mar-mis Opublikowano 11 Maja 2008 Opublikowano 11 Maja 2008 Witam Mam pewien problem po wymianie przedniego lewego przegubu, włącza mi się abs. Wiem że to wina czujnika został wymieniony na nowy bo starego nie można było w ogóle ruszyć. Podczas wyjmowania starego czujnika mechanik uszkodził ten koszyczek co siedzi w nim ten czujnik abs. Teraz nie mogę ustawić odległości od pierścienia, i abes włącza się przy prędkość 20 kilometrów. Czy ktoś wie czy można dokupić ten koszyczek. Pozdrawiam
.Pablo. Opublikowano 11 Maja 2008 Opublikowano 11 Maja 2008 będziesz musiał pytać w aso tam powinni mieć albo gdzieś na złomie poszukać uszkodzonej a4 i wymontować ale wydaje mi sie że lepeij kupić w aso
mar-mis Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Opublikowano 12 Maja 2008 dzisiaj kupiłem ten pier scie n zaciskowy aso kosztował 52 zł. ale i tak mechanicy nie mogą sobie poradzić z ustawieniem tego czujnika może ktoś wie jak to ustawić
.Pablo. Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 wkładasz czujnik do końca musi dojść do koronki absu potem wyciągasz go na jakiś 1mm tak żeby był jak najbliżej koronki a nie ocierał o nią i wszyst :cool:ko powinno być oki
mar-mis Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Opublikowano 19 Maja 2008 OK dzisiaj mam czas i spróbuje tak zrobić może mi się uda.Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź[br]Dopisany: 17 Maj 2008, 10:40 _________________________________________________Witam Jednak nic nie dały moje próby, nadal abs się załącza przy 20 kilometrach. czujnik ustawiałem już na wszystkie sposoby, może ktoś wie co to może być bo już mi się pomysły kończą jak to usunąć . Pozdrawiam
spetsnaz Opublikowano 20 Maja 2008 Opublikowano 20 Maja 2008 OK dzisiaj mam czas i spróbuje tak zrobić może mi się uda.Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź[br]Dopisany: 17 Maj 2008, 10:40 _________________________________________________Witam Jednak nic nie dały moje próby, nadal abs się załącza przy 20 kilometrach. czujnik ustawiałem już na wszystkie sposoby, może ktoś wie co to może być bo już mi się pomysły kończą jak to usunąć . Pozdrawiam Pamiętaj, że komputer porównuje prędkość z innymi czujnikami. Możliwe, że posoztałe czujiki są zabrudzone i stąd brak jednakowego odczytu.
Rekomendowane odpowiedzi