skotmen Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, zakodowalem sobie ze przy wrzuceniu wstecznego lusterko prawe obniza sie o 2cm a czy potem po wrzyceniu np 1 powinno lusterko powrocic czy zostac obnizone? Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka chyba powyżej 15km/godz. sie podnosiposted from my mobile lub zmiana położenia przełącznika na zero lub lewe lusterko ,ale jest jeden problem nie wraca do góry do pozycji wyjściowej ---taki urok tego modu jest trochę niżej ten model tak ma Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez skotmen
iwadrian Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Witam, zakodowalem sobie ze przy wrzuceniu wstecznego lusterko prawe obniza sie o 2cm a czy potem po wrzyceniu np 1 powinno lusterko powrocic czy zostac obnizone? Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka chyba powyżej 15km/godz. sie podnosiposted from my mobile lub zmiana położenia przełącznika na zero lub lewe lusterko ,ale jest jeden problem nie wraca do góry do pozycji wyjściowej ---taki urok tego modu jest trochę niżej ten model tak ma No nie wiem. U mnie czy po ruszeniu czy przełączeniu pokrętłem lusterko wraca idealnie do pierwotnej pozycji.
skotmen Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Witam, zakodowalem sobie ze przy wrzuceniu wstecznego lusterko prawe obniza sie o 2cm a czy potem po wrzyceniu np 1 powinno lusterko powrocic czy zostac obnizone? Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka chyba powyżej 15km/godz. sie podnosiposted from my mobile lub zmiana położenia przełącznika na zero lub lewe lusterko ,ale jest jeden problem nie wraca do góry do pozycji wyjściowej ---taki urok tego modu jest trochę niżej ten model tak ma No nie wiem. U mnie czy po ruszeniu czy przełączeniu pokrętłem lusterko wraca idealnie do pierwotnej pozycji. no nie wiem po kilku cofaniach trzeba lusterko poprawić trochę do góry ale może u Ciebie chodzi to jak powinno dużo to osób zauważyło
iwadrian Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Witam, zakodowalem sobie ze przy wrzuceniu wstecznego lusterko prawe obniza sie o 2cm a czy potem po wrzyceniu np 1 powinno lusterko powrocic czy zostac obnizone? Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka chyba powyżej 15km/godz. sie podnosiposted from my mobile lub zmiana położenia przełącznika na zero lub lewe lusterko ,ale jest jeden problem nie wraca do góry do pozycji wyjściowej ---taki urok tego modu jest trochę niżej ten model tak ma No nie wiem. U mnie czy po ruszeniu czy przełączeniu pokrętłem lusterko wraca idealnie do pierwotnej pozycji. no nie wiem po kilku cofaniach trzeba lusterko poprawić trochę do góry ale może u Ciebie chodzi to jak powinno dużo to osób zauważyło Hmm aż sprawdzę. Mam siedzenia i lusterka z pamięcią i może mi się koryguje ta różnica przy zmianie kierowcy (żona) ale teraz przez tydzień będę tylko ja jeździł to poobserwuję czy faktycznie jest jak mówisz.
skotmen Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 może z pamięcią to dział jak powinno Sprawdź z ciekawości
wrclaguna Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Auto to Audi A5. Niestety nie ma takiej opcji abym wrócił do "kolegi". W każdym bądź razie idzie to gdzieś przez długie kodowanie. Znalazłem kilka wzmianek o tym ale niestety nigdzie nie piszę co i jak, który bit zmienić i na jaką wartość. To masz problem to musi zrobic ktos ogarniety a bez scana adaptacji sterownika ani rusz 1
ArkadiuS Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Panowie szybkie pytanko gdzie aktywować otwieranie okien z pilota ? Zamykanie działa, otwieranie nie W b8 w mmi to ustawisz. Witam. Podpinam się do tematu , tylko gdzie to można ogranąć w MMI ? U mnie nie chodzi ani otwieranie ani zamykanie. Będę wdzięczny za pomoc. Musisz wejsc w setup i masz windscreen czy jakos tak (nie mam auta pod reka) i tam masz (chyba dwie możliwości zmiany) ustawienia ktorymi musisz sie pobawić. Gdzie masz możliwość ustawienia otwierania/zamykania z kluczyka tylko przednich szyb oraz p+t Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez ArkadiuS
MarcinOslo Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 może z pamięcią to dział jak powinno Sprawdź z ciekawości Tak wlasnie jest. Funkcja obnizania sie lusterka po wlaczeniu wstecznego dziala prawidlowo tylko w polaczeniu z opcja pamieci foteli i lusterek ,bez tego nie wraca na swoje pierwotne polozenie.
