gizmo8 Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 Cześć Na moim kolektorze wydechowym w AEB pojawiło sie pęknięcie przez które na zimnym troszke dmucha, w związku z planowaną wymianą chcę się dowiedzieć czy w AEB występowały różne rodzaje kolektorów?? Czy są zamienne z jakimś innym silnikiem? Na pęknięciu na zimnym kolektorze pojawia się mała plamka, po odpaleniu szybko odparowuje, czy to normalne że gromadzi się wilgoć w nim??
Magicbattle Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 tak to normalne ze jest wilgoc na zimnym. mozesz to zaobserwowac jak z rury tez leci na zimnym woda.
gizmo8 Opublikowano 31 Maja 2012 Autor Opublikowano 31 Maja 2012 Aha to ok. Mam jeszcze jedną wątpliwość, czy da sie zobaczyc numer częsci bez wyciągania go?? Po czym poznać czy jest z żeliwa czy stali?? ---------- Post dopisany at 18:12 ---------- Poprzedni post napisany at 16:32 ---------- AUDI A4, A6, PASSAT 1,8T - KOLEKTOR WYDECHOWY (2362044545) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Hmmm ciężko ocenić stan kolektorów z allegro. Chyba trzeba będzie strzelać, a nóż sie trafi.
bialy986 Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 Nasze kolektorki są żeliwne.Pytałeś się ile kosztuje robocizna(wymiana ewentualnie spawanie?)Od razu trzeba uszczelki nowe dać,i chyba trzeba planować
gizmo8 Opublikowano 31 Maja 2012 Autor Opublikowano 31 Maja 2012 Chyba planować?? Droga taka impreza??
tomaszstn Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 Ja wymieniałem u siebie, kupiłem za 80zł na allegro używkę, za planowanie i wymianę zapłaciłem 100zł Mechanik mnie przekonywał że warto gdyż znowu może popękać ze względu na naprężenia jakby był nierówny. Acha, uszczelki jeszcze nowe do tego
gizmo8 Opublikowano 31 Maja 2012 Autor Opublikowano 31 Maja 2012 A to luz, da sie rade, w tym miesiącu wrzuciłem w staruszka chyba ze 3500, na szczęście kolektor wymienie juz w czerwcu haha, na nowy miesiąc bedzie...
eu4yaon Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 może głupie pytanie ale mówicie o rurze kolektorowej czy kolektorze że trzeba ją planować?
eu4yaon Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 ok, dzieki bo stoje przed wymiana ale rury kolektorowej wiec wszystko ok 1
tomaszstn Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 Rurę będziesz mieć nową, nowe uszczelki więc nie masz żadnego problemu Planuje się tylko tą powierzchnię styku kolektora z głowicą
Rekomendowane odpowiedzi