siwykrzych Opublikowano 18 Maja 2008 Opublikowano 18 Maja 2008 Witam Mam pytanko: Około 11tys. przejechałem autem i był wymieniany filtr odmy, byłem ostatnio u mechanika i mówił ze trza wymienic bo olej wycieka z uszczelniacza pod pokrywy zaworów, niewiem co mam zrobic , czyzby juz trza wymienic,?? Nie jestem pewien czy jak rozrzad wymienialem to odrazu wymienili , na faktórze mam napisane ze zostało wymienione . Teraz jestem w kropce Jak to sprawdzić czy faktycznie trza wymienic , bo są to koszty . Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Piterex Opublikowano 18 Maja 2008 Opublikowano 18 Maja 2008 Przerabiałem ten temat u siebie - jak masz wymieniony filtr odmy , to musisz wymienić uzczelki pod deklami zaworów. Jak był zapchany filtr to zwiększone ciśnienie oleju rozszczelniło dekle. Jednym słowem stare uszczelki poszły się rypać... kup nowe tylko ori w salonie ,bo ja kupiłem podróby, które okazały się droższe od orginalnych i po miesiącu zaczęło ciec od nowa. Teraz jeżdże od pół roku i jest OK. Wszystko oczywiście pod warunkiem , że wymienili Ci filtr odmy...
marjon Opublikowano 25 Marca 2009 Opublikowano 25 Marca 2009 u mnie tez jest wyciek spod tych srób. moze ktos opisac gdzie jest ten filterek odmy i jak go sprawdzic czy jest do wymiany?? prosze o odpowiedz
Rekomendowane odpowiedzi