Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 B6 + radio Alpine IDA X311RR + adapter i pojawia sie problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Posiadam audi A4 B6 2003

Ostatnio zakupiłem radio Alpine IDA X311 wraz z adapterem phonecar (pod glosniki tyle + sub)

Po podłączeniu wszyskiego różnica jest kolosalna jesli chodzi o dzwięk... to tak jakby ktos zmienil głosniki na duzo lepsze.

Jak wyłącze radio to usb które jest podpiete caly czas sie swieci... Czy tak ma byc? Czy to jest jakies czuwanie ...

Chciałem podlączyc radio tak aby chodzilo po przełączeniu kluczyka... Nistety bez skutku. Z kostki zasilania od A4 wychodzą tylko 3 kable. Czerowny, Brazawy i jakis zielono/brazowy.

Radio działa w konfiguracji jesli pod czerwony kabel od auta podepne czerwony i żółty od radia. Jak moge zrobic zeby nie dostawalo napiecia po wyjeciu kluczykow?

W kostce od ALpine zostaja wolne kable: pomaranczowy oraz niebieski. Próbowalem podpiac je na zmiane pod kabel zielono/brazowy od auta. Nistety nie zaowazylem zmiany. Jedynie co to po wylaczeniu radia pendrive zacza migac wolniej... Ale nadal mial jakies napiecie...

Czy tak ma byc??? Czy pendrive ma dostawac napiecie nawet po wylaczeniu radia...

dzieki za odpw

Opublikowano

ACC masz na cienkim czerwonym na kolumnie kierownicy.

Opublikowano

Tak jak ci kolega napisał. Rozbierasz obudowę kolumny i szukasz w wiązce ze stacyjki cienkiego czerwonego przewodu. Dla pewności sprawdź miernikiem. Pociągnij go do kostki i po sprawie.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

Myslalem ze mozna to w inny sposob zrobic... A za co odpowiada 3 kabel w kostce. Mowie o tym zielonym chyba z domieszka brazowego... On jest cienszy od brazowego i czerwonego.... Z jakim kablem go podlaczyc od Alpine? Z pomaranczowym czy niebieskim.

Podstawowe pytanie. Jesli zostawie wszystko tak jak jest czyli moge je wlaczyc i wylaczyc kiedy mi sie podoba to nie rozladuje mi akumulatora??? Skoro jakis prad przeplywa bo pendrive sie swieci po wylaczeniu radia....

Dzieki za odp

Opublikowano

ten zielony to linia-k do diagnostyki radia:wink: w Twoim przypadku nigdzie tego nie podpinaj:wink: co do połączenia radyjka to zrób jak koledzy pisali czerwony cienki ze stacyjki i po sprawie , będziesz pewien że radyjko nie rozładuje aku:wink:

Opublikowano

To jest opis kostek

concertcd.gif

Trzeci kabel to linia K nie podłącza się jej do twojego radia.

Spróbuj odpinać od zasilania kabel który powinien być podpięty do plusa po stacyjce i zobaczysz czy gaśnie dioda w pamięci.

Opublikowano

Ale czy w wersji obecnej bedzie mi rozladowywal akumulator? Po wylączeniu radia wszystko się wylącza, łącznie ze wzmacniaczem. Pozostaje kwestia pendriva... Jedunie on się swieci...

Opublikowano

Czasami bywało tak, że alpinki (inne marki również) podłączone "na stałe" rozładowywały aku.

Przełącz miernik na amperomierz i sprawdź ile A pobiera radio w trybie standby.

Opublikowano

Każde radio pobiera jakiś prąd w czasie czuwania pytanie ile pobiera twój alpine z pamięcią i bez. Zmierzysz to miernikiem.