Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z gwintem TA.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

teraz tak patrze na tą fotke którą wkleiłeś i tam chyba widać 2 osłony? Jak dostałeś odboje z gwintem to te ori wywal i powinno być ok :wink:

Opublikowano
u mnie to wygląda dokladnie tak samo tylko że ja mam KONI i niema opcji żeby sprężyna była luźna na podniesionym aucie, spręzyna jest tak napięta ze musze ją dosyć duzo ścisnąc zeby poregulować wysokość
w zawieszeniu nie może być luźnych elementów-musi być napięcie inaczej przy utracie [przyczepności-coś się urwie...
W tych droższych jest tak że jest dodatkowa sprężyna która w takiej sytuacji dociska tą główną żeby nie opadła a w Ta, mts, czy fk tego nie ma
nie koniecznie w droższych-ja miałem Racelanda na Audi i taka sprężyna była-ona jest bardziej miękka i właśnie utrzymuje sprężynę napiętą cały czas...
Opublikowano

U mnie na amorach (supersport) zostało po 4cm gwintu, po podniesieniu koła sprężyna lużna z tyłu, z przodu sprężyna siedzi twardo. Efektu piłeczki nie ma co mnie trochę irytuje bo mam gwinta po regeneracji i miał być beton :eusathink:w poprzednim aucie po takim zabiegu auto było mega sztywne czyt. efekt ping ponga:kox: najlepiej jak byś się przejechał z kimś na innym gwincie albo wziął kogoś obcykanego w tych klockach do siebie bo może jest wszystko dobrze:wink: a nie mając wcześniej doświadczenia z jazdą na gwincie możesz mieć takie odczucia:wink: tylko to strzelanie jest dziwne :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

To strzelanie to wachacz, uszkodzone przy montazu gwintu :facepalm: Zdjeme ori odboje i zostawie na tych co byly do gwintu, ustawie i zobacze czy to cos dalo, jak nie to sie zalamie :decayed: Na ping pongu nie da sie jezdzic po warszawskich drogach :banan: Wszedzie d*pa chacze :kox:

---------- Post dopisany 01-06-2012 at 16:28 ---------- Poprzedni post napisany 29-05-2012 at 09:39 ----------

Wachacz wymieniony, stare odboje zdjete, wysokosc ustawiona i pingpong wyeliminowany :kox::banan: Auto tak skakalo bo amor nie mial miejsc i byly 2 odboje :facepalm: Na szczescie jezdzi sie mega i nie ma takiego mega betonu. I powiedzcie mi czym sie chaczy pierszym (pod spodem auta) jak podjezdzam jednym kolem przez prog zwalniajacy? :naughty::naughty::naughty: Wieczorem fotke wrzuce to ocenicie.

Opublikowano

Zadam takie może głupie pytanie ale czy miałeś tak że musiałeś któryś z amorów mniej lub bardziej skręcić żeby auto stało równo? Ja musiałem lewy tył skręcić o jakieś 2.5cm niżej niż prawy tył żeby po opuszczeniu auta stało równo i trochę mnie ten fakt martwi. Czy może to oznaczać że z gwintem jest coś nie tak ? Gwint jest oczywiście nowy

Opublikowano
  • Autor
Zadam takie może głupie pytanie ale czy miałeś tak że musiałeś któryś z amorów mniej lub bardziej skręcić żeby auto stało równo? Ja musiałem lewy tył skręcić o jakieś 2.5cm niżej niż prawy tył żeby po opuszczeniu auta stało równo i trochę mnie ten fakt martwi. Czy może to oznaczać że z gwintem jest coś nie tak ? Gwint jest oczywiście nowy

Mam tak z tyłu. Roznica 1cm i stoi prosto :kox:

Opublikowano

kur... ja 2.5cm a to juz lekka przesada! chyba będę musiał z tym żyć

Opublikowano

2.5 cm róznicy zeby auto stało prosto:shock3: ja mam ustawione sówmiarką co do milimetra i jest ok

Opublikowano
Ja musiałem lewy tył skręcić o jakieś 2.5cm niżej niż prawy tył żeby po opuszczeniu auta stało równo i trochę mnie ten fakt martwi. Czy może to oznaczać że z gwintem jest coś nie tak ? Gwint jest oczywiście nowy

a masz pewność, ze auto nie było bite, lub nie miało jakiejś przygody? To nie jest normalne, zeny była taka różnica, na nowych amorkach...:kwasny:

Opublikowano

Dlatego mnie to martwi ale auto mam od 7 lat i jestem pewien że nigdy nie miało jakieś poważnej przygody poza jakimiś drobnymi stłuczkami a przynajmniej nigdy nie zauważyłem żadnych symptomów. Dlatego się zastanawiam czy to nie wina samego gwintu ?