talib1990 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Witam... powiedzcie mi co sądzicie o tym głośniku ? na dniach będe go miał u siebie... jaki wzmak dokupić do niego... mam na oku pewną pozycje... marka śmieszna ale podobno daje rade .. sam Nosb mi go doradził :decayed: PEIYING PY2H30R ALIEN POTĘGA MOCY OKAZJA !!!! (2424511683) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. chyba, że ma ktoś jakąś używke w dobrych pieniążkach.. ? jakie kable mi doradzicie do tego ? skrzynie(obudowe) ?
adi2255 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 co do wzmacniacza to fakt, raczej tej marki ja nie wybrałbym. Ostatnio kupiłem dla siebie wzmak CARPOWERa HPB-1502 (w mostku ma 1x500W RMS w 4Ohm), cena używek ok 300pln, czasami zdażają się taniej (ja wyrwałem za 250pln z wysyłką). A głośnik..nigdy nie słyszałem Vibe i sam jestem ciekaw opinii innych, bo też rozglądam się za czymś dla siebie. Co do skrzyni to jeśli lubisz głębokie zejścia to szczelinowa lub jakiś br, jeśli słuchasz szybkiej muzyki i zależy Ci na miejscu w bagażniku to zamknięta i skrzynka tylko z MDFu.
Lo-buz Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Ja posiadam owego Vibe tylko ze w 10" i w BR. W swoim zyciu juz troche glosnikow przesluchalem. Glosnik gra moim zdaniem "twardo" ale jak da mu sie troche dobrych W to potrafi dach ruszyc ( przez wielu ludzi ponoc jest to jakis wyznacznik dobrego glosnika ). Karmie go Crunch PowerZone dajac jemu cos okolo 500 W i wiem ze lyknie jeszcze wiecej i mial by kontroli wiecej. Mysle ze przetwornik godny polecenia, ale raczej nie na rock czy tez pop, oczywiscie mozna zrobic mu closed i 10" i powinien byc troche szybszy.. glosnik raczej ( moim zdaniem ) pasuje pod HH czy tez czarne rytmy. Nosb ma troche racji bo ten peing ma moc i tyle.. carpower hmm, ma rowniez moc i ponoc ma cos z jakoscia, ale testowalem jego mniejszego brata i nie ma deklarowanej mocy a powyzej to juz duze THD. Mialem kiedys ReAudio Re12S4 i to byl i nadal jest bardziej uniwerslany i bardziej odpowiadajacy mojemu gustowi glosnik. Mial za malo mocy wiec zmienilem na Vibe.. Jak bede mial mozliwosc to napewno zmienie na ReAudio, ale to juz kasa, i pozniej wzmak to tez kasa.. wiec plumka nadal Vibe. Tyle..
adi2255 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Ja też kiedyś miałem RE-AUDIO SE10, miał on 600W RMS i potrafił wiele...138dB na nim osiągnąłem...ale na chwilę obecną nie potrzeba mi aż tyle W. Głośnik świetnie radził sobie z każdym typem muzyki a miałem go w skrzyni szczelinowej.
Lo-buz Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 ReAudio mialem i w BR i w closed i w kazdej skrzyni gral b.dobrze. W closed super gral w rocku, pop-ie, gitarka, utwory koncertowe - poprostu super. W Czarnym rytmach lepiej sprawdzal sie w BR ale i w closed mu nie brakowalo wychylu, chyba cos okolo 12mm xmax, ale do czego chce dojsc, vibe moim skromnym zdaniem jest mniej uniwersalny i ogranicza mnie czasem na roznych utowarach i mam niedosyt. Dlatego jak bede mial mozliwosc to moze kieeeedys kupie sobie SR'ke. Vibe polecam za naprawde mocny kick co nawet sama guma zawieszenia glosnika jest super twarda i mocna dlatego moc dla niego jest wazna aby nim dobrze ruszyc ale i wyhamowac., fajnie zejscie, i na przyzwoitym poziomie jakosciowo.
talib1990 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2012 słucham właśnie głównie hip hopu, soul'u ... powiedzcie mi gdzie można kupić jakieś gotowe skrzynki czy może samemu coś zbudowac.... ? każdy sugeruje się marką tego wzmaka a podobno konkretnie ten model daje rade... a kable, jakiej marki ? czym sie sugerowac.... ?
