Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFF] Woda zaciekająca do bagażnika A4 1,9TDI 1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas opadów deszczu do bagażnika zacieka woda.

Przez to siadła pompka odpowiedziałna za zamek , elektr. szyby etc.

Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem ?

Co można z tym zrobić ?

Jak najtaniej kupić sprawną pompkę i jak ją zabezpieczyć przed ponownym zamoknięciem ?

Pozdrawiam,

Agnieszka

Opublikowano

mnie wlatywało przez otwór lampy tylnej, ponieważ przy wymianie zawinęła sie gumowa uszczelka lampy, zalało mi całą pompkę zaczęła szwankować, zamek sie sam zamykał i otwierał podobnie szyby, ale rozebrałem go wysuszyłem i działa bez zarzutu :th:

Opublikowano

Mialem tez sam problem..., nie znalazlem co jest przyczyną i wyciagnalem ten gumowy "zaworek", który jest w kole zapasowym.

Opublikowano

ja lałem po lampie i ciekło właśnie tam, ale można zrobić tak że jeden wchodzi do bagażnika bierze latarkę i się zamyka a drugi leje wodę, a ten w środku sprawdza którędy sprzecieka

Opublikowano

ja lałem po lampie i ciekło właśnie tam, ale można zrobić tak że jeden wchodzi do bagażnika bierze latarkę i się zamyka a drugi leje wodę, a ten w środku sprawdza którędy sprzecieka

extremum , ale dobre :polew:

woda jak się leje do bagażnika to trzeba: najpierw wysuszyć badany obiekt. Następnie lać wodę z zewnątrz, szczególnie w okolicach lamp. potem palcem szukać mokrych powierzchni w środku (w okolicach lamp oczywiście)