Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Mocowanie lusterek - B5 99r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie o mocowanie lusterek w a4 b5. Dziś jakiś baran mi trącił lusterko i się odczepiło. Jak przyszedłem do auta to prawie zwisało. Po oględzinach stwierdziłem że nie mam śruby mocującej przy lusterku. Ktoś się orientuje jaka to śruba i czy się da coś dopasować. Lusterko wchodzi na "wcisk" i można je zamocować nawet bez śruby. I tu drugie pytanie. Czy uszczelka szyby przy dolnej krawędzi lusterka ma być pod krawędzią lusterka czy nad nią. Przy lewym lusterku krawędź jest nad uszczelką i nie wiem czy tak było w oryginale czy ktoś kiedyś nie kombinował...?

Opublikowano

Chodzi o dolną krawędź lusterka zaznaczona na zdjęciu. Czy w oryginale jest ona wpuszczona pod uszczelkę szyby w drzwiach czy na nią nachodzi?

lusterko_1.jpg

<br /><br />

Opublikowano

hymm....

2012_06_14_10_00_59.jpg

<br /><br />

2012_06_14_10_01_13.jpg

<br /><br />

2012_06_14_10_01_24.jpg

<br /><br />

Opublikowano

Lukas . U Ciebie widzę że pod uszczelkę wpuszczone. Może ktoś jeszcze luknie. U mnie lewe nachodzi na uszczelkę.Ale coś tam było robione. Audi nie dawno kupione i szukam "kwiatków" -na razie tragedii nie ma. A wracając do lusterka to u mnie lewe jest większe od prawego. Dziwne - ma ktoś jeszcze tak?

Opublikowano
Lukas . U Ciebie widzę że pod uszczelkę wpuszczone. Może ktoś jeszcze luknie. U mnie lewe nachodzi na uszczelkę.Ale coś tam było robione. Audi nie dawno kupione i szukam "kwiatków" -na razie tragedii nie ma. A wracając do lusterka to u mnie lewe jest większe od prawego. Dziwne - ma ktoś jeszcze tak?

Umnie po obu stronach jest tak samo!

Oraz owszem tak to jest u nas z lusterkami jedno rozne od drugiego :decayed:

Opublikowano

Lusterka sa niesymetryczne w nadwoziu EU, angole mają dwa duze lusterka, a mocowanie lusterka wchodzi pod uszczelke