Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czujniki parkowania tył Avant - wymiana bez zdejmowania zderzaka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lewy środkowy czujnik parkowania od jakiegoś czasu świrował a obecnie zdechł. W związku z czym najprawdopodobniej czeka mnie jego wymiana. Poczytałem trochę i widzę, że bez zdejmowania tylnego zderzaka się nie obejdzie. Możecie potwierdzić, który czujnik da się w avancie wymienić bez zdejmowania zderzaka?

Nie kupiłem jeszcze czujnika na podmianę a korzystając z wolnego weekendu chciałbym je podmienić między sobą a później już bez zdejmowania zderzaka wymienić wadliwy.

Jeśli jest ktoś w posiadaniu takowego czujnika to proszę o info http://a4-klub.pl/kupie-23/czujnik-parkowania-a4-b6-4b0919275b-237300/

Opublikowano

W b6 mozna zmienic dwa czujniki bez zdejmowania zderzaka - skrajny lewy i skrajny prawy przod-sam tak zmienialem

O tyle nic mi nie wiadomo.Sciagalem zderzak do srodkowego czujnika.Jesli to byl skrajny to tylko odkrecilem mocowanie jednej srony i odchylilem lekko zderzak.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki serdeczne za info. Czujnik udało się kupić na biegu podobnie jak lakier :cheesy: Faktycznie bez zdejmowania zderzaka nie ma opcji żeby ruszyć tylne czujniki parkowania. Czujnik pomalowany założony i działa :banan:

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam koledzy a moze mi ktos napisac jaki nr ma czujni skrajny z lewej strony a moze sa wszystkie takie sam i niegra roli czy skrajny czy srodkowy(strona kierowcy) oczywiscie chodzi mi o:tyl i czy warto kupic zamiennik albo lepie uzywka w oryginale

Opublikowano

wszystkie czujniki są takie same, kup używkę z gwarancją rozruchowa i bedziesz zadowolony.

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć.

Padł mi po bardzo drobnej stłuczce czujnik (prawy skrajny tył)- a precyzyjniej mówiąc nie działa przez kilka lub kilkanaście sekund, potem jest ok- czy ktoś wie lub zna program określający oryginalne, zamienne nr części- chciałem kupić używkę, bo nowy oryginał to lekkie przegięcie- 330 złociszy w ASO.

Żeby nie mieć wątpliwości wyłuskałem czujnik ze zderzaka - ma on nr 420 919 275 - bez żadnych literek. Zna ktoś może nr oryginalnych odpowiedników, bo trochę ich jest, a ja nie wiem, który by jeszcze podszedł- wygląd jest identyczny ale czy będzie hulać?. Czy może tylko ten z identycznym nr, czy np. 1S0 919 275A ??? Chciałem kupić najlepiej pod kolor LZ 9Y

Może jakiś link do porównywarki- jeśli takowa istnieje?

Pomóżcie proszę bo już tak tydzień jeżdżę, a nie cierpię jak mi coś (do końca) nie działa :thumbdown:

P.S.- w A4 B8 avancie skrajne tylne czujniki da się wymienić bez zdejmowania zderzaka po demontażu dyfuzora jest lepsze dojście- sprawdzone.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy jest możliwa w a4 b7 Avant wymiana środkowego prawego czujnika po ściągnięciu tylko jednej strony zderzaka i lekkim odciagnięciu go ?

Opublikowano

a co to za różnica? lepiej zdjąć cały i posprawdzać wszystkie :)

Opublikowano

Wiem, że nie działa środkowy prawy więc zaoszczedził bym połowe czasu przy demontażu. Tak więc da radę czy nie ?

Opublikowano

Da radę, wystarczy jak odchylisz, nie musisz ruszać śrub z lewej strony.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy czujniki różnią się czymś w wersji b6 i b7? Potrzebuję wymienić jeden z przodu i czy jest różnica jeśli dawcą biedzie b7 z tylnego zderzaka?