daniel40 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Witam, auto mi szarpie powyżej 100km/h - tylko 4 i 5 bieg. Trosze o analizę Dynamiczne: Grupy: 001 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 008 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 003,008,011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 008,011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 000 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 010 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 003,010 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Statyczne: Grupy: 007 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 000 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 013 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 001 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Basic: Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 000 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM
Tommy Gun Opublikowano 26 Czerwca 2012 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Przy okazji przepływka Ci nie domaga i zmniejsz dawkę paliwą na okolice 3.8 (pamiętając że zwiększając wartośc auto dostaje mniej paliwa) bo auto się udławi.
vauxhall95 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Chip z allegro.Rozkalibrowany nastawnik.Wgraj serie i zrob dopiero logi
daniel40 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2012 Chip z allegro.Rozkalibrowany nastawnik.Wgraj serie i zrob dopiero logi To się kolego popisałeś... żadnego chipa nie ma i nie było nigdy. Dawka rzeczywiście przesadzona, ustawiłem ją vagiem na maxa - na nastawniku nie ruszałem.
heretic Opublikowano 27 Czerwca 2012 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Od razu zaznaczam ze nie patrzylem na logi, mialem w passku B4 1z podobna sytuacje, sprawcą był N75, sproboj go rozebrac - moze ma sprezynke peknieta, albo podmien od znajomego.
Tommy Gun Opublikowano 27 Czerwca 2012 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Chip z allegro.Rozkalibrowany nastawnik.Wgraj serie i zrob dopiero logi To się kolego popisałeś... żadnego chipa nie ma i nie było nigdy. Dawka rzeczywiście przesadzona, ustawiłem ją vagiem na maxa - na nastawniku nie ruszałem. Obyś sobie szkód nie narobił tym "zabiegiem" bo lejące od nadmiaru paliwa wtryski potrafią narobić spustoszenia. I nie odnoś się do innych w taki sposób bo nikt Ci nie pomoże.
vauxhall95 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Kolego dawke umiesz ustawic a nie widzisz ze auto ma zmienione oprogramowanie.A nastawnik byl ruszany bo jest napiecie na czujniku RSW przestawione.
daniel40 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2012 Kolego dawke umiesz ustawic a nie widzisz ze auto ma zmienione oprogramowanie.A nastawnik byl ruszany bo jest napiecie na czujniku RSW przestawione. Jakiś rok temu zmieniany był czujnik magnetyczny w pompie - może to mieć wpływ na zmianę napięcia?
vauxhall95 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Opublikowano 27 Czerwca 2012 moze tak moze nie.Wazne ze trzeba ustawic.
Rekomendowane odpowiedzi