Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki aku do 1,8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuje informacji na temat aku do 1,8 bo ja mam 44Ah ale to jest chyba za mały.W domu mam prawie nową centrę 60 Ah nie wiem czy nie będzie za duży.Podpowiedzcie mi jaki powinien być tam aku.

Opublikowano

bialy4, sprawdz sobie kody wyposazenia i bedziesz wiedzial na 100% jaki ma byc AKU.

Opublikowano

Fajnie tylko z kąd te kody i oznaczenia tych kodów zdobyć.O ile mi wiadomo to kod wyposażenia odczytuje się z numeru VIN.Ale co jaki kod oznacza i jaki aku dla jakiego kodu to ja nie wiem.Czy mógł byś to bliżej wyjaśnić.

Opublikowano
Fajnie tylko z kąd te kody i oznaczenia tych kodów zdobyć.O ile mi wiadomo to kod wyposażenia odczytuje się z numeru VIN.Ale co jaki kod oznacza i jaki aku dla jakiego kodu to ja nie wiem.Czy mógł byś to bliżej wyjaśnić.

Kody wyposażenia masz na naklejce we wnęce na koło zapasowe w bagażniku , albo w książce przeglądów na okładce

Opublikowano

Dzięki za podpowiedź wstawie 60 Ah.A co do kodów to jak odczytać z tego kodu rodzaj wyposażenia-chyba musi być do tego jakaś ściągawka co jaka litera w kodzie oznacza.

Opublikowano

Na 44 Ah też będziesz jeździł, ja taki miałem w 1.8 i nie miałem żadnych kłopotów zimą -a ta w zeszłym roku była sroga :grin:

Opublikowano

Ja mam chyba 42Ah Bosch Silver

Jeżdżę już na nim 4 lata (a nie był nowy jak kupiłem)

Zeszłej zimy wytrzymał nawet -24 st. i było OK

Nie wiem jaki powinien być fabrycznie ale ten jest OK