Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co się stanie gdy się w terminie nie zapłaci mandatu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
avizo w skrzynce zasuwam na poczte i odbieram list miłosny z US otwieram i czytam ze komornik siadl mi na konto tego samego dnia gnojki zabrali mi z kąta 454zł (400zł za mandaty + 54 koszty egzekucyjne)

jeden mandat byl z kwiernia (200zł) i drugi z lutego (200zł)

mam podobną sytuację tylko...madaty z 2003 i 2004 i list z US chyba z wakacji, pierwzy był rok temu ale monety z konta nie ppbrali..na razie :neutral:

orientujecie sie czy to co przysłali z US można w ratach zapłacić :?: czy juz za poźno :?: :oops:

Opublikowano

A właśnie - dla osób, które złapał fotoradar za granicą. Inforumję że brak jest międzynarodowych wzajemnych porozumień aby prawnie można było ścigać ściągnięcie mandatu - zatem nie trzeba płacić mandatu jeśli otrzyma się wezwanie z zagranicy!!! Niemniej jak sie coś dostało to sądze że przy kolejnej wyprawie do danego kraju trzeba uważać bo ściągną nawet po paru latach ;)

Polskia polica kompletnie się w to nie bawi i fotki z zagranicznymi blachami odrazu lecą do kosza.

Opublikowano
orientujecie sie czy to co przysłali z US można w ratach zapłacić czy juz za poźno

Nie wiem jak tam u was. Ale u mnie idziesz do osoby, ktora prowadzi Twoje mandaciki i z nia rozmawiasz. Czy pracujesz, czy masz cos na siebie itd.

Jesli rowny gosc, czy babka to idzie sie dogadac.

Jak mialem w pierwszym roku posiadania prawka 3 mandaty na kwote 450zl, to po 3 wezwaniu trafilem na bardzo fajna kobitke. Powiedzialem jej co i jak, a ona do mnie zebym chociaz jeden zaplacil w ratach, a reszte sie anuluje. Ale to bylo dawno, a teraz wiem, ze sciagalnosc jest bardzo duza i sie nie pierd.... :twisted:

Opublikowano
orientujecie sie czy to co przysłali z US można w ratach zapłacić czy juz za poźno

Nie wiem jak tam u was. Ale u mnie idziesz do osoby... [...]

Czyli do kogo?

Opublikowano

Czyli do kogo?

Czyli do komornika. :mrgreen:

Opublikowano

Czyli do kogo?

Czyli do komornika. :mrgreen:

A to już się źle kojarzy ;)

Opublikowano

ja rok temu w listopadzie dostalem 250 zl , i dotychczas nie wplacilem ani zl, jestem studentem ,nie pracuje , wiec nie mam pojecia czy beda sciagac ode mnie .Komornika nie bylo , generalnie nic nie bylo...poza glupim funkcjonariuszem ktory mi chcial dac jeszcze mandat za brak pasow ktore mialem!, moze za pare lat sciagna z dochodow,ktoz to wie?

Opublikowano

dzik, dziwna sprawa. Albo papiery sie gdzies zawieruszyly albo zgubili.

Podobno dzisiaj jest tak, ze nikom nie przepuszczaja.

obys byl szczesliwcem. :wink:

Opublikowano
Podobno dzisiaj jest tak, ze nikom nie przepuszczaja

Kumpel dostał mandat równo półtorej roku temu i nie zapłacił ani złotówki. Ciekawe czemu go nie ścigają... :roll: ?

Opublikowano
dzik, dziwna sprawa. Albo papiery sie gdzies zawieruszyly albo zgubili.

Podobno dzisiaj jest tak, ze nikom nie przepuszczaja.

obys byl szczesliwcem. :wink:

chyba jestem, mam fajna dziewczyne... wiec jestem wielkim szczesciarzem, oby sie udalo i zebym sciagnal niebawem jeszcze zdrowa i fajna A4 , tak zdrowa jak zdrowa sciagnelem coupetke :).

Kumpel dostał mandat równo półtorej roku temu i nie zapłacił ani złotówki. Ciekawe czemu go nie ścigają... :roll: ?

moze tak jak ja jest studentem(czytaj nie wykazuje zadnego dochodu).

Opublikowano
ja rok temu w listopadzie dostalem 250 zl , i dotychczas nie wplacilem ani zl, jestem studentem ,nie pracuje , wiec nie mam pojecia czy beda sciagac ode mnie .Komornika nie bylo , generalnie nic nie bylo...poza glupim funkcjonariuszem ktory mi chcial dac jeszcze mandat za brak pasow ktore mialem!, moze za pare lat sciagna z dochodow,ktoz to wie?

tak za kilka lat, jak urosną odsetki, przyjdą i zabiorą Audika :mrgreen:

Opublikowano

W R-miu dostałem mandat ponad rok temu i narazie cisza, natomiast o mandat niezapłacony w Lublinie po 14 dniach zwalił się komornik do domu,naliczył sobie 6 zł :mrgreen:

Opublikowano

Ja nigdy nie płace w terminie. Raz przyszedł komornik i od 100 po 3 latach zapłaciłem 114zł, albo przychodzi notka z US że potrącili mandat z pobranej zaliczki na podatek dochodowy.

