Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania w Audi A4 B8 za pomocą VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś wogóle ma wgrane spolszczenie do MMI 2G low basic w A4 B8- jest to w ogóle możliwe?

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 20.01.2019 o 18:21, Kryhawrc napisał:

Chciałbym sie dostać do adaptacji radia (56) ale przycisk adaptacja jest nieaktywny- w dostępie upoważnionym nie mam podpowiedzi i nie wiem jaki jest kod. Da sie to jakos obejść. Lub może ktos odczytać swój kod?

u mnie kod w Dostęp upoważniony /security Access - 16/ wynosi 03987 ale i tak w adaptacjach brak dokumentacji, a klucz ten wygenerowałem w identyfikacji rozsz. - 1A z pierwszego numeru seryjnego, gdzieś tutaj na forum jest napisane w jaki sposób wygenerować kod dostępu, miałem to zapisane gdzieś ale wcięło mi

edit: znalazłem, ten kod 03987 wygenerowałem z wyświetlonego numeru seryjnego w ident. rozsz. - 1A, ten kod to cyfry 6, 13, 10, 14, 11 pierwszego  numeru seryjnego

Edytowane przez Gość

Opublikowano
14 godzin temu, wrclaguna napisał:

2G BASIC to widziałem 400-500  pln

Tak, tylko czy w ogóle idzie w A4 to zrobić,  bo u mnie dwóch próbowało i nic.  Jeden i drugi mówił że trzeba odblokować "force downgrade"  czy coś takiego w adaptacjach radia. 

Opublikowano
7 godzin temu, Charls napisał:

u mnie kod w Dostęp upoważniony /security Access - 16/ wynosi 03987 ale i tak w adaptacjach brak dokumentacji, a klucz ten wygenerowałem w identyfikacji rozsz. - 1A z pierwszego numeru seryjnego, gdzieś tutaj na forum jest napisane w jaki sposób wygenerować kod dostępu, miałem to zapisane gdzieś ale wcięło mi

edit: znalazłem, ten kod 03987 wygenerowałem z wyświetlonego numeru seryjnego w ident. rozsz. - 1A, ten kod to cyfry 6, 13, 10, 14, 11 pierwszego  numeru seryjnego

U mnie ten kod nie działa- cos tak mysle że w B8 chyba nie ma czegos takiego jak FORCE DOWNGRADE

Opublikowano

witam

może mi ktoś powiedzieć jaką macie wartość w 46-10-063

standardowo miałem wartość 40

Podpowiedź kazała dopisać +04 żeby był dźwięk informacyjny otwartych drzwi i zaadoptowałem wartość 44 ale dalej nic nie dzwoni.

w kodowaniu wszystko ustawione jak trzeba.

Opublikowano
15 godzin temu, Kryhawrc napisał:

U mnie ten kod nie działa- cos tak mysle że w B8 chyba nie ma czegos takiego jak FORCE DOWNGRADE

a próbowałeś wygenerować kod ze swojego numeru seryjnego? 

Opublikowano
Godzinę temu, Charls napisał:

a próbowałeś wygenerować kod ze swojego numeru seryjnego? 

Nie, noe wiem jak to zrobić 

Opublikowano
29 minut temu, Kryhawrc napisał:

Nie, noe wiem jak to zrobić 

VCDSem wchodzisz w w identyfikacji rozsz. - 1A, tam pojawi ci się kilkunasto cyfrowy numer seryjny, z niego wybierasz cyfry odliczając od lewej w kolejności cyfrę numer 6, 13, 10, 14, 11 i w ten sposób otrzymujesz 5 cyfrowy kod

przykładowo numer 73910372947365138

6 to 3

13 to 6

10 to 4

14 to 5

11 to 7

w ten sposób powstał numer 36457 /to tylko przykład z sufitu/

Edytowane przez Gość

Opublikowano

VCDSem wchodzisz w w identyfikacji rozsz. - 1A, tam pojawi ci się kilkunasto cyfrowy numer seryjny, z niego wybierasz cyfry odliczając od lewej w kolejności cyfrę numer 6, 13, 10, 14, 11 i w ten sposób otrzymujesz 5 cyfrowy kod

przykładowo numer 73910372947365138

6 to 3

13 to 6

10 to 4

14 to 5

11 to 7

w ten sposób powstał numer 36457 /to tylko przykład z sufitu/

Ok. Rozumiem. Sprawdzę,  ale z tego co pamiętam nie mam tam takiego długiego numeru. Jest na przemian z literami (np jak nr VIN) 

Opublikowano

u mnie numer seryjny to same cyfry, kod który w ten sposób powstał w dostępie upoważnionym został zaakceptowany ale jak wcześniej pisano i tak nie ma tam przydatnej dokumentacji

Opublikowano

u mnie numer seryjny to same cyfry, kod który w ten sposób powstał w dostępie upoważnionym został zaakceptowany ale jak wcześniej pisano i tak nie ma tam przydatnej dokumentacji

Szukam tam opcji" force downgrade " żeby wgrać spolszczenie do mmi 2g Basic.  Niby muszę to odblokować bo inaczej nie wgram 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Szanowne grono, potrzebuje waszej porady. 

Samochód A4 B8 2010r Bixenon.  

Problem tego typu, ze po zamontowaniu reflektorów bixenon neon z B8 po lifcie nie działają światła pozycyjne, natomiast światła dzienne świecą okej (pełna mocą), oraz wyskakują dwa błędy od świateł dziennych na liczniku. 
Podpowie ktoś gdzie i co trzeba zakodować aby wszystko działało jak należy? :)

Dziękuje z góry 

Opublikowano

Panowie wiem, że już było ale nie potrafię znaleźć.

Jak włączyć automatyczne opuszczanie prawego lusterka przy wbiciu wstecznego ?

Opublikowano

[Obniżające sie lusterko wsteczne podczas cofania]
Auta bez foteli z pamięcią
[52 - Door Elect.]
[Coding - 07]
[Long Coding Helper]
Byte 4
Jeśli ma wartosć 40 zmianiamy ją na 4C lub 44
Jeśli ma wartośc 50 zmieniamy ją na 5C

Opublikowano

https://www.youtube.com/watch?v=QGzwTkgZpTM

Opublikowano

Witam mam problem z komunikacja 07-HEAD CONTROL, nie mogę się połączyć za pomocą vcds posiadam mmi 2g high, przez co nie mogę zakodować mutifunkcyjnej kierownicy, ani włączyć zielone menu

Edytowane przez adrian785721007

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam pytanko czy da się wyłączyć w kodowaniu informacje o spalonej żarówce autko jak w opisie ?

Opublikowano

Witam czy ktos podpowie jaki jest kod dostepu do kanalu 9 w sekcji 17 zestaw wskaznikow.

Opublikowano
W dniu ‎2019‎-‎01‎-‎21 o 19:09, Kryhawrc napisał:

W sumie to chodzi o sciagnięcie blokady/pozwolenie na instalacje z płyty polskiego menu do MMI 2G Low basic. Byłem juz u dwóch fachowców(w sumie jeden przyjechał do mnie) i nie dali rady wgrać. Mówili cos ze musze sciągnąć blokade w VCDS( w adaptacjach w radiu) zeby pozwoliło zainstalować system. U mnie w radiu przycisk adaptacja jest nie aktywny i nie moge w nia wejść. Czy to znaczy że u mnie nie idzie wgrac polskiego??? Ewentualnie gdzie tego szukac? 

Sory za złośliwość ale w MMI2G Basic z płyty możesz sobie muzyki posłuchać w tym MMI trzeba wymontować radio i wymienić kości pamięci koszt 450-500 zł wiem bo mam to samo i uznałem że tą kasę lepiej przeznaczyć na inne mody bo do angielskiego da się przyzwyvzaić?