Opublikowano 30 Października 201312 l Ja znam kodowanie wylaczenia systemu START /STOP w benzynce 2.0 TFSI SILNIK 01 --- Długie kodowanie -> CODING 07 -> BYTE 5 --> Bit 6 dezaktywacja Dodatkowo wylaczyc mozemy przełącznik : MCE 09 --> Długie kodowanie -> CODING 07-> Byte 20 --> Bit 2 dezaktywacja próbuję go aktywować ale nie da radę mce byte20 mam bit 2 --> 1 czyli 00000100 dalej włącznik OFF
Opublikowano 30 Października 201312 l long coding przyjmuję z podstawowym kodem ale wydaje mi się, że moduł ma brak kanałów adaptacyjnych.
Opublikowano 20 Listopada 201312 l mając mmi 2g high auto 2008 rok można włączyć wskazanie na mmi pozimu oleju? np. ja w swoim mam czujnik poziomu oleju.
Opublikowano 20 Listopada 201312 l Autor mając mmi 2g high auto 2008 rok można włączyć wskazanie na mmi pozimu oleju?np. ja w swoim mam czujnik poziomu oleju. Jak masz szabelke to nie .
Opublikowano 20 Listopada 201312 l mając mmi 2g high auto 2008 rok można włączyć wskazanie na mmi pozimu oleju?np. ja w swoim mam czujnik poziomu oleju. Jak masz szabelke to nie . Mimo szabelki na dwa sposoby nie da rady? dziwne
Opublikowano 23 Listopada 201312 l Panowie, kto ma bixy, podgrzewane siedzenia i system eko start/stop? potrzebuje nr MCE który obsługuje te 3 rzeczy wiem że D nie da rady z start/stop chyba że trzeba zmienić soft na wyższy
Opublikowano 23 Listopada 201312 l Panowie, kto ma bixy, podgrzewane siedzenia i system eko start/stop?potrzebuje nr MCE który obsługuje te 3 rzeczy wiem że D nie da rady z start/stop chyba że trzeba zmienić soft na wyższy no ja mam , gdzie sprawdzić ten moduł bo kabelka aktualnie nie mam
Opublikowano 23 Listopada 201312 l Bartek, w logach będziesz miał moduł 09 MCE literka na końcu... tylko Ty masz polift
Opublikowano 23 Listopada 201312 l Bartek, w logach będziesz miał moduł 09 MCE literka na końcu... tylko Ty masz polift No tylko nie mam kabelka ...na poniedziałek mogę się ugadac z typem co posiada jak byś chciał
Opublikowano 23 Listopada 201312 l dzięki! jak masz jakieś stare logi na laptopie, to też tam może być info (w folderze ross-tech)...
Opublikowano 23 Listopada 201312 l Może to śmieszne brzmi ale naprawdę cieszy ta modyfikacja: Włączenie TESTU zegarów po uruchomieniu silnika w pełnym zakresie obrotu wskazówek, do tego dodać rozkładanie lusterek i po prostu samochód się cieszy jak Cię widzi
Opublikowano 23 Listopada 201312 l dzięki!jak masz jakieś stare logi na laptopie, to też tam może być info (w folderze ross-tech)... cos ty , nigdy nie robiłem bo nie było potrzeby a kabelka nie kupowałem bo do mojego nie ma żadnych podpowiedzi wiec bez celowy zakup ...koleś ma ori vcds to w poniedziałek jak jeszcze będziesz potrzebował to podjade i się podłączy ...
Opublikowano 23 Listopada 201312 l dzięki!jak masz jakieś stare logi na laptopie, to też tam może być info (w folderze ross-tech)... cos ty , nigdy nie robiłem bo nie było potrzeby a kabelka nie kupowałem bo do mojego nie ma żadnych podpowiedzi wiec bez celowy zakup ...koleś ma ori vcds to w poniedziałek jak jeszcze będziesz potrzebował to podjade i się podłączy ... Możesz jeszcze zdjąć osłonę pod kierownicą i zajrzeć organo-leptycznie
Opublikowano 24 Listopada 201312 l dzięki!jak masz jakieś stare logi na laptopie, to też tam może być info (w folderze ross-tech)... cos ty , nigdy nie robiłem bo nie było potrzeby a kabelka nie kupowałem bo do mojego nie ma żadnych podpowiedzi wiec bez celowy zakup ...koleś ma ori vcds to w poniedziałek jak jeszcze będziesz potrzebował to podjade i się podłączy ... Możesz jeszcze zdjąć osłonę pod kierownicą i zajrzeć organo-leptycznie i jeszcze plombę, czy banderolę zerwie i będzie dopiero w tedy
Opublikowano 25 Listopada 201312 l czy jest jakaś opcja automatycznego zamykania samochodu, żeby blokował po opuszczeniu samochodu po jakimś czasie wszystkie drzwi?
Opublikowano 25 Listopada 201312 l Wdrażam się w to wszystko co piszecie i jest to mega przyjemne takie zmiany, mam kilka pytań: 1. czy coś takiego jest możliwe aby usunąć dźwięk gdy pasy odepnie się w czasie jazdy lub ogólnie się ich nie ma zapiętych ale aby lampka się świeciła? To poniżej wyłącza lampkę. Wyłączenie ostrzeżenia o nie zapiętych pasach17-Instruments--->Coding 07--->Long Coding Helper---> wybieramy Seatbelt Warning inactive 2. domykanie szyb, chodzi o to, że gdy zamykam samochód to się zamykają automatycznie a nie przez 3 sekundy przytrzymania, coś takiego jest możliwe? Otwieranie i zamykanie okien Pilotem46-Moduł Komfortu---> Coding 07 --->Long Coding Helper---> odznaczamy Remote Control active [Otwieranie i zamykanie szyb kluczykiem] 3. jasność ledów ustawiona przez poniższy kod, czy 20% niszczy/zużywa je bardzo? Jasność diód LED przy włączonych światłach mijania (Fabrycznie mamy 9%)09-Cent.Elektr. ---> Security Access-16 (kod 20113) --->Adaptacja 10--->Channel 3 wartości w zakresie 0-100 poniżej 5% LED zgaśnie 4. wentylacja opisana tutaj: http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/vcds-vag-com-kodowania-238118/ - co to jest tak naprawdę, kiedy i jak to działa bo trochę nie rozumiem co tam jest napisane - dziwny polski użyty