skulcz Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Panowie szybkie pytanko gdzie aktywować otwieranie okien z pilota ? Zamykanie działa, otwieranie nie W b8 w mmi to ustawisz. Witam. Podpinam się do tematu , tylko gdzie to można ogranąć w MMI ? U mnie nie chodzi ani otwieranie ani zamykanie. Będę wdzięczny za pomoc. Musisz wejsc w setup i masz windscreen czy jakos tak (nie mam auta pod reka) i tam masz (chyba dwie możliwości zmiany) ustawienia ktorymi musisz sie pobawić. Gdzie masz możliwość ustawienia otwierania/zamykania z kluczyka tylko przednich szyb oraz p+t wchodzilem w menu i nic tam nie ma. Widzę opcje blokady centralnego zamka , selektywne otwieranie drzwi i funkcje coming Home. Macie pomyśl jak uruchomić domykanie okien?? Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez skulcz
hispano73 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 może z pamięcią to dział jak powinno Sprawdź z ciekawości Tak wlasnie jest. Funkcja obnizania sie lusterka po wlaczeniu wstecznego dziala prawidlowo tylko w polaczeniu z opcja pamieci foteli i lusterek ,bez tego nie wraca na swoje pierwotne polozenie. Ja nie mam w swojej Q5 opcji pamieci i lusterko zawsze wraca do pierwotnego polozenia,ktore sobie ustawilem. Moze to zalezy od modelu i roku produkcji auta?
ArkadiuS Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Panowie szybkie pytanko gdzie aktywować otwieranie okien z pilota ? Zamykanie działa, otwieranie nie W b8 w mmi to ustawisz. Witam. Podpinam się do tematu , tylko gdzie to można ogranąć w MMI ? U mnie nie chodzi ani otwieranie ani zamykanie. Będę wdzięczny za pomoc. Musisz wejsc w setup i masz windscreen czy jakos tak (nie mam auta pod reka) i tam masz (chyba dwie możliwości zmiany) ustawienia ktorymi musisz sie pobawić. Gdzie masz możliwość ustawienia otwierania/zamykania z kluczyka tylko przednich szyb oraz p+t wchodzilem w menu i nic tam nie ma. Widzę opcje blokady centralnego zamka , selektywne otwieranie drzwi i funkcje coming Home. Macie pomyśl jak uruchomić domykanie okien??jest, sam ostatnio ustawialem sobie. Jak nikt nie napisze to odezwij sie w czwartek, wtedy bede przy aucie i sprawdze dokladna sciezke Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez ArkadiuS
marcinwhite Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Car > Windows > Convenience Open Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka
skulcz Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 W mmi 3g tego nie widzę. .yslalem o zielonym menu. Pomocy !!!!
tom4275 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 W mmi 3g tego nie widzę. .yslalem o zielonym menu. Pomocy !!!! Sławek, a Ty masz to zakodowane ? nie dam sobie ręki uciąć ale jak dobrze pamiętam to wejdź w moduł 46 - cent. conv., kodowanie 07, długie kodowanie Byte 2 bit 2 i zmień na 1
skulcz Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 W mmi 3g tego nie widzę. .yslalem o zielonym menu. Pomocy !!!!Sławek, a Ty masz to zakodowane ? nie dam sobie ręki uciąć ale jak dobrze pamiętam to wejdź w moduł 46 - cent. conv., kodowanie 07, długie kodowanie Byte 2 bit 2 i zmień na 1 . Sprawdzę po powrocie do domu. I dam znak po 16.
ArkadiuS Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Car > Windows > Convenience Open Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka No dokładnie jak opisales
skulcz Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 W mmi 3g tego nie widzę. .yslalem o zielonym menu. Pomocy !!!!Sławek, a Ty masz to zakodowane ? nie dam sobie ręki uciąć ale jak dobrze pamiętam to wejdź w moduł 46 - cent. conv., kodowanie 07, długie kodowanie Byte 2 bit 2 i zmień na 1 brakowało kodowania wielkie dzieki. Teraz zamykam z pilota , ale nie mogę otworzyć .
tom4275 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 W mmi 3g tego nie widzę. .yslalem o zielonym menu. Pomocy !!!!Sławek, a Ty masz to zakodowane ? nie dam sobie ręki uciąć ale jak dobrze pamiętam to wejdź w moduł 46 - cent. conv., kodowanie 07, długie kodowanie Byte 2 bit 2 i zmień na 1 brakowało kodowania wielkie dzieki. Teraz zamykam z pilota , ale nie mogę otworzyć . wbij się jeszcze raz w komfort, tylko teraz adaptacje, kanał 61 i dodaj 1
tom4275 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 dopisz może jeszcze w drugim kanale od zamykania, nie pamiętam czy to był 60 czy 62, będziesz miał w podpowiedziach dla wszystkiego spisz stare kodowanie i przelicz na nowo może masz coś dodane co miesza
Rekomendowane odpowiedzi