki M@rcus ... ale wg opisu to rozdzielacz i pewnie taką funkcję pełni a nie tego szukam Chyba znalazłem rozwiązanie: Optyczne (Toslink) i podobne... - Kabelek.pl - QED, Profigold, Prolink i inne Konwerter optyczny (przejście) Coaxial => Optical oraz Optical => Coaxial - szkoda że działa w obie strony
M@rcus Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 Przeglądając ogłoszenia rozdzielacza, który podałem w swoim poście, niektórzy sprzedawcy opisywali, że działa w obie strony. Może warto podpytać człowieka, który to sprzedaje jak jest na prawdę...
adadur Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Opublikowano 25 Maja 2012 Ale to pełni funkcję rozdzielacza powiedzmy trójnika. Gdyby to działało w obie strony to i tak nie chce w jedno wejście spinać dwóch przewodów tylko odpalić Coaxial
Rekomendowane odpowiedzi