Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana głośników i wygłuszenie drzwi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam do was ogromną prośbę, a mianowicie prosiłbym o wypisanie w puntkach (ogólnie) jak i za co powinienem się wziąć, ewntualnie czego będę potrzebował aby zmienić oryginalne głośniki w przednich drzwiach na kupione już 130mm oraz tweetery, no i wygłuszenie drzwi odrazu.

Kupiłem zestaw z PowerBass'a 2x woofery i 2x tweetery.

1. Czy powinienem zmieniać okablowanie, czy tylko same głośniki?

2. Co z tymi "szparami" w drzwiach? Chodzi mi o te wieksze otwory fabryczne, czymś to zakleić przed oblklejaniem matami ?

No i co powinienem robić najpierw - proszę o instrukcje z cyklu "dla laika"

Ja to widzę tak (czyste zgadywanie)

1. Zdejmuje boczek z drzwi

2. najpierw zajmuje się zamocowaniem głośników (wcześniej założe dystanse 13)

3. Teraz zabieram się za wygłuszanie drzwi?

Nie chce jakiegoś piorunującego efekty, toteż proszę nie podawać jakiś rzeczy do kupna, które są drogie i nie są niezbędne.

Kupiłem 8 mat BOLL FLEX, pytanie czy będę potrzebował jeszcze czegoś aby wykonać tą czynność?

Jakaś masa bitumiczna, spreje czy jakieś gąbki ?

Rozumiem, że w oryginalnych głosnikach, były one przymocowane do tapicerki a nie do blachy. Jak mam zamocować nowe w takim razie?

Głośniczki będą grały tylko pod radiem, bez wzmacniacza.

Wielkie dzięki za jakąkolwiek pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Panowie na czym zamontować ten głośnik ?

W wielu poradnikach widziałem, że robią to na płycie mdf, która mocują najpierw do blachy, i dopiero w to wkładają głośnik.

Czy jest jakiś inny sposób? Zważywszy na to, że nie mam zamiaru wkładać tam wzmacniacza czy czegokolwiek, tylko radyjko + głośniki + wyciszone drzwi.

Ewentualnie, moge gdzieś kupić takie gotowe panele z mdf, takie zeby je tylko zamocować, bez żadnego docinania itd.?

Pozdrawiam

Opublikowano

poszukaj na allegro, jest tam dużo gotowych dystansów do głośników z MDFu. Jeśli nie będzie do Twojego auta, to produkują też jakieś uniwersalne.