Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 423,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Select name - wybierz pozycję z książki telefonicznej. W tym przypadku nie używamy jednak książki wbudowanej w nasz telefon. Do tego celu służy oddzielna książka do której nazwy pozycji oraz numery definiujemy głosowo.

Store/Delete name - zapisz/wykasuj pozycję w głosowej książce telefonicznej. Właśnie przez to polecenie definiujemy pozycje głosowe do późniejszego użycia.

Play/Delete phonebook - odtwórz/wykasuj książkę telefoniczną. Możemy sprawdzić jakie pozycje mamy zdefiniowane.

Piotr, czy to jest ta książka, która jest w rns-e pod klawiszem NAME ? :mysli:

W sterowniku Bluetootha z końcówką D wydaje mi się, że brakuje tylko połączenia rns-e <-> telefon (addressbook, połączenia), oraz synchronizacja jest tylko z karty SIM.

Opublikowano
  • Autor

Przemku, Moduły z podstawową funkcjonalnością mają bardzo ograniczoną komunikację z RNS-E. Dostępne opcje to odbiór lub odrzucenie przychodzącego połączenie. Podczas samej rozmowy na ekranie nawigacji widać też z kim rozmawiasz i możesz przerwać połączenie. Przy takim module połączenie możesz zainicjować tylko z poziomu kierownicy multi (przewijając kontakty na FIS lub poleceniem głosowym) albo z samego telefonu.

Książka o której mówisz to tak na prawdę wpisy głosowe, które trzymane są w pamięci modułu BT. Moduł oznaczony symbolem D posiada taką funkcjonalność.

Opublikowano

Przemku, Moduły z podstawową funkcjonalnością mają bardzo ograniczoną komunikację z RNS-E. Można tylko odebrać telefon i podczas rozmowy na ekranie nawigacji widać z kim rozmawiasz. Książka o której mówisz to tak na prawdę wpisy głosowe, które trzymane są w pamięci modułu BT. Moduł oznaczony symbolem D posiada taką funkcjonalność.

acha, czyli to zupełnie odrębna rzecz niż "to to" w nawi.

Najbardziej szkoda braku całości książki z telefonu (sim i telefon)....

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jaka jest wiadomość w przypadku braku podłączonego modułu bluetooth gdy wcisnę na nawigacji przycisk TEL (również "Your telephone might not be connected or inserted properly) czy może "Bluetooth not installed".

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

dzisiaj udało mi się zainstalować i połączyć z modułem o wadliwym sofcie tym z literką K

Mogę dzwonić i odbierać połączenie. Narazie brak jest sterowania z multikiery oraz książki na fisie.

Muszę jeszcze sprawdzić kodowanie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

jak wgrać książkę telefoniczną żeby pojawiała się na FISie?

Opublikowano

Nic nie wgrywasz - wszystko jest odczytywane samoczynnie z telefonu.

Jaki masz system operacyjny w telefonie ? Jaki to telefon ?

Z Symbianem możesz mieć problem, bo rzadko kiedy działa.

Opublikowano

Z Symbianem możesz mieć problem' date=' bo rzadko kiedy działa.

[/quote']

mam N70

mogę dzwonić i odbierać brak książki i nie wyświetla zasięgu. No i dalej nie mam sterowania z multikiery.

Pewnie mam zawalone kodowanie, ale już próbowałem kilka opcji i nic.

Teraz mam w navi 0300115

Bluetoth----------0011811

Moduł kierownicy----04031

Czy takie kodowanie jest prawidłowe, czy sprawa jest po innej stronie? :mysli:

Opublikowano

Z Symbianem możesz mieć problem, bo rzadko kiedy działa.

Ogolnie mam Treo650 (system Palm OS) ale z tym to inne bajki :)

Jak dziś próbowałem z SE W300i to ładnie się połączył i nawet wyświetliły się kontakty, potem w ramach eksperymentowania z poleceniami głosowymi wykasowałem całą książkę telefoniczną i po kolejnym połączeniu już tej książki nie wgrał.

No i mam problem :(

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A jak wygląda współpraca modułu bluetooth z telefonami z systemem UIQ 3.0? Ktoś ma jakieś doświadczenia?

Opublikowano

ja mam se p1i i dziala ok.

Opublikowano

Rozumiem, że działa wszystko, czyli przyciski na kierownicy obsługują telefon i książka wyświetlana na FIS'ie...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak zmienić komendy głosowe z niemieckiego na angielski? po zmianie menu w nawigacji rns-e na angielskie w kierownicy został język niemiecki czy musze podłaczyc vaga do zmiany jezyka komunikatow glosowych

Opublikowano

tak, możesz to zmienić za pomocą VAGa

Opublikowano

po wyrezaniu tempomatu i pelnego FISa przyszedl czas na fabryczny modul bluetooth. Pojawia sie jednak podstawowe pytanie. Czy jest mozliwosc podlaczenia modulu do radia concert II ? Jesli tak to jaka bedzie jego funkcjonalnosc? Dodam ze niestety nie dorobilem sie jeszcze multikiery...

dzieki za opinie

Opublikowano

Chłopaki jakimi wyjmakami wyjmę radio concert w A4'2005 ? Macie jakiegoś linka? Widziałem już kilka różnych rodzajów i nie wiem które zamówić.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

:hi:

Jak napisał Kolega Malik przycisk MODE powinien przełączać pomiędzy funkcjami RADIO, CD/MP3, TELEFON, NAVI. U mnie niestety mogę przełączać się tylko pomiędzy radiem a książką telefoniczną w telefonie (lista telefonów tylko na karcie SIM, ale jak dobrze zrozumiałem jest to wina modułu BT).

Z czego to wynika, że nie mogę przełączać sie pomiędzy innymi funkcjami?

Dzięki.

Opublikowano
  • Autor

tomwi Źle zrozumiałeś. Wszystko działa u Ciebie tak jak należy. Przycisk MODE przełacza pomiędzy aktualnie wybraną funkcją RNS-E a książką telefoniczną, która jest podpinana przez moduł BT. Nie przełącza pomiędzy samymi funkcjami RNS-E.

Czyli, mając odpalone MP3 naciskasz MODE i idziesz do książki tel. Klawisze multifunkcji zaczynają kontrolować przewijanie wpisów na FIS, wybieranie numerów oraz głośność zestawu telefonicznego. Naciskając znowu MODE wracasz do MP3 i masz znowu sterownie z kiery kolejnością utworów, głośnością, itp.

Na inny tryb działania RNS-E (radio, CD, TV) musisz już przełączyć się "ręcznie" z poziomu samego RNS-E.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

koledzy jest jakis programik dla telefonow z symbianami ktory sie instaluje i wlacza sie po polaczeniu telefonu z bluetoothem symuluje on telefon bez symbiana i wszystko dziala jak nalezy wtedy :) jak sie dowiem co to za programik to wklepie nazwe albo i linka :>