Lo-buz Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Na przednie glosniki do wzmacniacza mam kable SoundQuest (10 mm ) a na suba mam Dietz-a ( 20mm ). Szukaj 20-30 mm z dietz-a i powinny wystarczyc ( szukaj w zestawach, to bedziesz mial i bezpiecznik i oczka itd. masowy bedzie krotki wiec tylko pod jakas sróbe). Mam znajomego co ma wzmaka z peinga i .. gra. Nic wiecej na ten temat firmy nie znam, czytalem gdzies w necie, ze to mocne wzmaki i ponoc daja rade. Co do skrzynki, jak zaczynalem temat z CA to kupiłem gotowa skrzynke, pozniej to juz stare meble, deski szly w ruch. Pozniej MDF, o wiele taniej samemu zrobic jesli ktos ma gdzie i czym i chec do klepania skrzynek
talib1990 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2012 no wlasnie i moge zrobić dostosowaną do swojego kufra i potrzeb.... a oprócz MDFu trzeba w środku wyścielać w jakiś sposób skrzynie.. na co zwrócić uwage?
Lo-buz Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zobacz pozniej w ilu Litrach glosnik powinien grac, poczytaj w necie.. A jesli chodzi o wygluszanie skrzyni, to kupilem watoline i sam sprawdzalem. W BR skrzyni nie wytlumialem zas w closed owszem.. Obecnie przy Vibe 10" w BR nie mam nic w srodku. W wolnej chwili zrobie dla niego closed i mam nadzieje ze troche szybszy bedzie.
jarek_ns Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Jak będziesz robił zamknięta to wygłusz i dobrze uszczelnij połączenia. Sent from my iPhone using Tapatalk
adi2255 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Na allegro znalazłem to: Vibe blackair 12 Okazjaa (2435790746) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i to: 2 x Vibe Black Air II dB 10'' (2434944086) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. te po zawodach mogą być zmęczone chyba? Opłaca się czy lepiej poczekać na coś lepszego? Myślałem jeszcze o jakimś JL ale tam podobnie jak z RE trzeba fundusza konkretnego...sam nie wiem..
Lo-buz Opublikowano 21 Czerwca 2012 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Ta 12-stka z gory widac ze ok, z dolu porysowana jak by ktos ja ciagal. 10-tki coz.. rowniez jakas porysowana od dolu. Ja posiadam jedna taka 10-tke od 3 lat i nie ma tam ani jednej rysy. Z uzywanymi glosnikami roznie wychodzi, stety albo niestety ale ja nie biore uzywanych glosnikow tym bardziej z allegro. W nie sie nie wejdzie.. jak uzywki to tylko z pewnej reki i z reki do reki podane bo wiele sie czyta ze uszkodzone przychodza i pozniej problemy. Chodz sprzedalem swoje ReAudio na allegro, to bylem w strachu czy oby napewno dojdzie i nie bedzie chodzby magnes przesuniety.. JL fajny jakosciowo glosnik, na rowni z ReAudio, Rockforda mozesz poszukac rowniez ladnie graja, tym bardziej ze wolisz HH, czy tez Carvin Vega - chodz to nadal nie sa tanie glosniki. I te drozsze glosniki pamietaj ze i mocy musza miec lepszej, wiekszej i wzmacniacz musi miec niezle tlumienie i z dobrymi filtrami, bo rozbuchac glosnik i pozniej znieksztalcenia i kaput z glosnikiem
Rekomendowane odpowiedzi