Mati_23 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Opublikowano 25 Czerwca 2012 mam problem a mianowicie jak odpalę samochód to w głośnikach słyszę szum i dźwięk a raczej taki gwizd jak jadę to zmienia się to w zależności od szybkości i begu brzmi jak turbina jak temu zaradzić robi mi się tak od czasu kiedy mam radio ori symphony a doprowadza mnie to do szału instalacja nie jest ori bo gościu up***doli..... kable i wstawił inne gdyż radio zmieniał na zwykłe
WAUZZZ8 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Napisz czy masz wzmacniacz i gdzie masz podpiętą mase (jeśli wiesz).
Mati_23 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2012 mam wzmacniacz ori a gdzie masę to nie wiem ale jeden kabel jak go odłączę całkowicie to nie grają wcale głośniki więc to może to ??? on jest luzem bo ten partacz tak zrobił
WAUZZZ8 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Możesz mieć problem z kablami, szczególnie z masowymi lub sygnałowymi RCA. Upewnij sie czy czasem nie masz puszczonego kabla zasilającego po tej samej stronie co puszczony jest kabel sygnałowy RCA. Jeśli myslisz że dasz rade sobie z tym sam poradzić i choć troche się na tym znasz to będziemy próbować przez forum, a jak nie to jedź do kogoś kto się na tym zna, tylko nie do tego "partacza" który robił to wcześniej. Ale na początek to tak jak pisałem sprawdź połączenia kabli i czy zasilający nie biegnie obok RCA. I jeśli możesz to sprawdź gdzie podpietą masz masę wzmacniacza.
Mati_23 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2012 ok spróbuje jakoś się z tym sam na razie uporać :
WAUZZZ8 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Podejrzewam że masz masę wzmacniacza podpiętą gdzieś w bagażniku do karoseri. By uniknąć zakłuceń masę najlepiej jest podpiąc do minusa źródła zasilania. Daj znać jak sprawdzisz gdzie jest masa i czy kable są dobrze podpięte i nie biegną obok siebie (zasilanie i RCA).
Rekomendowane odpowiedzi