Opublikowano 19 Listopada 20205 l Mówisz o zielonym menu? Pytam bo zaczynam dopiero zabawę z vcds i innymi ukrytymi funkcjami itp. Edytowane 19 Listopada 20205 l przez Tomafx
Opublikowano 19 Listopada 20205 l Ok, to zrobię tak jak kolega napisał. Jurto dam znać czy się udało.
Opublikowano 19 Listopada 20205 l Zapamiętaj dokładnie co gdzie zmieniałeś i jakie wartości. Na wypadek gdyby coś poszło nie tak, lub gdy niechcący coś przestawisz. Zawsze można będzie do tego wrócić. Najlepiej sobie zdjęcia porobić, zwłaszcza w zielonym menu jeżelI nie ma się z tym dużego doświadczenia. Można bardzo łatwo coś przestawić i pewne funkcje przestaną działać. Trudno będzie się wtedy doszukać. Zdarza się to niestety dość często i tu na forum później szukają pomocy. W większości przypadków pomaga tylko wizyta w ASO w celu porównania online, czyli przywrócenie sterowników do stanu fabrycznego. To oczywiście nie jest usługą darmową.
Opublikowano 19 Listopada 20205 l Ok, rozumiem, jutro sprawdzę jak to jest i czy się uda. Zrobię foto krok po kroku wg. Twojej instrukcji i wrzucę tu foto. Oby zadziałało ?. A w zielonym menu to nie grzebie, tylko jak coś chcę uruchomić ale to wg. Instrukcji i zdjęć. Jak nie działa to wracam do wcześniejszych ustawień. Więcej vcds ale to też jakieś Ukryte funkcje. ?
Opublikowano 19 Listopada 20205 l 6 minut temu, Tomafx napisał: w zielonym menu to nie grzebie, tylko jak coś chcę uruchomić... W 99% przypadków inni chcieli też coś uruchomić.
Opublikowano 19 Listopada 20205 l Coś w tym jest. Człowiek się uczy na własnych błędach zamiast brać przykład od mądrzejszych. Zastosuję się napewno do rady, każda rada jest cenna. Dziękuję za pomoc. Jutro rano działam i dam znać czy się udało.
Opublikowano 30 Listopada 20205 l Panowie proszę o inf jak można zrobić Audi A4 B8 - climate control menu time adaptation
Opublikowano 1 Grudnia 20205 l Autor Wybierz 08 (klimatyzacja) Regulacja -> funkcja 10 Kanał 39 (po naciśnięciu przycisku) Dostosuj odpowiednio wartość (zakres w sekundach 2-255) Kanał 47 (podczas obracania pokrętła) Dostosuj odpowiednio wartość (zakres w sekundach 2-255)
Opublikowano 2 Grudnia 20205 l Dzieki w mim przypadku na razie nie zadziałało lub nie zrozumiałem o co chodzi z (zakres w sekundach 2-255) Obecnie zakres mam na 55 ustawiony. Bawiłem sie w zielonym menu i miałem tą funkcje za dużo pomieszałem i znikła. Czy masz może rozpiskę co można ustawić z zielonego menu mam MMI3 3G auto po lifcie rocznik 2014. Przeglądałem kodowania z przed liftu z vcds (posadam) w tym roczniku jest trochę inaczej z funkcjami czy jest może na forum kodowanie po lifcie rocznik 2014 silnik CJCD?
Opublikowano 2 Grudnia 20205 l Odczekałeś do uśpienia CAN-BUS? Po kodowaniu trzeba czasem zamkąć auto pilotem i odczekać 20-30 min żeby sterowniki przeszły w stan spoczynku. Po ponownym uruchomieniu może zadziałać. Nie radzę bawić się w ustawieniach w zielonym menu jeżeli nie masz w tym doświadczenia. Przestawienie (nawet nieumyślne) może skończyć się deaktywacją pewnych funkcji i wywalaniem błędów. Nie dojdziesz później sam gdzie problem leży. Jedyne rozwiązanie problemu będzie udanie się do ASO w celu przywrócenia sterowników poprzez złącze online do stanu fabrycznego. Oczywiście odpłatnie.
