Opublikowano 27 Czerwca 201511 l Dziś podłączałem kompa program VCP i w procedurach mam funkcje aktywacja/dezaktywacja START/STOP , wybrałem z dostępnych opcji Audi A4 B8 i poszło , procedura zakończona OK . Odłączyłem kompa odpaliłem auto i pojechałem na przejażdżkę i faktycznie auto nie gasło , po każdym włączeniu zapłonu od razu sama zapala się kontrolka czerwona na przycisku (A) że system wyłączony . Podpinam kompa i żadnych błędów nigdzie nie ma . Posiadam Audi A4 B8 2,0 TDI rok 2010 . Hej, ja dzisiaj zrobiłem kodownie wg wytycznych wrclaguna, tj; 01 Silnik---> Coding 07---> Long Coding Helper--->BYTE 5 wyłaczamy Bit 6 09 MCE--->Coding 07---> Long Coding Helper---> BYTE 20 wyłaczamy Bit 2 po tej operacji SS zdeaktywowany, auto nie gaśnie, ale kontrola w przysisku (A) sie nie zapala. Możesz sprawdzić co jeszcze trzeba zmienić, żeby ta kontrolka sygnalizowała stan SS, tzn ze jest wyłączony?
Opublikowano 30 Czerwca 201511 l Hej,ja dzisiaj zrobiłem kodownie wg wytycznych wrclaguna, tj; 01 Silnik---> Coding 07---> Long Coding Helper--->BYTE 5 wyłaczamy Bit 6 09 MCE--->Coding 07---> Long Coding Helper---> BYTE 20 wyłaczamy Bit 2 po tej operacji SS zdeaktywowany, auto nie gaśnie, ale kontrola w przysisku (A) sie nie zapala. Możesz sprawdzić co jeszcze trzeba zmienić, żeby ta kontrolka sygnalizowała stan SS, tzn ze jest wyłączony? Podpowiem jeżeli chodzi o przedliftowego DIESLA ( bo poliftowy to juz koledzy chyba rozwiązali sprawe) do całkowitego wyłączenia i nieaktywnego guzika wystarczy to 09 MCE--->Coding 07---> Long Coding Helper---> BYTE 20 wyłaczamy Bit 2 a gdy chcemy mieć aktywny guzik i od razu po zapłonie wyłączony system (czyli świecący guzik SS) wystarczy 09 MCE--->Adaptations 10---> chanel 34---> wartość 28 zmieniamy na 24 ( tak bylo w moim przypadku, nic innego nie przyjmował np. 60)
Opublikowano 30 Czerwca 201511 l Koledzy jak włączyć mignięcie ledami do świateł dziennych przy zamykaniu auta? Mam ori Ledy z przodu. Miga mi jedynie kierunkowskaz, widziałem na mieście takie a5 które przy zamykaniu migało ledami z przodu. Mam vcds i umiem kodować.
Opublikowano 1 Lipca 201511 l Czy w MMI 3G low można włączyć wyświetlanie temperatury na wyświetlaczu mmi? Widziałem to na kilku zdjęciach ale nie pamiętam czy to było tylko na 3G plus.
Opublikowano 1 Lipca 201511 l Autor Czy w MMI 3G low można włączyć wyświetlanie temperatury na wyświetlaczu mmi? Widziałem to na kilku zdjęciach ale nie pamiętam czy to było tylko na 3G plus. Nie mozna .
Opublikowano 2 Lipca 201511 l uuu a w 3g+ jak zrobić wyświetlanie temp i co jeszcze można zrobić prócz google earth
Opublikowano 6 Lipca 201511 l Panowie mam pytanko, jak mogę odblokować u siebie Googel Earth? Jak też zakodować wentylacje postojową? uruchomiłem według opisu w zielonym menu ogrzewanie postojowe(webasto), nie mam webasta wiec wszystkie opcje były wyszarzone, ale nigdzie nie mam w tym możliwości uruchomienia wentylatora w gorące dni. Mam 3Gplus z splotem na karte sim.
Opublikowano 6 Lipca 201511 l Autor Panowie mam pytanko, jak mogę odblokować u siebie Googel Earth? Jak też zakodować wentylacje postojową? uruchomiłem według opisu w zielonym menu ogrzewanie postojowe(webasto), nie mam webasta wiec wszystkie opcje były wyszarzone, ale nigdzie nie mam w tym możliwości uruchomienia wentylatora w gorące dni. Mam 3Gplus z splotem na karte sim. Temat o google earth jest na FORUM musisz mieć na pewno karte SIM do przesyłu danych Wentlacje kodowałes w klimatroniku 08 ? RESTART MMI byl robiony ?
