kladi Opublikowano 7 Lipca 2012 Opublikowano 7 Lipca 2012 Witam! musze w moim autku wymienic uszczelke pod glowica lub glowice i mam co do tego kilka pytan. 1. Czy jest mozliwosc zalozenia jakiejs mocniejszej glowicy do silnika BPW? Co prawda nie wiem czy glowica mi padla ale wszystko mozliwe a bylaby to juz 3 glowica 2. Czy sa jakies wzmacniane uszczelki pod glowice? Ktore nie pekaja tak szybko? Tez nie wiem czy to uszczelka ale jak by bylo cos takie to chcialbym odrazu zalozyc jakas wzmacniana zeby juz sie drugi raz przy tym nie bawic.... 3. Czy moze mi ktos zapodac zdjecia gdzie i jak zablokowac rozrzad? Ewentualnie jak grube musza byc bolce do zblokowania? Jeszcze raz podam typ silnika: BPW 2005 rok 140km Pozdrawiam! Prosze tylko odpowiedziec na pytania i nie pisac dlugich bezsensownych lektur
.Pablo. Opublikowano 7 Lipca 2012 Opublikowano 7 Lipca 2012 Głowice można wsadzić z 1.9 ale podobno auto ciężej w zimę zapala. Musiałbyś się dokładnie dowiedzieć. Co do uszczelki to w jakim czasie poszły te 3 ? Ktoś je chyba źle montuje bo nie możliwe żeby 3 padły.
kladi Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Opublikowano 7 Lipca 2012 Nie wiem czy poszla uszczelka raz mi do tej pory uszczelka poszla a raz glowica i dla tego tak napisalem, bo nie wiem moze teraz sie uszczelka i glowica rozwalila nie wiem, bo jeszcze nie rozbralem glowicy. Ale prosze o dalsze odpowiedzi co do tych glowic z 1,9 gdyz z tego co mi wiadomo to BPW silniki maja 16 wentyli a 1,9 8 wentyli... tak ze nie wiem jakby to mialo sie zgrac
piotrsob1 Opublikowano 13 Lipca 2012 Opublikowano 13 Lipca 2012 BPW jest ośmiozaworowe, jest to taka sama głowica jak w AWX, AJM i AVF. Po tylu przejściach to ja bym wrzucił nówkę sztukę GŁOWICA CYLINDRÓW 1.9 TDI POMPOWTRYSKI NOWA (2453408410) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Wcześniej sprawdzając tylko czy blok nie jest krzywy .
smolar22 Opublikowano 14 Lipca 2012 Opublikowano 14 Lipca 2012 Pamiętaj jak zakładasz głowicę aby dać do planowania - koszt nie jest duży ale bez tego to praca na darmo.
Rekomendowane odpowiedzi