Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania w Audi A4 B8 za pomocą VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po odłączeniu aku rozprogramowały Ci się szyby, poszukaj gdzieś jak się programuje opuszczanie szyb. Zdaje się że na maksa w dół i na maksa w górę, albo coś podobnego

Znalazłem coś takiego:

"otworz ja do polowy zamknij przytrzymujac przycisk jak sie domknie uslyszysz cykniecie pusc i nastepnie przytrzymaj guzik wciskajac go do oporu przez okolo 5 s na zamknietej szybie w pozycji domknij"

Jutro sprawdzę czy zadziała. Już kiedyś aku odłączałem i takich kwiatków nie było :facepalm:

Mimo wszystko dzięki za naprowadzenie, może to coś da :hi:

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam, nie wiem czy właściwy wątek ale nie moge tego znaleźć - jak wyłączyć dzwięk ostrzegawczy po otwarciu drzwi z włączonym silnikiem (na liczniku jest komunikat wyłącz zapłon przed wyjściem..... i denerwujący dzwięk). Da się to wyłączyć z poziomu MMi czy VCDS i gdzie?

Opublikowano
  • Autor

Witam, nie wiem czy właściwy wątek ale nie moge tego znaleźć - jak wyłączyć dzwięk ostrzegawczy po otwarciu drzwi z włączonym silnikiem (na liczniku jest komunikat wyłącz zapłon przed wyjściem..... i denerwujący dzwięk). Da się to wyłączyć z poziomu MMi czy VCDS i gdzie?

Niestety nie :)

Opublikowano

Niestety nie :)

Grzegorz rozumiem że nie da sie tego wyłączyć/zdezaktywować a nie że to niewłaściwy wątek:)

Opublikowano

Kupiłem ostatnio B8 i po przeczytaniu wielu postów jestem zagubiony lekko. Otóż nie mam MMI tylko Radio Concert 8T1035186C z kolorowym wyświetlaczem. Radio sterowane jest nad klimatronikiem, nie przy lewarku. Jest przycisk telefon jednak nie daje się sparować poprzez bluetootch. Chciałbym wiedzieć jakie funkcje mogę odblokować w tego rodzaju urządzeniu. Mam na myślu ukryte zielone menu - czy istnieje? Telefon ? inne możliwe udoskonalenia.

Opublikowano

Kupiłem ostatnio B8 i po przeczytaniu wielu postów jestem zagubiony lekko. Otóż nie mam MMI tylko Radio Concert 8T1035186C z kolorowym wyświetlaczem. Radio sterowane jest nad klimatronikiem, nie przy lewarku. Jest przycisk telefon jednak nie daje się sparować poprzez bluetootch. Chciałbym wiedzieć jakie funkcje mogę odblokować w tego rodzaju urządzeniu. Mam na myślu ukryte zielone menu - czy istnieje? Telefon ? inne możliwe udoskonalenia.

A masz BT? Jak naciśniesz tel, to co Ci się pokazuje na ekranie?

W tym temacie jest napisane kilka rzeczy które możesz odblokować w Concercie.

Niestety zielony menu, jest w systemach z NAVI.

Opublikowano

Pokazuje mi się że telefon nie jest zainstalowany.

Opublikowano

Pokazuje mi się że telefon nie jest zainstalowany.

Więc nie masz BT w aucie.

Też nie miałem, ale w sobote sobie zamontowałem :)

Opublikowano

Podepnij kompa sprawdz co masz w podpowiedziach :)

Najlepiej VAS lub ODIS

W 17 znalazłem coś takiego czy to może byc to:

Podepnij kompa sprawdz co masz w podpowiedziach :)

Najlepiej VAS lub ODIS

W 17 Instruments znalazłem coś takiego jak Key warning, czy to by mogło być to?

a1eea6cd69f8a819med.jpg

Opublikowano

Wykoduj i sprawdz :) masz keylessa ?

to ten srebrny jaby przycisk na konsoli z biegami? jak tak to nie mam

Wykodowałem i jednak to nie to

Edytowane przez peszko

Opublikowano

Witam.
Prośbę mam....
Czy ktoś pomógłby mi ogarnąć kodowanie PDC przód w MMI 3G High ???

Mam obecnie 4 kanałowy moduł i PDC z tyłu....przyszlo kilka dni urlopu (oby pogoda byla) to chcialbym ogarnąć przód ale z kodowaniem to polegne :(

Poniższe kodowania są z tego co widziałem dla MMI 2G....
bezttytuu5.png
beztytulu6.png
bezttytuu8.png

Wchodzimy w 07 Control Head 10 Adaptacje 01 channel i dodajemy cyfre +4 do istniejacej wartosci

Pozniej wchodzimy w 10 Coding 07 LongCoding i zmieniamy na odpowiednie bity

U mnie przy manualnej skrzyni kodowanie jest 100003

bezttytuu2p.png
beztytulu2.png
beztytuluk.png
beztytulu31.png

Opublikowano

Pany wczoraj an szybkiego na parkingu cos w zielonym menu pokombinowałem... w sensie posiadam fabryczny pakiet QQ1 - ale z poziomu MMi w opcji CAR nie miałem opcji do regualcji oświetlenia....cos ta mw pozycjach zozanczylem i w jakies pozycji tez suwakiem poleciałem na 5 ... i ok po restarcie pojawiło się ale ta opcja jest wyszarzona .... co zrobiłem nie tak :)? pozdr

Opublikowano

U mnie to samo. Nie działa regulacja z poziomu MMI. Kij wie co z tym jest...

Opublikowano

A w 09 zakodowali?

Opublikowano

A w 09 zakodowali?

U mnie tak

Opublikowano

Proponuję powtórzyć operację może pacjent ożyje :wink:

Opublikowano

Proponuję powtórzyć operację może pacjent ożyje

Ot to ... zrobię