melo102 Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 Witam Wracam do mojego wczesniejszego postu .Potrzebuje zlokalizowac dwa przewody od centralnego zamka drzwi , plus i minus tak zeby podpiac alarm, ktory bedzie reagowal na otworzenie drzwi . Poniżej zamieszczam foto schematu pomocniczego . Dzieki za pomoc
krzysiekml Opublikowano 1 Czerwca 2012 Opublikowano 1 Czerwca 2012 czyli krańcówki drzwi,dawaj na spota PW.
bobikos Opublikowano 1 Czerwca 2012 Opublikowano 1 Czerwca 2012 masz świadomość tego, że jeśli potencjalny złodziej będzie wchodził normalnie przez drzwi do auta aktywując wyłamaną wkładką centralny zamek to Twój cudowny bezpilotowy alarm nawet się nie odezwie... Ten alarm nie jest żadnym zabezpieczeniem.
melo102 Opublikowano 1 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2012 Dzieki kolego , poprostu wskaz mi te 2 kabelki jesli ptrafisz , ja zajme sie reszta
bobikos Opublikowano 1 Czerwca 2012 Opublikowano 1 Czerwca 2012 napisz czy maja to być kable do samego siłownika czy tylko te sygnałowe. Powinno to być sprecyzowane w instrukcji.
melo102 Opublikowano 1 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2012 Wlasnie ze nie ma jest tylko ten schemat ,ktory wkleilem powyzej chodzi mi o te zaznaczone ramka. wydaje mi sie ze o sygnalowe chodzi
bobikos Opublikowano 1 Czerwca 2012 Opublikowano 1 Czerwca 2012 przeprowadź test, daj na te kable zgodnie z opisem kolejno + potem - i zobacz co się dzieje.Na podstawie rysunku ciężko ocenić co tak na prawdę tam być podane, podejrzewam że chodzi o napięcie podawane na siłownik.
melo102 Opublikowano 1 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2012 znalazlem jeszcze inny opis , jest tam opisane ze te 2 kable trzeba podpiac do ,,czujnika zamkniecia drzwi,, . ktore to kable w aucie ? ---------- Post dopisany at 11:53 ---------- Poprzedni post napisany at 11:50 ---------- <br /><br />
krzysiekml Opublikowano 1 Czerwca 2012 Opublikowano 1 Czerwca 2012 masz świadomość tego, że jeśli potencjalny złodziej będzie wchodził normalnie przez drzwi do auta aktywując wyłamaną wkładką centralny zamek to Twój cudowny bezpilotowy alarm nawet się nie odezwie... Ten alarm nie jest żadnym zabezpieczeniem. a dlaczego tak sądzisz?u mnie działa akurat prawidłowo- alarm nie can
Rekomendowane odpowiedzi