Opublikowano 25 Maja 201214 l Panowie, mechanik założył mi komplet hamulców TRW (?) Zrobiłem sobie wizualny przegląd owego kompletu. Nie podoba mi się powierzchnia tarcz, ranty i wygląd jakby miały pięć lat. Na klockach jest napis TRW, ale na tarczach nie znalazłem żadnych symboli. Mam podejrzeniania co do tego warsztatu, bo na rozrządzie mnie wydymali. Miał być z wyższej półki, a wyszło po roku że jest Chińczyk ! Na przeglądzie hamulce wypadły bez zarzutów, ale czy mam założone co chciałem ?
Opublikowano 25 Maja 201214 l nie wiem co ci zalozyli ale jak cie raz wydymali to poco tam znowu poleciales jak cie raz wydymali to beda cie caly czas dymac
Opublikowano 25 Maja 201214 l Panowie, mechanik założył mi komplet hamulców TRW (?) Zrobiłem sobie wizualny przegląd owego kompletu. Nie podoba mi się powierzchnia tarcz, ranty i wygląd jakby miały pięć lat. Na klockach jest napis TRW, ale na tarczach nie znalazłem żadnych symboli. Mam podejrzeniania co do tego warsztatu, bo na rozrządzie mnie wydymali. Miał być z wyższej półki, a wyszło po roku że jest Chińczyk ! Na przeglądzie hamulce wypadły bez zarzutów, ale czy mam założone co chciałem ? wrzuc foto, zobaczymy jak to wyglada jak długo na tym jezdzisz ?
Opublikowano 25 Maja 201214 l Autor Rozrząd robiony był razem z hamulcami, ot cały problem. Robione było rok temu, ale gwarancja już mineła. Przy okazji za mocno dokręcili łożyska i poleciały tydzien temu. Fotke jutro jakąś zrobię. Czy tarcze mają bite jakieś oznaczenia, czy dzisiaj to jest już na słowo honoru robione ?
Opublikowano 26 Maja 201214 l hmm wydaje mi się że po zdjęciu felgi bez problemu powinno Ci się udać odczytać numery i producenta...
Opublikowano 26 Maja 201214 l Autor Chodzi o to, że czyściłem tarcze i nie ma tam żadnych oznaczeń, jedynie na klockach.
Opublikowano 26 Maja 201214 l W tamtym roku wymieniałem komplet z przodu na TRW i z tego co pamiętam to tarcze były pomalowane na kolor czarny mat (oprócz powieszchni styku klocków) i napewno były wybite oznaczenia na obwodzie tarczy znaki jak dobrze pamiętam "TRW" i jakieś tam oznaczenia numerki tez były .
Opublikowano 26 Maja 201214 l Autor Jeszcze raz zdejmę tą tarcze i zrobię fotke. Ale myślę, że to nie są tarcze TRW.
Opublikowano 26 Maja 201214 l tarcze TRW maja oznaczenia na boku tarczy (na grubości) nr zaczyna sie od liter DF
Opublikowano 28 Maja 201214 l Szukaj oznaczenia na rancie tarczy, wrzucam rysunek pogladowy... ---------- Post dopisany at 20:36 ---------- Poprzedni post napisany at 20:34 ---------- ---------- Post dopisany at 20:36 ---------- Poprzedni post napisany at 20:36 ----------
Opublikowano 29 Maja 201214 l Autor Jedno jest pewne, czarnego matu tam nie było. Jutro jeszcze poszukam oznaczeń, ale jest tam już mocno skorodowane. Dzięki za wskazówki.
Opublikowano 29 Maja 201214 l Jutro jeszcze poszukam oznaczeń, ale jest tam już mocno skorodowane. Po roku powiadasz że mocno skorodowane . To faktycznie może jakaś china.
Opublikowano 29 Maja 201214 l kolego ja mam zalozone tarcze z TRW i po 2latach wygladaja jak prawie nowki. Na rantach jeszcze mozna odczytac TRW wiec obstawiam ze masz jakies najtansze badziewie
Opublikowano 29 Maja 201214 l Autor No dobra, lekkomyślnie odwróciłem głowę zapominając, że przecież żyję w Polsce. Czeka mnie wymiana hamulców, tym razem bez odwracania głowy. Mam standardowe niewentylowane tarcze. Latam głównie dalekie trasy, autostrady. Włożyć TRW ? Nowy mechanik zachwala Brembo. Jak wam te TRW się spisują ?
Opublikowano 30 Maja 201214 l Kiedyś zalożyłem komplet niby trw na tyl po 40tys komplet do wyrzucenia