jacek Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 mam problem z polaczeniem kable od modulu bluetooth do navi rsn-e.kupilem kabel gdzie jest 5 kabli,ktore trzeba podlaczyc,ewentualnie pare podlutowac,opisujecie jakis kabel ktory ma 3 zyly,moj ma 5 zyl.prosze jakies schematy gdzieto trzeba podlaczyc w kostce navigacji.Moze ma ktos jakis schemat kodowania.Moze jest ktos z zachodniego woj, z vagiem,kto ma o tym pojecie Dziekuje z gory za podpowiedzi.
KERCZI Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 Witajcie. Czy udalo sie komus przeskoczyc ****** symbiana? Mam modul M, Nokia N95 8GB i nie dziala Nie wiem co zle robie...sciagnelem Nokia Manager. Zainstalowalem. Wywalilem parowanie z telefonu. Przywrocilem ustawienia fabryczne w RNS. odpalilem program, zapytal czy wlaczyc BT. dalem TAK. przekrecilem stacyjke na zaplon. I ciagle widze PRZETWARZANIE na telefonie.... :/ czy cos pominelem?? Nokia kazda inna ale nie na symbianie, iphone, pobieraja kontakty... nie mowicie ze musze zmieniac telefon...
KERCZI Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 moj soft to: 30.0.018 z 23.07.08[br]Dopisany: 26 Marzec 2009, 23:20_________________________________________________a czy kontakty musze miec na SIM czy moga byc na telefonie??
konian Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 mam dokładnie to samo co KERCZI (mam nowy soft) 31.1.015 z 07.11.2008
boberek Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 Boberek HELP ME Nie wiem co zle robie...sciagnelem Nokia Manager. Zainstalowalem. Wywalilem parowanie z telefonu. Przywrocilem ustawienia fabryczne w RNS. odpalilem program, zapytal czy wlaczyc BT. dalem TAK. przekrecilem stacyjke na zaplon. I ciagle widze PRZETWARZANIE na telefonie.... :/ czy cos pominelem?? tak-wgranie nowego softu do telefonu ja mam E51 podniesiony soft do 300.34.56 11.12.2008 RM 244 potem wgrałem ten program z NOKIA uruchomiłem program tez miałem ze ładuje cos tam zrobiłem UKRYJ Druga ważna rzecz wszystkie telefony kótre masz na telefonie muszą tez być na karcie SIM u mnie wszystko ładnie pięknie działa
KERCZI Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 Telefon sparowales dopiero w momencie jak miales uruchomiony ten program?? Czy on sam sie sparowal??
boberek Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 hmm jak podniosłem wszytsko do nowego softu wgrałem program nokia manager czy jakos tak skopiowałem wszytskie kontakty na sim uruchomiłem program kliknąłem ukryj i potem sparowałem z audi chwile poczekałem i wszytsko działa pięknie ksiązka na fisie
AndyN Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 Na symbian uiq (SonyEricsson P1i z najnowszym softem) odczytuje kontakty. Nic nie trzeba kombinować (moduł BT wersja Q)
KERCZI Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 wgralem jeszcze nowszy soft do telefonu, wgralem program, ide zobaczyc jak sie nie uda mozecie wypatrywac telefonu pod moium oknem
WiesiekM Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 To, że działa na E51 wcale nie oznacza, że będzie działać na innych nokiach. U mnie nie działa ani z N70, ani z N95.
alex181266 Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 mam N70 + soft pobrany z tej strony http://europe.nokia.com/A4143881 i wszystkie kontakty (ok 500) można zobaczyć w nawi i na fisie :> do N70 zainstalowałem ten: Nokia_810_Contacts_Download_S60_2nd_S80.sis
augustA4 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 No to tak wersja D ma rozpoznawianie głosowe sciąga ksiąke telefoniczna która pokazuje sie na fisie i to tyle nie wiem jaką mam wersje BT ale u mnie to nie działa z E51 Ma ktos pomysł???
boberek Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 słuchaj przyjacielu podniosłes soft E51 do 300.34.56 ?? sprawdza sie to po wciśnięciu *#0000# jesli masz taki soft to wgrywasz program a priorytetem jest zeby kontakty były na karcie SIM i wersja BT nie na znaczenia a raczej masz wersje D lub podobną która to obsługuje
malik Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2009 słuchaj przyjacielu podniosłes soft E51 do 300.34.56 ?? sprawdza sie to po wciśnięciu *#0000# jesli masz taki soft to wgrywasz program a priorytetem jest zeby kontakty były na karcie SIM i wersja BT nie na znaczenia a raczej masz wersje D lub podobną która to obsługuje Bardziej dobitnie już chyba się nie da
marecki.b Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 To nie takie proste, ponieważ w modułach BT są flashe typu NAND, które są dla procesora jak twardy dysk. Odczyt z jednego urządzenia i zaprogramowanie tym plikiem innego flasha "uśmierca" moduł. na dzień dzisiejszy możliwe jest sflashowanie modułów na światłowodach.. za miesiąc będzie można flashować moduły do RSN-e.. Panowie czy coś zmieniło się w tym temacie. Podobno pojawiła sie nowa wersja sterownika 8P0 862 335 S z softem 0550
Paweł_cr Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 To nie takie proste, ponieważ w modułach BT są flashe typu NAND, które są dla procesora jak twardy dysk. Odczyt z jednego urządzenia i zaprogramowanie tym plikiem innego flasha "uśmierca" moduł. na dzień dzisiejszy możliwe jest sflashowanie modułów na światłowodach.. za miesiąc będzie można flashować moduły do RSN-e.. Panowie czy coś zmieniło się w tym temacie. Podobno pojawiła sie nowa wersja sterownika 8P0 862 335 S z softem 0550 Mam u siebie wyrezany taki moduł z literką S. Przyznam szczerze, że różnic specjalnych nie zauważyłem. Ale zrodziło sie jedno pytanie. Czy listę wybieranych i nieodebranych połączeń również pobiera wam moduł z telefonu tak jak książkę czy są to tylko połączenia wykonane w aucie?
marecki.b Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 to zalezy od telefonu, mi w htc diamond z wm6.1 czasami pobiera ksiazke telefoniczna a czasmi nie, tak samo jest z odebranymi i nieodebranymi natomiast z htc tytn z wm6.0 synchronizuje sie bez problemu i bt z auta łyka wszystko To nie takie proste, ponieważ w modułach BT są flashe typu NAND, które są dla procesora jak twardy dysk. Odczyt z jednego urządzenia i zaprogramowanie tym plikiem innego flasha "uśmierca" moduł. na dzień dzisiejszy możliwe jest sflashowanie modułów na światłowodach.. za miesiąc będzie można flashować moduły do RSN-e.. Panowie czy coś zmieniło się w tym temacie. Podobno pojawiła sie nowa wersja sterownika 8P0 862 335 S z softem 0550 Mam u siebie wyrezany taki moduł z literką S. Przyznam szczerze, że różnic specjalnych nie zauważyłem. Ale zrodziło sie jedno pytanie. Czy listę wybieranych i nieodebranych połączeń również pobiera wam moduł z telefonu tak jak książkę czy są to tylko połączenia wykonane w aucie?
Paweł_cr Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 U mnie Iphone 2G soft bodajze 1.1.4 pobiera ksiazke ale polaczen juz nie. Zapamietuje tylko te, kotre byly wykonane w aucie. Natomiast po wylaczeniu i wlaczeniu lista sie resetuje tzn znika. I jeszcze jedno małe pytanko. Do ksiazki na FISie niezbedna jest kiera z multi tak? (przynajmniej tak by wskazywala logika)
Rekomendowane odpowiedzi