Opublikowano 6 Lipca 201511 l Panowie mam pytanko, jak mogę odblokować u siebie Googel Earth? Jak też zakodować wentylacje postojową? uruchomiłem według opisu w zielonym menu ogrzewanie postojowe(webasto), nie mam webasta wiec wszystkie opcje były wyszarzone, ale nigdzie nie mam w tym możliwości uruchomienia wentylatora w gorące dni. Mam 3Gplus z splotem na karte sim. Temat o google earth jest na FORUM musisz mieć na pewno karte SIM do przesyłu danych Wentlacje kodowałes w klimatroniku 08 ? RESTART MMI byl robiony ? To musze poszukać o Googel bo w tym temacie nie było, co do kodowania robił mi to znajomy i wszystko działa tylko problem z tą wentylacjom, wyłączył mi nawet start/stop w moim polifcie(2013), tylko teraz w te "zimne" dni sprzydała by sie wentylacja postojowa.RESTART oczywiście zawsze był robiony. Edytowane 6 Lipca 201511 l przez riczi82
Opublikowano 6 Lipca 201511 l Autor Do sprawdzenia jeszcze :MMI 3G+ :08 klimatronic ---> Coding - 07 ---> Long Coding Helper ---> Byte 1 Bit 3 zmiana z 0 na 108 klimatronic ---> Coding - 07 ---> Long Coding Helper ---> Byte 1 Bit 4 zmiana z 0 na 108 klimatronic ---> Adaptacja 10 ---> Chanel 6 ---> zmiana z 0 na 1Ukryte Zielone Menu :CAR ---> Cardevicelist ---> odznaczamy Auxiliary Heating CAR/carmenuoperation - znajdź Auxiliary Heating i zmień suwak na 5 CAR/carbusassignment - znajdź Auxiliary Heating i zmień wartość na Can Komfort RESTART MMI !!!http://a4-klub.pl/index.php?/topic/300411-jak-wlaczyc-usluge-on-line-w-mmi-3g-bez-sim/#entry4274701
Opublikowano 6 Lipca 201511 l Do sprawdzenia jeszcze : MMI 3G+ : 08 klimatronic ---> Coding - 07 ---> Long Coding Helper ---> Byte 1 Bit 3 zmiana z 0 na 1 08 klimatronic ---> Coding - 07 ---> Long Coding Helper ---> Byte 1 Bit 4 zmiana z 0 na 1 08 klimatronic ---> Adaptacja 10 ---> Chanel 6 ---> zmiana z 0 na 1 Ukryte Zielone Menu : CAR ---> Cardevicelist ---> odznaczamy Auxiliary Heating CAR/carmenuoperation - znajdź Auxiliary Heating i zmień suwak na 5 CAR/carbusassignment - znajdź Auxiliary Heating i zmień wartość na Can Komfort RESTART MMI !!! http://a4-klub.pl/index.php?/topic/300411-jak-wlaczyc-usluge-on-line-w-mmi-3g-bez-sim/#entry4274701 Dzięki, co do kodowania to niestety znajmy był u mnie na urlopie i mi to zrobiał a teraz już mi pozostało tylko zielone menu. W zielonym menu dokładnie tak robił i jak opisałeś. Musiałbym znaleźć kogoś ze śląskiego albo opolskiego by mi sprawdził to.
Opublikowano 13 Lipca 201511 l Witam mam pewien problem z 46-Moduł Komfortu --->Coding 07--->Long Coding Helper---> BYTE 8Bit 0- 1 activeBit 1- 1 active nie dziala mi to nie wiem dlaczego oraz funkcja otwieranie zamykanie szyb z pilota bo z kluczyka dziala w vcds wgl nie mam tej opcji 46-Moduł Komfortu---> Coding 07 --->Long Coding Helper---> odznaczamy Remote Control active [Otwieranie i zamykanie szyb kluczykiem] jak sobie z tym poradzic?
Opublikowano 14 Lipca 201511 l Koledzy, jest jakiś sposób w kodowaniu czy opcjach w zielonym menu aby po włączeniu nawigacji zamiast ekranu wyboru trasy pojawiała się od razu mapa? Lubie jeździć z włączona mapą ale niekoniecznie z ustawionym celem podróży...
Opublikowano 14 Lipca 201511 l kolega chyba miał na myśli by po naciśnięciu przycisku NAV od razu pojawiała sie mapa a nie pulpit wybory trasy
Opublikowano 14 Lipca 201511 l hmm no ja tak mam ze jak dam nav to mi sei pojawia mapa a potem daje prowadz do celu i dopiero adres.. mmi 3g+ Pytanie jak zakodować wyświetlanie temp na mmi 3g+??
Opublikowano 14 Lipca 201511 l miałeś przedtem wyświetlaną temperaturę? szukaj w zielonym menu, carmenuoperation ? U mnie w 3GH pojawia się na poczatku tryb wyboru trasy, a mapa po naciśnięciu prawego dolnego. Edytowane 14 Lipca 201511 l przez edraven
Opublikowano 14 Lipca 201511 l U mnie 3G+, po wciśnięciu nav od razu jest mapa, temperatura nie bedzie wyświetlana przy 3 strefach