krzysztofquattro Opublikowano 21 Czerwca 2012 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Witam kilka dni temu miałem zacięcie stacyjki potrzebny był demontaż itd... Wszystko robiłem sam oczywiście po za regeneracją samego wkładu stacyjki. Przez jeden dzień jeździłem z zamiennikiem pętli imo wtedy radio oczywiście nie działało (niefabryczne). Wczoraj wszystko wróciło na swoje miejsce i działa idealnie , ale pojawił się problem. Radio działa bez względu na to czy kluczyk jest w stacyjce. Chciałbym przywrócić wszystko do stanu poprzedniego gdyż odpowiadała mi dezaktywacja radia po wyjęciu kluczyka. Gdzie szukać problemu. Żadne przeróbki nie były robione gdyż jak pisałem robiłem to osobiście. Mierzyłem oba plusy na instalacji radia i + jest tam faktycznie cały czas. ---------- Post dopisany 21-06-2012 at 13:44 ---------- Poprzedni post napisany 20-06-2012 at 17:57 ---------- Nikt nie zna tematu?
cichy8610 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Piszesz że regenerowałeś stacyjkę. Więc tak: wcześniej jak kluczyk był w pozycji zero stacyjka była nieaktywna czyt. rozłączało stały plus na pinie bodajże 15 teraz po regeneracji mechanizm tego nie robi, wniosek prosty albo problem kostki pod stacyjką lub samej niepoprawnie zrobionej stacyjki. spróbuj dostać się do kostki stacyjki i sprawdź tam prądy i co się dzieje po załączeniu zpłonu a co po rozłaczeniu na poszczególnych pinach. najprościej schemat w ręke i jedziesz. powodzenia.
krzysztofquattro Opublikowano 23 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2012 Temat do zamknięcia. Podmiana kostki wszystko rozwiązała. Spiekły się styki S w kostce i to dawało taki efekt w dodatku nagle przestał działaś pilot centralnego zamka , który do tej pory miał tylko słaby zasięg.
Rekomendowane odpowiedzi