Zbyszek_7 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Problem jest następujący: Nie działa brzęczek informujący o włączonych światłach. Jednak gdy zostawię auto z otwartymi drzwiami tak długo aż zgaśnie światło w samochodzie brzęczek zaczyna działać. Gdy zamknę drzwi i otworzę ponownie światło w środku świeci a brzęczyk znowu nie działa. Pomoże ktoś? ---------- Post dopisany 20-06-2012 at 12:38 ---------- Poprzedni post napisany 17-06-2012 at 20:39 ---------- Nikt nie wie?
tomaszstn Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Pewnie mikrostyk, mam to samo chociaż nie próbowałem nigdy tak długo czekać aż światło zgaśnie
Zbyszek_7 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2012 Ale gdyby to był mikrostyk to nawet po odczekaniu czasu aż zgaśnie światło też by nie działał brzęczyk...
tomaszstn Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zaraz będę jechał autem to sprawdzę, miałem jeszcze taką sytuację że jak uderzyłem otwartą dłonią w klamkę na zew. to brzęczyk zadziałał. Wieczorkiem napiszę co i jak.
Zbyszek_7 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2012 U Ciebie to rzeczywiście wygląda na uszkodzoną krańcówkę. A działa Ci podświetlenie wnętrza dobrze? Bo u mnie np jest krańcówka która składa się z dwóch mikrostyków, jeden jest chyba od brzęczyka a drugi od podświetlenia stóp np.
tomaszstn Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Bawiłem się u siebie i tak, nie ma opcji aby światło w środku zgasło przy otwartych drzwiach więc u Ciebie tutaj szukałbym przyczyny, pewnie któryś włącznik czy mikrostyk od tego nie działa. Mi właśnie nie działa brzęczyk od świateł i nie działa podświetlenie nóg po otwarciu drzwi kierowcy, z prawej strony wszystko ok.
Zbyszek_7 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2012 To u Ciebie napewno nawalił mikrostyk. A nie gaśnie Ci światło przy otwartych drzwiach jak poczekasz z 5 minut? Myślę że powinno gasnąć tak jak u mnie
tomaszstn Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Aż tak długo nie czekałem ale ze 2 min i nic cały czas się pali, zaraz znowu jadę po moją to sprawdzę
Viwaldi Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Pozwólcie że skopiuję mój post ze stycznia br: Zeszłej zimy miałem problem z podświetleniem nóg po otwarciu drzwi. Nie zapalało się a przy okazji nie działał brzęczek pozostawionych włączonych świateł drogowych. Na wiosnę rozebrałem zamek, dostałem się do mikrowłącznika i okazało się, że po lekkim podgięciu małej plastikowej dźwigienki wszystko wróciło do normy. Tej zimy problem powrócił w skrajnie przeciwny działaniu. Światełko nie gasło po zamknięciu drzwi. Znowu ingerencja w dźwigienkę i puki co jest ok. Pewnie czeka mnie poszukiwanie nowego mikrowłącznika bo nie chce mi się wierzyć by plastikowa dźwigienka odkształcała się od temperatury powietrza. Lenistwo moje nie zna granic.
Zbyszek_7 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2012 U mnie jest coś innego bo po odczekaniu kilku minut na otwartych drzwiach wcale ich nie dotykając brzęczyk się naprawia.
tomaszstn Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Patrzyłem u siebie, rzeczywiście po paru minutach gaśnie oświetlenie wnętrza ale brzęczyk nie działa więc jest inaczej niż u Ciebie
davidoff82 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Opublikowano 21 Czerwca 2012 U mnie światło w kabinie działa ok. Brzęczyk od hamulcy ,rezerwy paliwa działa (prawdopodobnie ten sam co do świateł) nie działa mi tylko brzęczyk swiateł. Mówicie że to może byc ten mikrostyk? Ps. Światł w kabinie gaśnie po kilku minutach jednak brzęczyk sie nie odzywa wtedy, oświetlenia nóg nie miałem.
Zbyszek_7 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2012 Od rezerwy paliwa jest inny brzęczyk. U Ciebie też będzie pewnie winny mikrostyk.
davidoff82 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Od rezerwy paliwa jest inny brzęczyk. U Ciebie też będzie pewnie winny mikrostyk. Zbychu jesteś pewny???????????? Chłopaki piszą że to ten sam głosnik 30mm 16ohm 0,5W :/
tomaszstn Opublikowano 21 Czerwca 2012 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Na pewno, mi też działa brzęczyk od paliwa a od świateł nie.
davidoff82 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Koledzy skoro to jest inny głośnik a działa nam oświetlenie kabiny, to ja obstawiam że to jednak jest głośnik a nie mikrostyk. Tymbardziej że to dosyć popularna usterka w naszych autkach. Ja spróbuje włutować nowy głośniczek bez usuwania starego i będzie jasne. Koszt glośnika to 7 zł na Alle a dostęp do niego bardzo dobry....
Zbyszek_7 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2012 Ale są dwa mikrostyki w jednym elemencie w drzwiach.
davidoff82 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Opublikowano 22 Czerwca 2012 no to troche zmienia sprawę, sprawdzę głośnik a później wyjmę zamek...
Zbyszek_7 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2012 Pisałeś że dostęp do głośniczka jest bardzo dobry..On jest chyba w liczniku nie? Trzeba wymontować licznik, niby nie jest w tym dużo roboty ale jednak
Rekomendowane odpowiedzi