Anioool Opublikowano 3 Czerwca 2012 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Witam, Od razu ostrzegam używałem szukajki ale nie znalazłem przypadku pasującego do mojego. Od tygodnia mam wodę na wycieraczce kierowcy - nie są to duże ilości ale jednak jest... Nie mam szyberdachu szyby nie były wymieniane, przy akumulatorze odpływy drożne. Odkręciłem dolny plastik nad pedałami, otworzyłem obudowe z bezpiecznikami. Dziś jak aktualnie siąpi zauważyłem że woda cieknie przy prawej stronie, jednak linka od maski sucha. Co najdziwniejsze mam jakieś 15 cm lewego słupka mokre. Czy jakieś odpływy tam idą? Jak mogę lewy słupek ściągnąć?
mojeA4 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Opublikowano 3 Czerwca 2012 uszczelkę miałem sparciałą pod kompem i ciekło mi pod obudową; odkręciłem obudowę komp lekko do góry i lekko silikonem w koło potem dokręciłem wszystko i nawet jak leje- mam suchutko
mojeA4 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Opublikowano 3 Czerwca 2012 otworzysz maskę to jak spojrzysz na przód auta i zobaczysz akumulator na środku to od aku w prawą stronę będzie zabudowany komp w obudowie w narożniku, bodajże klucz 8. sporo śrub do odkręcenia także ze spokojem, ja kompa nie odłączałem, zobacz sam i pod obudową znajdziesz uszczelkę gumową ładnie silikonem w miarę możliwości dojdziesz i przykręcisz spód obudowy to silikon złapie mi tamtędy ciekło, może Ty masz inny powód
m3e30 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 podłączam sie. to pod kompem ta uszczelka mi tez zacieka
RafuZG Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 albo zaślepka linki od maski odskoczyła
wojtorbis Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 szukam przyczyny przecieku, może ktoś pomoże - dzisiaj byłem u mechanika i powiedział że odpływy mam czyste, nie sprawdzał pod kompem, ale czy to może być właśnie od tego, fotki uchwycone na gorąco zaraz po deszczu :-) w mojej a4 b6 mam oryginalny szyberdach, ale wątpię aby tam była przyczyna bo wszędzie indziej jest sucho
wyzyk83 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 są 3 opcje zapchane odpływy pod akumulatorem i serwo sparciała uszczelka ecu korozja pod przednią szybą
wojtorbis Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 bardzo dziękuję, jutro zwrócę uwagę na to lakiernikowi
peter251 Opublikowano 24 Października 2017 Opublikowano 24 Października 2017 u mnie przez uszczelkę pod kompem miałem wodę we wnętrzu
Rekomendowane odpowiedzi