Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Żarówki w xenonach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam pytanie, jakei zarowki powinny byc w Audi A4 B6 2002r. w ksenonach ? Bo jak wlaczam swiatla to są fioletowe/niebieskie ale po jakims czasie robia sie normalne.... dlugie swiatla sa zolte, postojówki tez zółte... a więc jak uzyskac taki efekt zeby swiatla caly czas swiecily na niebiesko/fioletowo jakie żarowki ?

Opublikowano

w postojówki włóż białe diody, a do długich jakieś silver vision albo coś w niebieskiej bańce, ale z doświadczenia wiem ze i tak będzie różnica w barwie ksenonu i długich,

Opublikowano

Wszystko masz OK,xenon zmienia barwę jak się nagrzeję :)[br]Dopisany: 15 Maj 2008, 22:16 _________________________________________________no zawsze możesz założyć hidy 7000 i niebiesko będzie, :)

Opublikowano

Ale ktos mnie kiedys straszyl zebym sie nie bawil bo sie jakies koncowki popala cos tam, cos tam nie znam sie na tym ....Ja wiem ze to nie koncert zyczen ale moze ktos mi da link do aukcji na allegro ? :tongue4:[br]Dopisany: 15 Maj 2008, 22:18 _________________________________________________To na normalne swiatla moge zalozyc Hidy 7000? a jakie jeszcze są mozliwosci ? Jakie inne żarówki ? Żeby ładnie swiecily na niebiesko[br]Dopisany: 15 Maj 2008, 22:40 _________________________________________________Jeszcze mam taki problem ze drga mi lewa zarówka (nie reflektor, sama zarowka) :mysli: co zrobic wykrecic reflektor, wyciagnac zarowke i wlozyzc ja jeszcze raz ?

Opublikowano

Wyciagnij lampe i zobacz co tam masz. Mozesz miec D2S lub D1R lub jeszcze inne wynalazki. Musisz wyjac jedna i sprawdzic. Na allegro mozna znalezc cos powyzej 5400K. Dopoki nie sprawdzisz co siedzi w Twojej lampie, nie bedzie wiadomo co Ci doradzic.

Opublikowano

możesz poczytac

http://www.a4-klub.pl/smf/xenony_problem_naglasniany-t18351.0.html[br]Dopisany: 16 Maj 2008, 10:55 _________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/xenon_pare_pytan-t31242.0.html[br]Dopisany: 16 Maj 2008, 10:56 _________________________________________________

Wyciagnij lampe i zobacz co tam masz. Mozesz miec D2S lub D1R lub jeszcze inne wynalazki. Musisz wyjac jedna i sprawdzic. Na allegro mozna znalezc cos powyzej 5400K. Dopoki nie sprawdzisz co siedzi w Twojej lampie, nie bedzie wiadomo co Ci doradzic.

Zgadzam się z kolegą :)

Opublikowano

I o to chodzi orginał jest :th: a co do postojowych to nie sprzedają takich jeszcze w Polsce co by świeciły w B6. Dużo kolegów z forum takich szuka :) nie jesteś sam :) [br]Dopisany: 16 Maj 2008, 18:26 _________________________________________________poczytaj o co chodzi

http://www.a4-klub.pl/smf/grupowy_zakup_ledow_postojowych_streszczamy_sie-t26230.0.html

Opublikowano

w postojówki włóż białe diody,

A ten pan powyzej ? xD co mi chcial przekazac mowiac zebym wlozyl biale diody

a pozatym jakiś cwel w sklepie motoryzacyjnym powiedzial ze moge zamontowac jakieś tam diody... ;/

Opublikowano

ja już dużo sprawdziłem ledów,wszystkie robią dyskotekę .Poczekaj :)

Opublikowano

:polew: xD hah

a ty mcm00 masz ledy na postojowkach ?

Opublikowano

w b5 śmiało można zakładać ledy :)

Opublikowano

łe, ale d*pa... tak to chu*** wyglada ze szok....