Opublikowano
Podobno dzisiaj jest tak, ze nikom nie przepuszczaja

Spokojnie mają czas.
Opublikowano

Do mojego brata zwalił sie ostatnio komornik - 1100 zł za mandaty - sztuk 3 :)

Oni nie zapominają...Bo przecież "Psy" (sorry Kichol i Flaha) mają dobrą pamięć...

Opublikowano

No mój ostatni mandacik (200 zł) chyba z przed 3 tygodni jeszcze nie zapłacony.... poczeka sobie.... mam ważniejsze rzeczy do kupienia, np. pralkę :)

Opublikowano

Mój ma już 9 dni :P Ale chyba też poczekam jeszcze ze dwa lub trzy tygodnie ;) W końcu niedługo święta i trzeba sprawić autku parę nowych gadżetów :mrgreen:

Opublikowano
Bo przecież "Psy" (sorry Kichol i Flaha) mają dobrą pamięć...

Dobrą,dobrą :mrgreen:

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie odkopuję temacik, ponieważ szukam porady w mojej sprawie :wallbash: Wczoraj nad ranem / w nocy znaczy miedzy godziną 2-3 zostałem ukarany niesłusznie!!! mandatem karnym za (wg pana sierżanta) "zakłócanie ciszy nocnej" :angry: Sytuacja była następująca wyszliśmy z Tesco a ponieważ nie podobaliśmy się ochroniarzom bo siedzieliśmy w holu i sobie gadaliśmy, potem kolega przewrócił słupek betonowy - przypadkiem oparł się o niego, a że byliśmy pod wpływem to tak bywa :decayed: no i nas przegonili, ale słupek poprawiliśmy i stał jak trzeba. Było nas siedmiu więc ochroniarze delikatnie się nas obawiali, mimo że nie byliśmy agresywni ani nic podobnego. Wszystko jest zarejestrowane na kasetach w Tesco. Potem jeden z kolegów pożyczył sobie wózek :decayed: No zakupy chciał pod dom przetransportować - mimo że mu to odradzaliśmy (ale wiadomo jak człowiek pijany i ma 20 lat to różne głupoty się go czepiają :gwizdanie:) Ale teraz opiszę akcję z policjantami. Przeszliśmy 500 metrów od w/w sklepu i zgarnęła nas policja, okazało się że ochroniarz zadzwonił do swojego kolegi na służbie (na komórkę) i ten nas zgarnął... Mało tego że potraktowali nas jak jakichś kolesi z marginesu społecznego to każdemu wlepili mandat w wysokości 200 zeta!!! Podobno minimalna stawka za wykroczenie: Art. 51 § 1 KW "zakłócanie ciszy nocnej"... Aaaa i jeszcze było uzasadnienie, że odpowiedzialność jest zbiorowa, nawet jeśli ktoś szedł normalnie chodnikiem i przez przejście to podobno ma wpływ na tego co wózek prowadził, też po przejściu i po chodniku... Jakby się ktoś kogoś posłuchał jak wszyscy są lekko wstawieni. Mój opis jest bardzo dokładny, mówię jak było. Dlaczego przyjęliśmy mandaty... Otóż policjant zaproponował nam dwa wyjścia, albo przyjmujemy mandat i sprawa się kończy, albo zabierają nas na Północną, a że jesteśmy pod wpływem to będziemy zatrzymani do wyjaśnienia aż wytrzeźwiejemy, więc najprawdopodobniej na 24 godziny (śmiejąc się sierżant powiedział że nam usprawiedliwienia na uczelnię napiszą :disgust:) podczas zatrzymania (tzn. podczas przeprowadzania czynności tam jakichś a nie zatrzymania) zachowywaliśmy się bardzo kulturalnie, zero chamskich odzywek zero cwaniakowania, kultura na maxa, niestety nie dało się nic wytargować ukarany został każdy... w sumie zarobili 1400 zeta. Ale teraz moje pytania:

1. Opcja pierwsza, składam odwołanie... Czy jest sens i czy może ono mi coś pomóc?

2. Jeśli nie zapłacę w terminie to co dalej? (nie mam dochodów, nie mam konta, nie mam nic)

3. A może odpuścić sobie i zapłacić - po sprawie 200 zeta w plecy?

Liczę na waszą pomoc, najlepiej jak ktoś zna się na prawie lub przechodził takie coś :rant:

P.S. Może ktoś zna sierżanta Damiana Sendeckiego z Lublina? Podobno gorzej trafić nie mogliśmy :decayed: Pozdrawiam! :hi:

Opublikowano

witam,

orientuje sie ktoś z was jak sie sprawa ma z mandatami od straży miejskiej ? kto sie zajmuje ich windykacja ? urzad miasta ?