AndyN Opublikowano 17 Czerwca 2012 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Jest tu ktoś kto ogarnia te tematy? Chodzi mi o zmianę bitrate w dużych plikach *.mkv (rozmiary od 8-9 GB) bez zmiany formatu pliku tak by zostawał *.mkv. Możliwość zmiany kodeków obrazu i dźwięku mile widziana Madas? Bo widzę, że na hdtv się udzielasz
marcindlug Opublikowano 17 Czerwca 2012 Opublikowano 17 Czerwca 2012 *.mkv to tylko kontener zawierajacy strumienie audio, video i napisy. na poczatek musialbys wydobyc czesci skladowe uzywajac np mkvextractgui & mkve Wizard. pozniej musisz przekonwertowac strumien video zmieniajac mu bitrate uzywajac np megui. na koniec musisz polaczyc pliki w calosc uzywajac np mkvtoolnix oczywiscie podczas konwersji mozesz zmienic kodeki zarowno obrazu jak i dzwieku i dalej bedziesz mogl utworzyc plik mkv. ja mam sporo filmow zakodowanych xvid/mp3 lub xvid/ac3 przerobionych na mkv
Madas Opublikowano 17 Czerwca 2012 Opublikowano 17 Czerwca 2012 no kolego Marcinie niezła wiedza :thumbup1:
AndyN Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2012 A nie ma tych wszystkich funkcji w jednym sofcie?
marcindlug Opublikowano 17 Czerwca 2012 Opublikowano 17 Czerwca 2012 no kolego Marcinie niezła wiedza :thumbup1: dzieki A nie ma tych wszystkich funkcji w jednym sofcie? powiem szczerze ze nie wiem :/ to sa programy ktore istnieja od dawien dawna i z nimi pracowalem. mozliwe a mysle ze nawet pewne jest to ze powstalo jakies uniwersalne narzedzie. cos mi dzwoni ze pakiet nero mial aplikacje do konwersji wideo i chyba byla tam funkcjonalnosc ktora Cie interesuje ale pewien nie jestem.
Rekomendowane odpowiedzi