Opublikowano 28 Sierpnia 20169 l Witam, zakodowalem sobie ze przy wrzuceniu wstecznego lusterko prawe obniza sie o 2cm a czy potem po wrzyceniu np 1 powinno lusterko powrocic czy zostac obnizone? Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka chyba powyżej 15km/godz. sie podnosiposted from my mobile lub zmiana położenia przełącznika na zero lub lewe lusterko ,ale jest jeden problem nie wraca do góry do pozycji wyjściowej ---taki urok tego modu jest trochę niżej ten model tak ma Edytowane 28 Sierpnia 20169 l przez skotmen
Opublikowano 28 Sierpnia 20169 l Witam, zakodowalem sobie ze przy wrzuceniu wstecznego lusterko prawe obniza sie o 2cm a czy potem po wrzyceniu np 1 powinno lusterko powrocic czy zostac obnizone? Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka chyba powyżej 15km/godz. sie podnosiposted from my mobile lub zmiana położenia przełącznika na zero lub lewe lusterko ,ale jest jeden problem nie wraca do góry do pozycji wyjściowej ---taki urok tego modu jest trochę niżej ten model tak ma No nie wiem. U mnie czy po ruszeniu czy przełączeniu pokrętłem lusterko wraca idealnie do pierwotnej pozycji.
Opublikowano 28 Sierpnia 20169 l Witam, zakodowalem sobie ze przy wrzuceniu wstecznego lusterko prawe obniza sie o 2cm a czy potem po wrzyceniu np 1 powinno lusterko powrocic czy zostac obnizone? Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka chyba powyżej 15km/godz. sie podnosiposted from my mobile lub zmiana położenia przełącznika na zero lub lewe lusterko ,ale jest jeden problem nie wraca do góry do pozycji wyjściowej ---taki urok tego modu jest trochę niżej ten model tak ma No nie wiem. U mnie czy po ruszeniu czy przełączeniu pokrętłem lusterko wraca idealnie do pierwotnej pozycji. no nie wiem po kilku cofaniach trzeba lusterko poprawić trochę do góry ale może u Ciebie chodzi to jak powinno dużo to osób zauważyło
Opublikowano 28 Sierpnia 20169 l Witam, zakodowalem sobie ze przy wrzuceniu wstecznego lusterko prawe obniza sie o 2cm a czy potem po wrzyceniu np 1 powinno lusterko powrocic czy zostac obnizone? Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka chyba powyżej 15km/godz. sie podnosiposted from my mobile lub zmiana położenia przełącznika na zero lub lewe lusterko ,ale jest jeden problem nie wraca do góry do pozycji wyjściowej ---taki urok tego modu jest trochę niżej ten model tak ma No nie wiem. U mnie czy po ruszeniu czy przełączeniu pokrętłem lusterko wraca idealnie do pierwotnej pozycji. no nie wiem po kilku cofaniach trzeba lusterko poprawić trochę do góry ale może u Ciebie chodzi to jak powinno dużo to osób zauważyło Hmm aż sprawdzę. Mam siedzenia i lusterka z pamięcią i może mi się koryguje ta różnica przy zmianie kierowcy (żona) ale teraz przez tydzień będę tylko ja jeździł to poobserwuję czy faktycznie jest jak mówisz.
Opublikowano 29 Sierpnia 20169 l Autor Auto to Audi A5. Niestety nie ma takiej opcji abym wrócił do "kolegi". W każdym bądź razie idzie to gdzieś przez długie kodowanie. Znalazłem kilka wzmianek o tym ale niestety nigdzie nie piszę co i jak, który bit zmienić i na jaką wartość. To masz problem to musi zrobic ktos ogarniety a bez scana adaptacji sterownika ani rusz
Opublikowano 29 Sierpnia 20169 l Panowie szybkie pytanko gdzie aktywować otwieranie okien z pilota ? Zamykanie działa, otwieranie nie W b8 w mmi to ustawisz. Witam. Podpinam się do tematu , tylko gdzie to można ogranąć w MMI ? U mnie nie chodzi ani otwieranie ani zamykanie. Będę wdzięczny za pomoc. Musisz wejsc w setup i masz windscreen czy jakos tak (nie mam auta pod reka) i tam masz (chyba dwie możliwości zmiany) ustawienia ktorymi musisz sie pobawić. Gdzie masz możliwość ustawienia otwierania/zamykania z kluczyka tylko przednich szyb oraz p+t Edytowane 29 Sierpnia 20169 l przez ArkadiuS
Opublikowano 29 Sierpnia 20169 l może z pamięcią to dział jak powinno Sprawdź z ciekawości Tak wlasnie jest. Funkcja obnizania sie lusterka po wlaczeniu wstecznego dziala prawidlowo tylko w polaczeniu z opcja pamieci foteli i lusterek ,bez tego nie wraca na swoje pierwotne polozenie.
