ucho.77 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Opublikowano 29 Czerwca 2012 :hi:jak w temacie ktore z tych lamp beda lepiej wygladac w b6,co o nich myslicie LED DAYLIGHT ŚWIATŁA DZIENNE PHILIPS DRL 2 X 5 LED (2387290026) - motoAllegro
hellboy868 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Opublikowano 30 Czerwca 2012 mysle zae jak juzto najlepiej kupic juz kratki halogenu z wmontowanymi swiatlami do jazdy dziennej dosc dobrze to wyglada ale niewiem czy bym cos takiego sobje zamontowal
P-U-M-A Opublikowano 30 Czerwca 2012 Opublikowano 30 Czerwca 2012 kolego zamontuj sobie moduł SD-2 będziesz miał dzienne w miejscu długich super opcja moim zdaniem.
Pretor Opublikowano 30 Czerwca 2012 Opublikowano 30 Czerwca 2012 P-U-M-A kolego zamontuj sobie moduł SD-2 będziesz miał dzienne w miejscu długich super opcja moim zdaniem. Jeśli ma bixy to nic z tego bo wykończy cewkę przysłony, poza tym jest to nie zgodne z prawem ponieważ lampy nie mają homologacji RL00. Ładniej wyglądają osramy, ale więcej rzeźby z kratkami. Philipsy ładnie świecą ale wolał bym zrezygnować z halogenów i w ich miejsce wstawić dzienne bo auto nie jest "oszpecone" lampkami.
ucho.77 Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Opublikowano 1 Lipca 2012 P-U-M-A kolego zamontuj sobie moduł SD-2 będziesz miał dzienne w miejscu długich super opcja moim zdaniem. Jeśli ma bixy to nic z tego bo wykończy cewkę przysłony, poza tym jest to nie zgodne z prawem ponieważ lampy nie mają homologacji RL00. Ładniej wyglądają osramy, ale więcej rzeźby z kratkami. Philipsy ładnie świecą ale wolał bym zrezygnować z halogenów i w ich miejsce wstawić dzienne bo auto nie jest "oszpecone" lampkami. witam bixy nie mam w halogeny myslalem ale trzeba by z fabi montowac zeby wygladalo ok.
posio Opublikowano 2 Lipca 2012 Opublikowano 2 Lipca 2012 Czyli uważacie,że taki dodatkowe "lampki" to oszpecenie auta...?
Pretor Opublikowano 2 Lipca 2012 Opublikowano 2 Lipca 2012 Ja mam zamontowane właśnie philipsy 4 led i co patrzę na auto to mnie szlak trafia że nie założyłem w miejsce halogenów z których i tak prawie wcale nie korzystam.
posio Opublikowano 2 Lipca 2012 Opublikowano 2 Lipca 2012 Z halogenow chyba mało kto korzysta,bo teoretycznie tylko jak jest dużą mgła można używać... Ją moje miałem włączone chyba z 2 razy...
ucho.77 Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Opublikowano 2 Lipca 2012 ja swoich halogenow uzywam narazie jako dziennych :gwizd:
Pretor Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 Dokładnie, brak homologacji. Wszystko zależy na jakiego pałkarza się trafi.
grom Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 Moim skromnym zdaniem tylko okrągle ledy halogenach wyglądają nieżle. Reszta tych "pasków" no cóż co kto lubi, wg mnie lekki folklor.
posio Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 http://s15.postimage.org/jvpglkeuf/swiatla.jpg<br /><br /> Nie wygląda to źle,mi sie osobiście podoba i nie trzeba xenonu przez dzisien włączać...
Frimuś Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 Jak dlamnie to te ktore posiadam sa najfajniejsze z gamy inny tzw.paskow jak napisales <br /><br /> <br /><br /> I daje za***iste biala zimna barwe swiatla.Dodam ze mam przekaznik sw.przeciwmgielnych i tak sa podlaczone ze moga swiecic razem z xenonami Takze opcja lepsza niz ori prz.mgielne
jasam Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 tak sa podlaczone ze moga swiecic razem z xenonami Takze opcja lepsza niz ori prz.mgielne przepis mówi że DRL mają gasnąć po włączeniu świateł drogowych Wracając do pytania głównego to wg mnie Osram ładniejsze, lecz okrągłe DRL 4-5 Led zamiast halogenów to najfajniejsze rozwiązanie
Frimuś Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 tak sa podlaczone ze moga swiecic razem z xenonami Takze opcja lepsza niz ori prz.mgielne przepis mówi że DRL mają gasnąć po włączeniu świateł drogowych Wracając do pytania głównego to wg mnie Osram ładniejsze, lecz okrągłe DRL 4-5 Led zamiast halogenów to najfajniejsze rozwiązanie I takz tez jest,lecz.....moge dodatkowo je zalaczyc np.na postojowkach jak i xenonach i choc wiem ze nie wolno tak sie poruszac robie to jedynie jak jestem sam na drodze i poruszam sie po barzdiej bocznych drogach ale to juz niewarzne.
posio Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 Mi sie kiedyś kabelek odlaczyl od świateł mijania i sie drl nie wylaczaly... I w nocy jak jedziesz z przeciwka to strasznie razi...
Frimuś Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 No zgadza sie ale nie jezdze z wlaczonymi dwoma naraz
Pretor Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 Ja założyłem dzienne tylko dlatego żeby oszczędzać ledwo co założone soczewki z B8 z połowy 2011r i nowe żarówki D1S z ASO . Jak by nie te inwestycje to bym to olał. Nie chodziło mi o żaden optyczny tuning bo za ładnie to nie wygląda.
Rekomendowane odpowiedzi