Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie sprawdzisz bo vag niewidzi modułu nokii:wink: musisz przygrzebac pod fotlem i go wyciagnac:naughty:

A gdy siedzi tam Bluetooth np A to da się VAGiem sprawdzic

wtedy tak adres 77 :wink: ale niemasz raczej szans bo w 2002r nie było jeszcze modułu bt:wink:

Lepiej dla pewności sprawdzić, może ktoś włożył ;)

Możesz dokładniej opisać co i jak i gdzie ten adres 77 bo jestem początkujący.

SELECT, zakładka Electronics I i na niej masz 77 - Telephone. Przy czym jest jak mówi Domi, 2002 więc nie będziesz miał BT.

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 424 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
jak masz cullmana to trzeba zmienić na pewno wtyczkę i brakuje 3 kabli kline, can low, can high i to chyba wszystko

Czyli wtyczke trzeba kupic razem z modułem i polutować wszystkie kabelki od nowa

Opublikowano

kostkę z aso lub z aldrogo najlepiej z uciętymi przewodami bo piny z cullmana bez dodatkowej ingerencji nie podejdą do nowej kostki bluta.:kwasny:

dodatkowe 2 przewody can zwinięte w tak zwany "kłos"

2013-12-12214832_zpsd8499beb.jpg

Opublikowano

Dla potomnych :decayed:

Ori wiazka pod BT i telefon 8E2970077CA

Opublikowano

podmieniłem cullmana na moduł c,telefon łączy się z modułem lecz przy wybieraniu numeru rns-e wycisza się ale nie słychać dzwięku wybierania ani rozmówcy ja jestem słyszalny,ogólnie cisza w aucie.Czytając wątek ktoś juz maił taki problem i winne było złe podłączenie tel+ i tel- u mnie jest wszystko dobrze podłączone.Jeszcze nie robiłem kodowania ale czy to mogło by być przyczyną?

Opublikowano

Koledzy czy można jakoś żeby po połączeniu z tel nie pokazywał mi od razu książki telefonicznej na FIS? Nie mam rns-e.

Opublikowano
podmieniłem cullmana na moduł c,telefon łączy się z modułem lecz przy wybieraniu numeru rns-e wycisza się ale nie słychać dzwięku wybierania ani rozmówcy ja jestem słyszalny,ogólnie cisza w aucie.Czytając wątek ktoś juz maił taki problem i winne było złe podłączenie tel+ i tel- u mnie jest wszystko dobrze podłączone.Jeszcze nie robiłem kodowania ale czy to mogło by być przyczyną?

kolego ja mam ten sam problem wszystko niby dobrze popodlaczane z kodowaniem nic nie ruszalem jeszcze bo skoro dzialalo wczesniej i nikt nie grzebal w kodowaniu to po co je zmieniac;/? jak rozwiazesz problem daj znac

Opublikowano

Witam, czy ktoś może używa wersji 8P0 862 335 H z iPhonem 4s z nowym iOS7 albo jakikolwiek iPhone byle by był nowy iOS?

Opublikowano

Nom, H daje rade

Opublikowano
Witam, czy ktoś może używa wersji 8P0 862 335 H z iPhonem 4s z nowym iOS7 albo jakikolwiek iPhone byle by był nowy iOS?

Iphone 5 z ios7 dziala bez zarzutow z modulem H.

Opublikowano

kolego ja mam ten sam problem wszystko niby dobrze popodlaczane z kodowaniem nic nie ruszalem jeszcze bo skoro dzialalo wczesniej i nikt nie grzebal w kodowaniu to po co je zmieniac;/? jak rozwiazesz problem daj znac

Hej

Dzisiaj zamontowałem w moim aucie moduł Bluettoth D i pod Concert II wszystko działało dobrze. Po zmianie Concert II na RNS-E mam to samo co wy nie słychać rozmówcy, ja jestem słyszalny.

Czy poradziliście sobie z tym, co trzeba zrobić. Nie kodowałem niczego.

Opublikowano

Ja po zmianie z Concerta II na RNS-E przy D słyszę wszystko, ale kodowałem RNS-E a w BT zostało stare kodowanie (znaczy takie jak zakodowałem przy Concercie). Mam już F (high) i mam nadzieję że po zmianie z D na F będzie tak samo.

Opublikowano

Hej

Dzisiaj zamontowałem w moim aucie moduł Bluettoth D i pod Concert II wszystko działało dobrze. Po zmianie Concert II na RNS-E mam to samo co wy nie słychać rozmówcy, ja jestem słyszalny.

Czy poradziliście sobie z tym, co trzeba zrobić. Nie kodowałem niczego.

Już sobie poradziłem, zamienione były piny tel+ i tel- (nie pokrywały sie ze sobą). Połączyłem je ze sobą i jest wszytko OK.

Opublikowano

No ja przejściówkę przed założeniem przeleciałem miernikiem i co trzeba było od razu zmieniałem, wiec dlatego nie miałem z tym problemów.

Opublikowano

witam juz poradzilem sobie z zestawem:) teraz smiga jak talala:)

problem tkwil w kablach balagan co niemiara

---------- Post dopisany 01-01-2014 at 14:21 ---------- Poprzedni post napisany 30-12-2013 at 16:36 ----------

Mam pytanie jak wykasowac stara ksiazke wczytana przez auto?? albo jak zastapić ja nowa ksiazka:)?

Opublikowano

Panowie pytanie

Czemu po odebraniu tel polonczenie jest cicho,na kodowaniu ustawione juz mam +6db modul h, jak to ogarnac

Opublikowano
Panowie pytanie

Czemu po odebraniu tel polonczenie jest cicho,na kodowaniu ustawione juz mam +6db modul h, jak to ogarnac

Pytanie co masz i jak podłączone?

Opublikowano

W aucie jest rns-e;zmieniarka;kierownica mf z b6;pełny fis;blutek 8p0862335h

Panowie jak to ogarnąć w tej chwili bt raz jest widoczny, raz nie. Jak działa to nie da się dać glośno rozmowy/wyciszyć się da. Książka kontaktów i kto dzwoni na radiu się wyświetla a na fisie tylko pojawia się napis phone i nie ma kto dzwoni (fis mono)

Da się jakoś zakodować żeby było info na fisie

Wiązka do bt była ciągnięta/wpinana według opisu z posta#408 w wątku:wink:

---------- Post dopisany at 20:49 ---------- Poprzedni post napisany at 15:35 ----------

:eusathink:I jeszcze jedno czy winą mojego problemu może być zakodowana w rns-e kierownica z mf (bo chyba tak mam:facepalm:)

---------- Post dopisany 05-01-2014 at 13:56 ---------- Poprzedni post napisany 04-01-2014 at 20:49 ----------

Jakie kodowanie powinienem mieć????

Pomoże ktoś

:hi:

Opublikowano

Ogólnie w RNS-E powinno dać się regulować głośność podczas połączenia, choć ja jak daję ciszej to widziałem że na telefonie też ścisza (a robię to gałką głośności na RNSie).

Co do FISu w liczniku w adaptacji na kanale 62 dodajesz sobie telefon.

Jak nie masz kiery MF z rolkami a masz ją zakodowaną, to może tylko Ci błąd wybić nic więcej.

Opublikowano

mam mf z b6 i powinna być zakodowana jako 0

co do ściszania to mam tak jak piszesz tylko nie da się pogłośnić powyżej pewnej wartości