Kowi87 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Wczoraj trafiła mi sie nie miła niespodzianka, podczas jazdy całe szczęscie 40km/h strzeliło mi koło pasowe. Chłodnicy nie uszkodziło, wiatrak również wygląda chyba na zdrowy, okaze sie podczas rozbiórki. Rozrząd cały, wszystkie rolki i paski prócz tego koła pasowego zmieniałem we wrzesniu Co byście radzili, wymieniac paski napędzajace koło?? Ich nie pozrywało
machina Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Wymieniaj. Zawsze to nowy pasek i ciszej będzie pracował.
Tommy Gun Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 A nie urwało się poprzez odkręcenie śrub ??
Kowi87 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2012 A nie urwało się poprzez odkręcenie śrub ?? ogólnie to spadło z tego bolca czy co tam jest Wczesniej miało juz bicia, wczoraj miałem jechac zaklepywać termin na wymiane:facepalm:
Tommy Gun Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Pasek od klimy jeśli dobrze widzę trochę dostał. Jeszcze jedna sprawa, pasek wielorowkowy jest bardzo blisko osłony rozrządu, nie wciera się w nią przypadkiem ?? Jak będą zmieniać to koło to niech osadzą przynajmniej 2 śruby na kleju.
Kowi87 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2012 pasek nie ociera, to juz sprawdzałem kiedys:wink: w takim razie kupie i te paski nowe:wink:
Tommy Gun Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Tak już całkiem na upartego Kowi, sprawdź sobie czy nie masz wyrobionego koła pasowego na alternatorze, poniewaź mogło w jakimś stopniu zakłócać pracę pasiora co przenosiło się na koło pasowe wału.
GOLI Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Nie chciał bym sie czepiać ale mi to wygląda na zerwaną główną śrubę,a więc i rozrząd ci się przestawił.Dość częsta usterka.Przy wymianie rozrządu,w porządnych zestawach nie bez powodu dają nową śrubę centralna.
Kowi87 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2012 Rozrząd jest cały, niby czemu miał by sie przestawić skoro żaden pasek nie ma z nim stycnosci z tych które przestały pracować W czwartek auto wpada na podnośnik:wink:
Kowi87 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2012 Cały, dzisiaj nawet go odpaliłem na tych zerwanych paskach, brak ładowania, chłodzenia i wspomagania, ale silnik normalnie chodzi:wink: Kupiłem nowe koło, nowe paski, moze jutro go odbiore ---------- Post dopisany at 22:03 ---------- Poprzedni post napisany at 20:48 ---------- Jeszcze postanowiłem wymienić ten napinacz, bo wydaje mi sie ale od 2 wymian rozrzadu jego nie zmieniałem ROLKA NAPINAJĄCA PASEK WIELOKLINOWY RUVILLE AUDI A4 A6 VW PASSAT a skoro bedzie teraz wszystko rozebrane to warto tym sie zainteresować
Rekomendowane odpowiedzi