Opublikowano 2 Grudnia 20205 l Wybierz 08 (klimatyzacja) Regulacja -> funkcja 10 Kanał 39 (po naciśnięciu przycisku) masz na myśli włączenie klimatyzacji? Dostosuj odpowiednio wartość (zakres w sekundach 2-255) Kanał 47 (podczas obracania pokrętła) chodzi o pokrętło w klimie od regulacji ciepła? Dostosuj odpowiednio wartość (zakres w sekundach 2-255) Tak czekałem do uśpienia nie zadziałało Wybierz 08 (klimatyzacja) Regulacja -> funkcja 10 Kanał 39 (po naciśnięciu przycisku) masz na myśli przycisk czytaj? Dostosuj odpowiednio wartość (zakres w sekundach 2-255) Kanał 47 (podczas obracania pokrętła) ?? Dostosuj odpowiednio wartość (zakres w sekundach 2-255) użyłeś trochę myśli skrótowych nie dokonca zrozumiałem wiec dopytuję
Opublikowano 4 Grudnia 20205 l Autor Adaptacja kanał 39 Podstawowe ustawienie z fabryki: 5 Czas odczytu określonych funkcji ustawień klimatyzatora na wyświetlaczu MMI, np. dystrybucji powietrza, prędkości dmuchawy świeżego powietrza, ogrzewanie siedzenia (siedzenia) i wentylacji ustawieniem temperatury. - To adaptacja dotyczy temperatury ustawienie tylko, jeśli połączenie kolej pokrętło / przycisk jest wciśnięty, po czym odwrócił się (na czas odczytu temperatury bez pchania połączenie kolej pokrętło / przycisk zobaczyć adaptacja kanał 47). - Jeśli odpowiedni przycisk funkcyjny na kontroli Climatronic-J255-jednostka zostanie naciśnięty po raz drugi, na wyświetlaczu MMI natychmiast przełącza się z powrotem do swojego głównego menu. W podstawowym ustawieniu 5 dana funkcja klimatyzatora jest wyświetlany przez 5 sekund na MMI. Przy ustawieniu 2 ... 255 odpowiednia funkcja klimatyzatora jest wyświetlane przez zadany czas (np. 20 sekund przy nastawieniu 20) na MMI. - Ustawienia poniżej 5 nie powinno być. Ustawienie 0 nie jest dozwolone, ponieważ odpowiednie funkcje są już wyświetlane. Adaptacja kanał 47 Podstawowe ustawienie z fabryki: 5 Czas odczytu na ustawienie temperatury klimatyzator funkcji na MMI (Multi Media Interface) wyświetlacza. - To adaptacja dotyczy temperatury ustawienie tylko, jeśli połączenie kolej pokrętło / przycisk nie jest wciśnięty, po czym odwrócił się (na czas odczytu temperatury po wciśnięciu kombinacji kolej pokrętło / przycisk zobaczyć adaptacja kanał 39). - Jeśli połączenie kolej pokrętło / przycisk na jednostkę sterowania Climatronic-J255-jest wciśnięty po raz drugi, na wyświetlaczu MMI natychmiast przełącza się z powrotem do swojego głównego menu. W podstawowym ustawieniu 5 funkcja klimatyzatora jest wyświetlany przez 5 sekund na MMI. Przy ustawieniu 2 ... 255 funkcja klimatyzatora jest wyświetlane przez zadany czas (np. 20 sekund przy nastawieniu 20) na MMI. - Ustawienia poniżej 5 nie powinno być. Ustawienie 0 nie jest dozwolone, a funkcje są już wyświetlane.
Opublikowano 5 Grudnia 20205 l Dzięki za powyższe informacje. Mama jeszcze pytanie ja kw zielonym MMI 3 uruchomić możliwość regulacji parktronika np tył
Opublikowano 5 Grudnia 20205 l 25 minut temu, jacek13 napisał: Dzięki za powyższe informacje. Mama jeszcze pytanie ja kw zielonym MMI 3 uruchomić możliwość regulacji parktronika np tył Proszę konkretniej, co chcesz regulować dokładnie? rodzaj i głośność tonu parktronika?
Opublikowano 5 Grudnia 20205 l 6 godzin temu, jacek13 napisał: Mama jeszcze pytanie ja kw zielonym MMI 3 uruchomić możliwość regulacji parktronika np tył Masz wszystko opisane w dziale zrób to sam.
Opublikowano 5 Grudnia 20205 l Muskel-u chodzi mi o wirtualne pokrętło które sie pokazuje na mmi poprzez które można regulować sile sygnału dźwięku
Opublikowano 5 Grudnia 20205 l Ale ta regulacja powinna być już fabrycznie aktywna i możliwa w mmi. Nie trzeba nic w zielonym menu zmieniać. Głośność i frekwencje dźwięku dla czujników. Chyba, że ktoś grzebał już w zielonym menu i coś przestawił. Edytowane 5 Grudnia 20205 l przez Muskel1
Opublikowano 6 Grudnia 20205 l gdzie było info jak zakodowac Drive Select, nie moge znalesc wkurza mnie ciągłe przełączanie z Auto na Comfort