Opublikowano 29 Sierpnia 20169 l Panowie szybkie pytanko gdzie aktywować otwieranie okien z pilota ? Zamykanie działa, otwieranie nie W b8 w mmi to ustawisz. Witam. Podpinam się do tematu , tylko gdzie to można ogranąć w MMI ? U mnie nie chodzi ani otwieranie ani zamykanie. Będę wdzięczny za pomoc. Musisz wejsc w setup i masz windscreen czy jakos tak (nie mam auta pod reka) i tam masz (chyba dwie możliwości zmiany) ustawienia ktorymi musisz sie pobawić. Gdzie masz możliwość ustawienia otwierania/zamykania z kluczyka tylko przednich szyb oraz p+t wchodzilem w menu i nic tam nie ma. Widzę opcje blokady centralnego zamka , selektywne otwieranie drzwi i funkcje coming Home. Macie pomyśl jak uruchomić domykanie okien?? Edytowane 29 Sierpnia 20169 l przez skulcz
Opublikowano 29 Sierpnia 20169 l może z pamięcią to dział jak powinno Sprawdź z ciekawości Tak wlasnie jest. Funkcja obnizania sie lusterka po wlaczeniu wstecznego dziala prawidlowo tylko w polaczeniu z opcja pamieci foteli i lusterek ,bez tego nie wraca na swoje pierwotne polozenie. Ja nie mam w swojej Q5 opcji pamieci i lusterko zawsze wraca do pierwotnego polozenia,ktore sobie ustawilem. Moze to zalezy od modelu i roku produkcji auta?
Opublikowano 29 Sierpnia 20169 l Panowie szybkie pytanko gdzie aktywować otwieranie okien z pilota ? Zamykanie działa, otwieranie nie W b8 w mmi to ustawisz. Witam. Podpinam się do tematu , tylko gdzie to można ogranąć w MMI ? U mnie nie chodzi ani otwieranie ani zamykanie. Będę wdzięczny za pomoc. Musisz wejsc w setup i masz windscreen czy jakos tak (nie mam auta pod reka) i tam masz (chyba dwie możliwości zmiany) ustawienia ktorymi musisz sie pobawić. Gdzie masz możliwość ustawienia otwierania/zamykania z kluczyka tylko przednich szyb oraz p+t wchodzilem w menu i nic tam nie ma. Widzę opcje blokady centralnego zamka , selektywne otwieranie drzwi i funkcje coming Home. Macie pomyśl jak uruchomić domykanie okien??jest, sam ostatnio ustawialem sobie. Jak nikt nie napisze to odezwij sie w czwartek, wtedy bede przy aucie i sprawdze dokladna sciezke Edytowane 29 Sierpnia 20169 l przez ArkadiuS
Opublikowano 29 Sierpnia 20169 l Car > Windows > Convenience Open Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 30 Sierpnia 20169 l W mmi 3g tego nie widzę. .yslalem o zielonym menu. Pomocy !!!! Sławek, a Ty masz to zakodowane ? nie dam sobie ręki uciąć ale jak dobrze pamiętam to wejdź w moduł 46 - cent. conv., kodowanie 07, długie kodowanie Byte 2 bit 2 i zmień na 1
Opublikowano 30 Sierpnia 20169 l W mmi 3g tego nie widzę. .yslalem o zielonym menu. Pomocy !!!!Sławek, a Ty masz to zakodowane ? nie dam sobie ręki uciąć ale jak dobrze pamiętam to wejdź w moduł 46 - cent. conv., kodowanie 07, długie kodowanie Byte 2 bit 2 i zmień na 1 . Sprawdzę po powrocie do domu. I dam znak po 16.
Opublikowano 30 Sierpnia 20169 l Car > Windows > Convenience Open Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka No dokładnie jak opisales
Opublikowano 30 Sierpnia 20169 l W mmi 3g tego nie widzę. .yslalem o zielonym menu. Pomocy !!!!Sławek, a Ty masz to zakodowane ? nie dam sobie ręki uciąć ale jak dobrze pamiętam to wejdź w moduł 46 - cent. conv., kodowanie 07, długie kodowanie Byte 2 bit 2 i zmień na 1 brakowało kodowania wielkie dzieki. Teraz zamykam z pilota , ale nie mogę otworzyć .
Opublikowano 30 Sierpnia 20169 l W mmi 3g tego nie widzę. .yslalem o zielonym menu. Pomocy !!!!Sławek, a Ty masz to zakodowane ? nie dam sobie ręki uciąć ale jak dobrze pamiętam to wejdź w moduł 46 - cent. conv., kodowanie 07, długie kodowanie Byte 2 bit 2 i zmień na 1 brakowało kodowania wielkie dzieki. Teraz zamykam z pilota , ale nie mogę otworzyć . wbij się jeszcze raz w komfort, tylko teraz adaptacje, kanał 61 i dodaj 1
Opublikowano 31 Sierpnia 20169 l dopisz może jeszcze w drugim kanale od zamykania, nie pamiętam czy to był 60 czy 62, będziesz miał w podpowiedziach dla wszystkiego spisz stare kodowanie i przelicz na nowo może masz coś dodane co miesza