Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Po chipie 2 wykresy - duża rozbieżność

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kto mi to może wyjaśnić

Auto które posiadam to Audi A4 1,9TDI na seryjnych bebechach ale po chipie.

Silnik z oznaczeniem AJM na pompowtryskach.

Przy okazji robienia wirusa dostałem wykres na 155KM 350Nm

Wykres poniżej

clipboard02hpz.jpg

A tu drugi wykres z drugiej hamowni z firmy dość znanej w moim mieście

clipboard01kqh.jpg

Może ktoś mi to wyjaśnić dlaczego, aż tak duża różnica?

Opublikowano

oba wykresy sa dosyc malo wiarygodne jak na ajm po sofcie samym...a ten 2 to juz w ogole

Opublikowano

155 ps jest nie do osiągnięcia na seryjnym turbo :) ..

Opublikowano
  • Autor

1 wykres jestem w stanie uwierzyć gdyż mechanik który to robił jest totalnym świrem na punkcie tuningu aut i widziałem nie jeden samochód zrobiony przez niego.

co do drugiego wykresu zdziwiła mnie aż tak duża moc. Niby maja certyfikaty i hamownia jest jedna z nowszych ale ta moc która wyszła po hamowaniu ich zaskoczyła.

Opublikowano

i 400nm ta wartosc juz w ogole kit ladny wciska :decayed::decayed:

Opublikowano

hamownia hamowni nie równa, ale faktycznie uzyskane wartości po wirusie niewiarygodnie wysokie :whistling:

Opublikowano
155 ps jest nie do osiągnięcia na seryjnym turbo :) ..

Podstaw mi swojego to zobaczysz jak bardzo sie mylisz.... tyle robi sie nawet z seryjnego atd 101 ps...

No ale trzeba sie nauczyc stroic fury a nie strzelac z gotowcow:)

P.s. o nieseryjnosci turbo juz byla 10 minutowa dywagacja ponoc... nieseryjnosc zostala zaprzeczona. :D

Opublikowano

Hamownia hamowni nie rowna a po drugie...moc max 3500 obr a pozniej wsio spada. Wiec i mozna spokojnie te 155KM przebic w tych obrotach.

Wyzej juz turbo nie ma wydajnosci by to utrzymac ale na dole czemu nie...tak samo 400Nm jest jak najbardziej realne z AJM/ATJ jak z dolu sie podleje i dmuchnie odpowiednio. Napewno soft mocny na granicy wydajnosci podzespolow ale wcale nie niemozliwy....

Opublikowano

ROB nie wiem czy masz swiadomosc ze w tym aucie dodalem 0.15 bar od serii... wiec sam rozumiesz ze te 400 roz@#% mi system... wiec nie jest to mocny soft - auto ledwo chmurzy...

Opublikowano
ROB nie wiem czy masz swiadomosc ze w tym aucie dodalem 0.15 bar od serii... wiec sam rozumiesz ze te 400 roz@#% mi system... wiec nie jest to mocny soft - auto ledwo chmurzy...

Znaczy co, Ty robiłeś ten soft?

Opublikowano

Nie mam swiadomosci bo nic nie napisales o dawce ani doladowaniu :)

Albo hamownia "lekko" optymistyczna albo...

A moze tam 073AL siedza co ? One by daly ladne Nm bez wiekszego chmurzenia nawet na seryjnej turbinie :)

Tak pozatym to te 155/350 przy lekkich nastawach jak twierdzisz sa i tak zastanawiajace...

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie Evolution zrobił wsio w aucie. Na 2 hamowni sam nie mogłem uwierzyć że aż taki wynik u nich. Zresztą oni także. Sprawdzili czy turbo seryjne no i gadka że auto z tymi parametrami to już powinno wybuchnąć :D aż mam ochotę podjechać na 3 hamownie :D

Opublikowano

Kiedys bylismy u rogala z kumplem i tez miał AJM. Witek mówił ze musza jakies mocne PD siedziec. Małe dawki dawał i juz bez problemu 145 KM wypluło.

Opublikowano

Ja tam nie wierze:wink: albo cos tam nie seryjne siedzi

Opublikowano

Moc mocą ale te 400Nm :kox:

Opublikowano

Kowi siedzie seria :wink:

Opublikowano
  • Autor

no dobra przyznam się nieseryjne jest sprzęgło wstawili od 130KM :-)

Opublikowano

niektorzy maja al brd fmic i nie maja 400nm, a ten na seryjnych gratach,predzej uwierze ze snieg dzisiaj spadnie

Opublikowano
Nie mam swiadomosci bo nic nie napisales o dawce ani doladowaniu :)

Albo hamownia "lekko" optymistyczna albo...

A moze tam 073AL siedza co ? One by daly ladne Nm bez wiekszego chmurzenia nawet na seryjnej turbinie :)

Tak pozatym to te 155/350 przy lekkich nastawach jak twierdzisz sa i tak zastanawiajace...

Seria plunela 117 ps, wiec juz musi sugerowac ze silnik moze byc mechanicznie calkowicie seryjny. o seryjnosci turbo i pompek nie musze sie wypowiadac - turbo sprawdzily conajmniej 2 osoby pompki conajmniej jedna...

W aucie wyciety zostal kat i wsadzone kpl sprzeglo z kolem od asv z wiadomych powodow wytrzymalosciowych.

Same parametry mocy sa ze tak ladnie ujme powtarzalne, gdyz nie jeden ajm przewijajacy sie przeze mnie wynikowo pluje 145+ Ps bez zadymy i moment zalezny od sprzegła i dwumasu. minus jest taki dla kreskowiczow ze im wszysko leci w dol po 3500 rpm nie zwracajac uwagi na to ze nawet w najnizszych punktach wykresu jest i tak sporo wyzej niz na "ladnych wykresach".

Co do zastanawiajacych kresek... ja bym sie nie zastanawial 155... ja sie zastanawiam o co kaman w tych drugich... tensometry rozkalibrowane???

Opublikowano

no ok 145 to jest wynik normalny ale te 155 to wiesz... w wiekszosci modyfikacji taki wynik jest po zmianie turbo i to nie tylko spod reki jednego fachmena:wink: