Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy, czy 8P0 862 335 S podejdzie bez problemu do b6???

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 424,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Tak :) Zobacz spis AndyN-a z pierwszej strony tego wątku :good:

Opublikowano

Próbowałem na Samsungu Omnia i Noki 6680. Na Nokii sprawa wygląda tak: Pokazuje zasięg i ten komunikat . Ale jak wybiorę ręcznie na fonie połączenie to pojawi się ono na ekranie(dwie słuchawki) i jest tylko opcja end call. A na FIS-ie też wyświetla. Więc coś tam działa. No ale ne można wybierać nic na RNS-E i wszystkie połączenia trzeba zainicjować na telefonie. Dziwna sprawa. Wcześniej nie wiem jak działało gdyż autko mam od 2 miesięcy. Próbowałem restart ale komunikat zostaje ten sam. Może trzeba coś VAG-iem poustawiać?

L5i20.jpg

czy ktoś rozwiązał ten problem ?

Bo mam taką samą sytuację kiedy podłączam prze BT iPhone. Mogę odbierać rozmowy przychodzące ale nie da się wprowadzić numeru poprzez panel nawigacji.

Opublikowano

Peter911 a jaka masz literke przy numerze modulu? Bo moze nie ma pelnej funkcjonalnosci?

Opublikowano

koledzy, czy 8P0 862 335 S podejdzie bez problemu do b6???

Tak :) Zobacz spis AndyN-a z pierwszej strony tego wątku :good:

To OK jest mój :)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=877362300

No i mam modułu Bluetooth z MAJ 2009 nie działający ;(

W jaki sposób mogę go sprawdzić czy jest dobry czy zły. :embarrassed:

Wykonałem:

- Zamontowałem w oryginalne miejsce działającego modułu 8P0 862 335 A (pod dywanikiem pasażera), założyłem swoją antenę.

- Włączyłem zapłon, wyszukałem aktywnego modułu telefonem z 2009 r. Nokia 6303 i klapa. Czynności te powtarzałem kilkakrotnie i nic.

- Restartowałem RNS-E trzymając długo wciśnięty potencjometr głosu. I nic.

-Założyłem stary modułu Bluetooth i łączy się bez problemu.

Co jeszcze mogę zrobić?

Słyszałem od Szoguna, że prawdopodobnie: :mysli:

1.) Może być złe kodowanie RNS-E :mysli:

2.) Jeżeli 8P0 862 335 S działał w aucie po linii CAN to tak jest zakodowany. Jak w moim aucie moduł 8P0 862 335 A jest podłączony po linii KLL to może nie działać moduł 8P0 862 335 S (zakodowany na linię CAN). W takim wypadku prawdopodobnie trzeba zamontować moduł 8P0 862 335 S do auta gdzie jest linia CAN doprowadzona do modułu i spróbować przekodować moduł aby działał pod linią KLL. :mysli:

Czy ktoś to potwierdzi???? :notworthy:

Ktoś się z czymś takim spotkał???? :notworthy:

Ktoś ma inne pomysły???? :notworthy:

Opublikowano

sprawdz VAGiem czy czasem Bluetooth w module nie jest wyłączony

Opublikowano

Yes :good:

Udało się. :) Dzięki koledze Michałowi P. :hi:, Który VAG-em odczytał błędnie zakodowany nowy moduł w stosunku do mojego auta. Więc przekodował go na kodowanie starego modułu poprzez założenie starego, odczytanie kodowania, podłączenie nowego i przypisanie starego kodowania. Działa, :rolleyes: dzięki. :notworthy:

Opublikowano

witam. Juz prawie skompletowalem wszystko co potrzeba do wymiany kierownicy (czekam jeszcze na poduche) i zamontowania ori bluetooth-a. tylko mam pytanko co do okablowania do BT. szkopuł w tym, że posiadam radio concert a kable dostałem pod RNS, jeszcze nie wyciągałem radia, także nie wiem co tam w środku siedzi, ale concert ma kable ISO. w takim razie potrzebuje DWIE przejściówki ??

Opublikowano

Z tego co widzialem, to trudno Ci bedzie znalezc przejsciowke z kabli od RNS na ISO. Szczerze mowiac to chyba bym Ci polecal albo kupic kabel do lutowania ( widzialem po 68 PLN w Naviku ) i lutowac( to naprawde nie takie straszne )albo sie poprosic Navika o zrobienie kabla z wtyczkami do Koncerta.Z drugiej strony, jak podawal Andy, ten kable Plug&Play to podobo i tak nie jest P&P, bo trzeba sie dolutowac z Linia K i i chyba z CANami. A tak naprawde, to jakbys chcial byc w zgodzie z instalacja fabryczna to BT ma wlasny bezpiecznik dedykowany wlasnie pod telefon- 5 lub 8. Szczerze mowiac, to u siebie sprawdzalem i sa oba.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanko zbliżone już do być może zadanych wcześniej, chodzi o moduł bt podłączony do Concerta II (ew. Syphony II). Auto nie posiada multikiery i zastanawiam się w jaki sposób odbywa się w takim przypadku jakiekolwiek sterowanie? Po prostu nie wiem jak w praktyce działałby taki układ ? Druga sprawa to czy w przypadku podłączania pod Concert bez perspektywy na RNS moduł basic functionality byłby wystarczający? Te z oznaczeniem D są po prostu tańsze a jeśli nie będę w stanie i tak wykorzystać w pełni tego co oferują to szkoda przepłacać, szczególnie że różnica w cenie jest spora.

Opublikowano

Połączenie odbierasz wtedy na telefonie. Na wyświetlaczu FIS pojawia się nr który do Ciebie dzwoni i czas połączenia. Moduł D spokojnie wystarczy.

Opublikowano

Ok, głos idzie na audio w samochodzie przez radio a do czego podłączyć mikrofon jeśli nie mam rns tylko concerta?

Opublikowano

stalem sie posiadaczem wkoncu BT ori w aucie, mam problem :( wybieranie, ksiazka, zakonczenie to wszytsko działa, wyswietlanie na fisie kto i do kogo sie dzwoni rozniez, mikrofon dziala gdyz ludzie mnie slysza, za to ja nie slysze nikogo w glosniakch !!!!!!!!!!!!! help me, nie znalazłem opcji podglasnia zciszanai glosu telefonu w rnsie [br]Dopisany: 06 Luty 2010, 16:13_________________________________________________ciekawe czy wplyw ma nieodlaczona orginalna instalacje telefoniczna

Opublikowano

Ok, głos idzie na audio w samochodzie przez radio a do czego podłączyć mikrofon jeśli nie mam rns tylko concerta?

Marek, mikrofon podlaczasz bezposrednio do BT.

[br]Dopisany: 06 Luty 2010, 22:35_________________________________________________

stalem sie posiadaczem wkoncu BT ori w aucie, mam problem :( wybieranie, ksiazka, zakonczenie to wszytsko działa, wyswietlanie na fisie kto i do kogo sie dzwoni rozniez, mikrofon dziala gdyz ludzie mnie slysza, za to ja nie slysze nikogo w glosniakch !!!!!!!!!!!!! help me, nie znalazłem opcji podglasnia zciszanai glosu telefonu w rnsie [br]Dopisany: 06 Luty 2010, 16:13_________________________________________________ciekawe czy wplyw ma nieodlaczona orginalna instalacje telefoniczna

Podobno ma.... A sprobuj sprawdzic VAGiem w adaptacjach. Tam cyba tez sie to gdzies ustawia.

Opublikowano

w rnsie czy w module ?

Opublikowano

w rnsie czy w module ?

W module. Sprobuj kanaly pomiedzy 129 a 136. Zdaje mi sie, ze w ktoryms z nich to sie ustawia.

Opublikowano

Czy przy dorobieniu multi kiery moduł z podstawowymi funkcjami da radę obsłużyć sterowanie telefonem?

Opublikowano

madbar bede probował wyprobuje tez inny modul jesli nie to wina kabli ale kupiony w naviserwis, moze to wina rnsa tez ? dam znac o efektach dzieki za kanały

Opublikowano

co do rozpiski to nie ma nic na ten temat,

moduł F, soft w telefonie najnowszy

probowałem z innymi telefonami efekt ten sam, w glosnikach cisza, nieslychac wogole jak numer jest wybierany czy polaczenie jest wykonywane czy po nawiazaniu polaczenia, w glosnikach dalej cisza, kodowania rozne przerozne mozliwosci z sds bez sds nawet takie ktore nie powinny byc zastosowane w mojej konfiguracji

ja jestem bdb slyszalny przez mikrofon z zestawu, telefon łaczy sie z BT bez problemu, BT z RNS tez , RNS pokazuje przychodzace wychodzace i wybierane a takze liste z sim i z telefonu wiec dziala ok. , moze jakis wiecej sugesti ?? zebym mogl posprawdzac wszelkie mozliwosci

Opublikowano

ja jestem bdb slyszalny przez mikrofon z zestawu, telefon łaczy sie z BT bez problemu, BT z RNS tez , RNS pokazuje przychodzace wychodzace i wybierane a takze liste z sim i z telefonu wiec dziala ok. , moze jakis wiecej sugesti ?? zebym mogl posprawdzac wszelkie mozliwosci

Miałem podobnie, działało wszystko w czasie rozmowy było słychać mnie ale ja nic nie słyszałem. U mnie było to spowodowane wtyczką, była niedokładnie wpięta w RNS-a :)