Qbq Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Witam! Jeśli nie przekroczę prędkości 20 km/h przy hamowaniu wszystko jest dobrze. Po po przekroczeniu 20 km/h przy hamowaniu uaktywnia się ABS i pedał hamulca wibruje aż do zatrzymania pojazdu. Po przekroczeniu wyższej prędkości np 80km/h wszystko jest dobrze aż do zatrzymania pojazdu. Nie zaświecają się żadne kontrolki i nie odczytuję VAG-iem żadnych błędów. Czy ktoś pomoże?
Dev Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 masz zle ustawione czujniki względem pierścieni ABS co grzebałes przy zawieszeniu ?
Orzeszek Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Może być pęknięta koronka , ja tak miałem !
Qbq Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2012 Nie wiem co było robione wcześniej. Kupiłem auto tydzień temu. Ktoś mówił, że oscyloskopem można sprawdzić sygnały z czujników i w ten sposób sprawdzić koronki bez wyciągania przegubów. Na VAG-u do 20km/h podaje równe prędkości dla wszystkich kół, powyżej 20km/h program rozłącza się.
Dev Opublikowano 21 Czerwca 2012 Opublikowano 21 Czerwca 2012 trzeba ustawic czujniki wzgledem koronek prawidłowa odległosc 0.6-0.8 mm zwykle pomaga mocne docisniecie czujnika
Marko42 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Opublikowano 21 Czerwca 2012 miałem coś podobnego i wystarczyło poruszać czujnikiem od tego czasu spokój
Qbq Opublikowano 22 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2012 Dzięki za wskazówki. Spróbuję je dopchnąć o ile da się je ruszyć.
Frimuś Opublikowano 22 Czerwca 2012 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Umnie natomisat czujnik siedzial za gleboko..
Frimuś Opublikowano 22 Czerwca 2012 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Nom i przy wymianie łozysk bylo widac roznice osadzenia.
Rafalski82 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Witam podłączę się do tematu u mnie jest podobnie, a jest jakiś sposób żeby odpowiednio to ustawić te czujniki?
Arturoo Opublikowano 23 Czerwca 2012 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Witam podłączę się do tematu u mnie jest podobnie, a jest jakiś sposób żeby odpowiednio to ustawić te czujniki? masz odpowiedź kilka postów wyżej trzeba ustawic czujniki wzgledem koronekprawidłowa odległosc 0.6-0.8 mm zwykle pomaga mocne docisniecie czujnika
Qbq Opublikowano 25 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2012 Nie mogę ruszyć czujników więc na razie bez zmian. Wczoraj zauważyłem, że po przejechaniu kilku kilometrów z prędkością ok 120-140 km/h zapala się kontrolka ABS i układ wyłącza się. Po ponownym uruchomieniu silnika kontrolka zgasła a VAG nie widzi żadnych błędów. Spróbuję dzisiaj podłączyć się do sterownika zaraz po zaświeceniu kontrolki.
Dev Opublikowano 25 Czerwca 2012 Opublikowano 25 Czerwca 2012 sprawdz koronki czy nie sa zabrudzone lub pekniete
Qbq Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2012 Dzisiaj zauważyłem, że po włączeniu zapłonu przy wciśniętym pedale hamulca daje się wyczuć jednorazowy zgrzyt ABS-u.
Marko42 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Opublikowano 27 Czerwca 2012 jeszcze z takim czymś się nie spotkałem żeby ABS zadziałał podczas postoju auta, ale niech wypowie się ktoś bardziej obeznany
omzig Opublikowano 2 Lipca 2012 Opublikowano 2 Lipca 2012 Ja mam coś takiego, że pompa ABS-u załącza się gdy puszczam pedał hamulca... Na VAGu prędkości ok, a podczas jazdy kupa. Dodam, że magik wymienił mi tarcze i klocki wraz z łożyskami z tyłu oraz tarcze plus klocki z przodu... przed wymianą tego nie było... Pomożecie?
Rekomendowane odpowiedzi